Eskilstuna

Eskilstuna

Snart är det dags för dig att fatta ett viktigt beslut, som påverkar resten av ditt liv.

 

Du ska göra ditt gymnasieval. Om du väljer Realgymnasiet kommer du att få tre roliga och lärorika år. Här får du lära lika mycket av verkligheten som av böcker. Utvecklas lika mycket kunskapsmässigt som personligt. Och få en utbildning som håller alla dörrar öppna för framtiden.


Du hittar vår skola i fräscha lokaler på Gamla Tullgatan 2, i samma lokaler som Högskolan. Det är nära till både tåg och bussar, så att du lätt kan ta dig till och från skolan.

 

 

Välkommen!

 

Thomas Lines, rektor

thomas.lines@realgymnasiet.se

Senaste Nytt

Öppet hus
Öppet hus

Vi kommer att ha tre öppet hus under läsåret och ni är varmt välkomna, både elever och föräldrar.……

Skolbesök
Skolbesök

Då var det dags för Realgymnasiet att besöka grundskolorna för att presentera oss på plats. Grundsko……

Välkomna tillbaka!
Välkomna tillbaka!

Välkomna tillbaka efter lovet. Vi börjar igen måndagen den 18/8. Åk 1, kl 10.00 Åk 2 och 3, kl 13.……

Se fler nyheter

Skolfakta

Skolan startade 2008 och har cirka 100 elever.

 

Utbildningar: På Realgymnasiet i Eskilstuna kan du läsa Naturbruksprogrammet med inriktning Häst, Trav, Djurvård, Hund eller Äventyrsturism. Du får grundläggande högskolebehörighet och kan även välja till Naturvetenskaplig högskolebehörighet.

 

Personal: Här arbetar en rektor, en biträdande rektor, sju ämneslärare och tre mentorer. I lärarteamet finns också två ridlärare, en djurvårdslärare och en hundlärare som ansvarar för de olika profilutbildningarna. På skolan finns även en administratör, en kurator och en skolsköterska.

 

Rektor: Skolans rektor heter Thomas Lines.

 

Skollunch på restaurang: När du går på Realgymnasiet äter du inte din skollunch på skolan. Eleverna får ett matkort som de kan använda på olika centrala restauranger. Varje restaurang erbjuder en särskild meny för just våra elever. De dagar som hästeleverna är på ridskolan ordnar skolan mat från en cateringfirma. Äventyrseleverna lagar sin egen mat då de är ute på äventyr. Djur- och hundeleverna äter på skolan på sina profildagar. På APL- dagar får eleven ta med sig egen mat, skolan ersätter kostnaden för detta med utbetalningar två gånger per år.

 

Djur på skolan: På skolan har vi både en djur- och en hundavdelning som invigdes oktober 2012. Djuren som bor här på skolan är majsormar, geckoödlor, skäggagam, fiskar, råttor, sex olika fågelarter, marsvin, kaniner med mera.

 

Datorer: På skolan har alla elever tillgång till varsin bärbar datorer.

 

Busskort och resor: Realgymnasiet följer kommunens regler för vem som får busskort eller inte. De resor som sker under skoltid, till APL-plats eller ridskola bekostas av skolan.

 

Skolhälsa: Vi har en anställd sjuksköterska och en kurator som kommer till skolan med jämna mellanrum för att genomföra samtal och hälsokontroller. De ingår tillsammans med mentorer och rektor i skolans elevvårdsteam.

 

Sjukanmälan: Om du är sjuk eller frånvarande och behöver stanna hemma en hel dag måste du anmäla detta via telefon varje dag. Det är alltid vårdnadshavare som måste anmäla dig om du inte är myndig.


Ring tel: 0515-436 25 senast kl. 08.30 för att anmäla en hel dags frånvaro och knappa in elevens personnummer. Vid frånvaro del av dag kontakta din mentor.

 

För att sjuk-/frånvaroanmälan ska vara giltig gäller följande:

• Förälder/myndig elev anmäler frånvaro varje dag eleven är sjuk eller frånvarande

• Förälder/myndig elev anmäler frånvaro senast kl. 08.30

• Sker inte anmälan i tid måste vårdnadshavare/myndig elev kontakta mentor.

 

Både giltig och ogiltig frånvaro kommer att aviseras för att säkerställa att inte omyndig elev själv anmält frånvaro. I första hand aviseras frånvaro via e-post och i andra hand via SMS.

Frånvaroaviseringen går hem till vårdnadshavare efter kl. 17.00

 

Schema: Här kan du se schema för samtliga klasser.

 

Länk till enkät för vårdnadshavare

 

Aktiviteter

Vi vill gärna träffa dig! Kom gärna förbi på våra Öppet hus eller de andra aktiviteter vi ordnar. Har du svårt att komma? Hör av dig, så kommer vi överens om en annan tid när du kan komma hit och titta på skolan. Välkommen till oss!

Personal

Cecilia Hansson
Lärare

Ridlärare (sjukskriven)
Tel: 016-540 40 13
cecilia.hansson@realgymnasiet.se
 
 

Ida Kåmark
Lärare

Ridlärare

Maria Blad
Skolhälsa

Kurator
 

Se all personal på skolan»

Läsårstider 2014/15

Hösttermin

18 augusti - 19 december

 

Lovdagar

v. 44 Höstlov

17-18 nov studiedagar

 

 

Vårtermin

7 januari - 5 juni

 

Lovdagar

v. 8 Sportlov

v. 14 Påsklov

2 maj

30 maj

6 juni

Kontakta oss

Adress:Gamla Tullgatan 2
632 20 Eskilstuna

Telefon:Växel: 016-540 40 10

E-post:eskilstuna@realgymnasiet.se

Länk till karta