Specialveckan är i full gång för våra elever i årskurs två. Men vad är egentligen en specialvecka? Under en specialvecka jobbar du intensivt med ett tema och lär dig verkligen på djupet. Specialveckorna genomförs ibland på plats i skolan men det kan även innebära att man åker iväg på en specialvecka och träffar elever från andra Realgymnasiet runt om i landet.

Igår hade Lund, Helsingborg och Malmö en gemensam Djurskyddsdag!

Lunds djurlärare Linnéa Stålhandske har arbetat som djurskyddsinspektör i 10 år och höll en föreläsning om hur djurskyddskontroller går till och om lagstiftningens funktioner.

Därefter fick eleverna scenarion med anmälningar och fick arbeta med att förbereda en djurskyddskontroll. Sedan genomfördes kontrollerna med hjälp av att man turades om att vara djurägare och djurskyddsinspektörer.

Kontrollerna blev både roliga och lärorika. Mycket skratt blandades med allvar. Eleverna var väldigt nöjda med dagen och berättade att de lärt sig mycket och fått en bättre förförståelse för lagstiftning och kontrollarbetet!