Gymnasiemässan i Halmstad är till för dig som bor i Hallands län och som står inför ditt gymnasieval. Här får du träffa personal, elever och representanter från olika gymnasieskolor. På plats finns också studie- och yrkesvägledare som kan svara på programspecifika frågor och är ihop med dig och dina vänner eller lärare redo att diskutera gymnasievalet. f

När det gäller både öppet hus och mässor kan det vara bra att förbereda lite frågor. Vilka frågor du vill ställa beror såklart på vad du har för intressen och vad som är viktigt för just dig, det kan till exempel vara om specifika kurser eller hur en vanlig skoldag ser ut. Vi vill ge dig några tips på bra frågor att ställa under dessa besöksdagar!

Några tips på frågor:

Max antal elever i en klass?

Finns det möjlighet att åka på utlandspraktik eller utbytesår under gymnasiet?

Hur är stämningen på skolan?

Vad bör man vara intresserad av för att välja ett specifikt program?

Vad får man för behörighet på skolan?

Vad är en yrkesexamen?

Kan man läsa moderna språk?

Var ligger skolan?

Hur många elever går på skolan?

Hur långa är skoldagarna?

Vilket stöd kan jag som elev få om jag t.ex har svårt för svenska?

På vilket sätt har eleverna möjlighet att påverka skolan och undervisningen?

Ett annat tips är att kolla igenom utbildningarnas hemsidor så kanske du kommer på några frågor utifrån infon där.