På Realgymnasiet i Borås lär sig Amanda Hassellöf allt hon behöver för att jobba med djur efter studenten. – Vi lär oss framförallt om hur man tar hand om djur på bästa sätt, säger hon.

Amanda Hassellöf är en glad 18-årig tjej från Borås som gillar att vara ute i naturen. Hon är aktiv både på egen hand och tillsammans med sin hund. Idag läser hon djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet i Borås och drömmer om att få jobba med djur i framtiden.

Vi träffar Amanda Hassellöf i Borås djurpark där hon gör sin praktik en dag i veckan.

– Jag har varit fascinerad av djur sen jag var väldigt liten och intresset för djur har alltid funnits där, berättar Amanda.

Vad tycker du är det bästa med att studera djurvård?

– Självklart praktiken och kontaktnätet man skapar. Genom praktiken fick jag mitt sommarjobb på Borås djurpark, kontaktnätet öppnar många dörrar.

Vad av det du lär dig i skolan kommer du att ha nytta av i framtiden?

– Jag måste säga nästan allt! Vi lär oss framförallt om hur man tar hand om djur på bästa sätt. Det jag har lärt mig på Realgymnasiet kommer jag ha nytta av oavsett om jag arbetar med djur eller inte.

Kommer du i framtiden läsa på universitet eller högskola?

– Vi läser en spännande kurs som heter djursjukvård. Denna kurs har gjort mig sugen på att utbilda mig till djursjukskötare, eller något inom rehabilitering för djur.

Kan du rekommendera Realgymnasiet till andra ungdomar?

– Ja, det kan jag verkligen göra! jag har lärt mig mycket och har skapat ett kontaktnät som jag kommer att ha nytta av när jag söker jobb i framtiden. Jag har haft kul under min utbildning!