Förut var hon kurator på skolan en dag i veckan men nu är hon här varje dag och gör underverk med ungdomarna och dom älskar henne. Jessica arbetar som specialpedagogiskt stöd, socialpedagog och kurator på skolan. Hon är en del av skolhälsoteamet och är en ovärderlig resurs här för både elever och pedagoger. Nu har ni chans att få en inblick i hennes jobb på skolan…

 

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa med mitt jobb är den nära kontakt och relation jag får till eleverna. Jag får möjlighet att kunna följa deras fantastiska utveckling på skolan. Vara en närvarande, lyssnande vuxen som de kan prata med, ställa besvärliga frågor till eller bara gnälla lite.

Jag gillar verkligen att arbeta i team. Det starkaste teamet är när man arbetar tillsammans åt samma mål. Föräldrar, pedagoger, skolledningen och framför allt eleven. Och den starka teamkänslan tycker jag vi har här på skolan!

Vad har du gjort innan du kom hit?

Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat med barn och ungdomar. Jag har arbetat som barnskötare, fritidspedagog, resurspedagog, specialpedagog och kurator.

De sista åren innan jag kom till Realgymnasiet arbetade jag i ett stort projekt som arbetade för att förhindra skolavhopp.  Under dom åren hann jag bygga upp ett mycket bra nätverk inom både fristående och kommunala skolan. Arbetade också mycket nära både socialtjänsten, Num och Bup så man kan kort summera att jag älskar att arbeta med barn och ungdomar. 😊

Hur ser en arbetsdag ut för dig?

Mina dagar är svåra att beskriva då de kan ändras ganska snabbt, men jag kan göra ett försök:

08.00 Möter upp och hälsar på de flesta eleverna. Ett och annat sms skickas också…

08.30 Är med på en lektion för att kunna vara till hjälp.

10.00 Enskilt kuratorssamtal.

11.00 Kollar av enskilda elever och skickar lite fler sms…

11.20 Försöker få iväg alla på lunch😊

12.20 EHT möte med rektor, skolsköterska och mentor.

13.20 Resurstid med vissa elever som behöver lite mer tid eller hjälp med en uppgift.

15.00 Avstämning med elev.

15.45 Personalmöte

17.00 Dags att röra sig hemåt!

Tack Jessica och vi alla är så glada att du är här!!!