En termin har gått sedan vi startade igång lärlingsutbildningen ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Lund. Vi passade på att prata lite med två av våra elever som läser utbildningen, Endrit och Joel. Nedan kan ni läsa vad de tycker om utbildningen och varför det är ett självklart val om man vill läsa en modern fordonsutbildning på gymnasiet.

(Endrit och Joel i verkstaden)

Varför valde ni Realgymnasiet?
För att fordonslinjen finns här och för att det är en utbildning som är i samarbete med näringslivet i samarbete med ProMeister, som är en del av Mekonomen Group. Vi tyckte det kändes bra att det samarbetet finns då vi upplevde det som den bästa och mest moderna fordonsutbildningen som finns att söka.

Vad är det bästa med att läsa på Realgymnasiet i Lund?
Klassen! Vi har otroligt bra stämning i klassen där vi har samma intressen och vill lära oss.

Hur kan en typisk profildag se ut för er?
Väldigt blandat där vi mixar praktiskt och teoretiskt arbete. Väldigt roligt och lärorikt att vi får öva på riktiga bilar ute på verkstaden.

Varför ska man söka just denna utbildningen?
Det praktiska arbetet och få lära sig på riktigt, ute i verkligheten. Att utbildningen görs i samarbete med ProMeister och att det är en modern utbildning. Sen gillar vi själva skolan och tycker det är en väldigt bra skola med engagerade lärare.

Tack Joel och Endrit för era svar!

(Joel och Endrit)