Elinor insekterar bygget på Swedenborg Center, Lasarettsvägen 9

Många är nyfikna på hur bygget av skolan går, på Infokvällen i januari fick vi en exklusiv rundvandring i lokalerna och nu tre månader senare säger Elinor att det verkligen hänt saker i bygget. ”Väggarna är ju i pricip på plats och det börjar ju verkligen likna en riktig skola”.

En som har ännu mer koll på läget när det gäller fastigheten är Sofia Iredahl, hon är projektledare för fastighetsavdelningen på Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet och är även byggprojektledare för uppstarten av Realgymnasiet i Trollhättan. Vi har ställt några snabba frågor till henne om hur det går med bygget…

Intervju med Sofia Iredahl, projektledare fastighetsavdelningen

Hur stora kommer lokalerna att vara? Och hur många klassrum blir det?
Lokalen är ca 670kvm med ett helklassrum och ett halvklassrum samt 1 st grupprum så kommer vi tillhyra extra yta år 1 för de timmar vi behöver ett extra klassrum. Så det finns rejält med utrymmen till eleverna som börjar här till hösten.

Hur tänker ni kring inredningen och trivseln i skolan?
Vi beställde faktiskt möblerna i förra veckan och det kommer bli supermysiga chillhörnor med soffor samtidigt som det blir bra bord att kunna sitta och jobba kring i uppehållsyta grupprum och i bibliotek. Vi försöker få in en del färg genom våra fondväggar med taper och citat samt en del grönska med växter och dylikt. Känslan ska vara ombonad, trygg och trevlig, både för elever och personal. Så det blir kul att se resultatet i höst!

Vi ska ha djurrum på skolan va? Vad är det för rum och hur kommer de se ut?
Ja vi ska ha både hund och djuravdelning i skolan. I  djuravdelningen blir det både fågelrum, ett rum med akvarier och terrarium samt en smådjursavdelning där kaniner, råttor och marsvin kommer hålla till. Sen självklart en hygiensluss emelllan så vi inte sprider några smittor mellan djuren, det är väldigt viktigt att tänka på. På hundavdelningen blir det hundboxar, hundspa och hundtrimsrum som även ska fungera som klassrum för hundeleverna.

Sofia avslutar sedan med att berätta att den 1 augusti får vi nycklarna till lokalerna och flyttar officiellt in till Trollhättan. Det kommer bli spännande att öppna vår 15:e gymnasieskola och alla förutsättningar finns verkligen i Trollhättan, alla har gjort ett fantastiskt jobb och nu väntar vi ivrigt på att få träffa våra kommande elever till hösten!

Hanna Casell, programansvarig för utbildningarna Hund och Djurvård