Wilma Stelzl studerade Naturbruk med inriktning hästhållning under åren 2014-2017. Vi tog kontakt med Wilma för att höra vad hon håller på med drygt ett år efter studenten.

 

Berätta lite om din tid på Realgymnasiet?

Jag trivdes väldigt bra. Jag tyckte det var mycket praktik och det var kul, speciellt sista året då jag var i skolan bara en dag i veckan.

 

Vad ville du göra efter din examen på Realgymnasiet?

Från början ville jag bli psykolog. Det var aldrig min plan att jobba med hästar och valde häst mestadels för att göra något jag tyckte var kul och klara av skolan samtidigt.

 

Vad gör du nu?

Just nu jobbar jag på ett dövblindboende men bara i tre dagar till. Sen börjar jag som elevassistent på särskola i Finspång.

 

Hur ser en typisk arbetsdag ut?

På mitt nuvarande jobb handlar det om omvårdnad, jag följer med på aktiviteter och ser till att allt funkar. Jag har hand om allt som tillhör hemmet, till exempel städning, matlagning och tvätta. På det nya jobbet kommer jag få stötta eleverna under lektionerna och finnas med under hela dagarna: äta med eleverna, vara med på idrotten, vara rastvakt och vara med på fritis efter skolan.

 

Vad tycker du är roligast i ditt nuvarande jobb?

Jag längtar efter att få börja på mitt nya jobb. Jag ser fram emot att se barnen lyckas med något de kämpat med väldigt länge och att få se dem utvecklas, det engagerar mig. Sedan är jag även väldigt förtjust i barn så det är ett stort plus.

 

Vad har du för planer i din framtid?

Planen är att söka in till lärarutbildningen i höst, sedan jobba som lärare några år och i framtiden kanske specialisera mig som förskolelärare.

 

Tack Wilma för att du delar med dig och vi önskar dig stort lycka till med dina mål för framtiden!