Vi är så glada att få välkomna Olle till hos på Realgymnasiet i Lund! Olle har arbetat hos oss några månader och arbetar som biologilärare samt ansvarar för naturbruksprogrammet. Ni kanske redan har hunnit träffa Olle på skolan men här nedan får ni möjlighet att lära känna han ännu lite mer.

Jag är uppväxt på landet, mitt i skogen i uppland (i en helt okänd lite by utan asfalt). I den miljön lärde jag mig att umgås med skog och djur, men också att spela gitarr. Musiklivet blev det jag satsade på och landade på musikerutbildningen i Malmö. Men, jag upptäckte att musik var min passion, inte mitt yrke så jag ramlade vidare förbi lite ströjobb innan jag hamnade rätt på Lunds universitet. Där läste jag zoologi och sinnesbiologi, som doktorand och sedan som forskare och lärare. Forskarlivet var spännande, men tog väldigt mycket tid. Min familj växte med tvillingar så jag bestämde mig för att satsa helhjärtat på undervisning och lärande. Nu som biologilärare på Realgymnasiet

På realgymnasiet gör jag mitt bästa för att ge eleverna en bred grund i biologi, vilket jag också tycker ger eleverna en spets i deras framtida yrkesliv. Realgymnasiet arbetar i en väldigt spännande skärningspunkt mellan teori och praktik. Jag vill att våra elever går ut gymnasiet som goda praktiker men som också har ett djup i sitt kunnande om djur. Det är kul att kunna utnyttja sin kompetens i den kreativa miljö som realgymnasiet värnar om. Allra roligast tycker jag det är när eleverna hajar till och kopplar ihop teoretiska resonemang med egna erfarenheter
från djur de har eller har mött!

Bäst på Realgymnasiet är såklart eleverna, det är ju egentligen de som bygger verksamheten. Även om man ibland gnisslar tänder över elever som missar inlämningar, är det med stor glädje jag ser hur eleverna lär sig nya saker och deltar i olika projekt. Det är mötet med eleverna och möjligheterna att hjälpa dem framåt mot deras yrkesliv som driver mig i min lärarroll.

Utanför Realgymnasiet är jag med familjen, läser för mycket böcker springer i något av Skånes alla trail-spår (som inte alls är så flacka som ”norrlänningarna” tror…). Somrarna tillbringas bäst i sommarstugan, med dåliga deckare, getingar, vattenkrig och biskvier.

Någon annan gång får jag berätta om när jag klappade sjökor, filmade pingviner i fiskgrottor eller lät mina barn leka med tjurmyror i Australien (- nejdå, de är inte farliga).

Hälsar,

Olle