Amanda G

Tack vare bra gemenskap mellan lärare och elever får Amanda roliga och givande skolår. Att hon får särskild behörighet till högskolan och göra utlandspraktik öppnar många dörrar för framtiden.

På Realgymnasiet i Stockholm går Amanda Grönroos sitt tredje år på hästutbildningen. Hon har också valt att läsa naturvetenskaplig specialisering, för att få en särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet. Nu är hon dessutom på gång att avsluta sin utbildning med en tre veckor lång utlandspraktik på Irland.

 
När Amanda skulle välja gymnasium visste hon att hon ville läsa naturvetenskap. Hon tyckte att det kändes tungt med bara teoretiska ämnen och hon visste att det skulle bli mycket plugg.

 
– På Realgymnasiet kan man kombinera naturvetenskapen med hästutbildningen vilket kändes skönt. Jag får göra det jag tycker är roligt, vilket är att hålla på med hästar samtidigt som jag får en bred utbildning i och med att jag läser naturvetenskapen, säger Amanda.

 
Hästutbildningen ger eleverna många praktiska färdigheter såsom allmän hästhantering och tappskokompetens, men också teoretiska kunskaper om bland annat foder och avel. Eftersom eleverna arbetar mycket i projekt på skolan måste de lära sig förmågan att samarbeta med olika personer i olika situationer som är en bra erfarenhet inför arbetslivet.

 
– Gemenskapen mellan elever och elever och elever och lärare är det bästa med skolan, säger Amanda.
– Att ha en bra relation med sina lärare och känna att man lätt kan prata med dem, säger hon också är en av de stora fördelarna med skolan och utbildningen.

 
Väljer man, som Amanda att läsa naturvetenskaplig specialisering får man även en särskild naturvetenskaplig behörighet och kan läsa till bland annat veterinär.

 
Att hon fått en bra utbildning som nu avslutas med en tre veckor lång utlandspraktik på en hästgård i Tiperary på Irland tycker hon är toppen!

 
– Jag är väldigt glad över att ha fått den här möjligheten, att åka till Irland kommer att bli spännande och ska verkligen ta vara på tiden, säger Amanda.