Snabba fakta om Realgymnasiet

Högskolebehörighet till alla. Alla elever kan läsa högskolebehörighet inom ordinarie 2500 poäng – även på yrkesutbildningarna.

Lärling. Alla elever på yrkesutbildningarna har möjlighet att läsa som lärling, förstås efter rektors godkännande.

Certifikat. Yrkesutbildningarna ger eleverna de certifieringar branschen efterfrågar.

Det kan även vara bra att veta att:

Våra utbildningar sker i nära samarbete med branschen. Det ökar möjligheterna till jobb efter studenten. Dubbelt upp, helt enkelt!

Alla elever har en mentor som inte undervisar eller sätter några betyg. Mentorn stöttar och coachar eleven under hela studietiden.

Vi har studentgaranti vilket innebär att alla elever som börjar hos oss också får gå färdigt sin utbildning på skolan.

Vi återinvesterar all eventuell vinst i skolan.

Här kan du ladda ner ett faktablad om Realgymnasiet (pdf)

Frågor och svar

Våra elever läser in denna behörighet genom sitt individuella val (IV-val). De läser då engelska 6 under årskurs 2 och svenska 3 under årskurs 3.

Absolut! Vi erbjuder avancerade kurser inom samhällskunskap, historia, naturkunskap och matematik. Dessa kurser kan eleverna läsa som utökat (utöver sina 2500 poäng) eller inom sitt IV-val. Vi erbjuder även en möjlighet att läsa till naturvetenskaplig behörighet på flera av våra utbildningar inom Naturbruksprogrammet.

Eleven kan välja till detta på Naturbruksprogrammet med inriktning Djurvård, Djurpark, Häst, Hund och Natur och äventyr. Väljer man denna behörighet så utökar man sina poäng och läser alltså mer än 2500 poäng.

Många av våra elever kan få jobb via sin APL-plats (arbetsplatsförlagt lärande). Många erbjuds extrajobb och sommarjobb under utbildningen vilket kan leda till fast jobb direkt efter gymnasiet.

Det är också vanligt att eleverna väljer att läsa vidare på universitet/högskola eller yrkeshögskoleutbildning (YH). Numera finns det ett brett utbud med yrkeshögskoleutbildningar inom våra utbildningar på Realgymnasiet.