Vi har träffat Hanna Hasslefalk och Sofie Wimark som båda läser i årskurs 3 på Hästutbildningen hos oss på Realgymnasiet. Hanna och Sofie har precis avslutat sitt gymnasiearbete de gjorde ute hos vår samarbetspartner Säva Ridcenter. Vi åkte dit för att prata lite mer om gymnasievalet med tjejerna under tiden de var på plats.

 

 

Det är en härlig eftermiddag ute på Säva Ridcenter. Vi möter Hanna och Sofie när de är i full gång att tömköra varsin häst.

De har bara några få dagar kvar på gymnasiearbetet. När det är avslutat kommer de har varit på Säva varje dag i två veckor. De har jobbat med stallskötsel och tömkörning av hästar. Vi passade på att fråga Hanna och Sofie om deras tips till de som väljer gymnasieutbildning för hösten just nu och vad de tycker är det bästa med sin utbildning på Realgymnasiet.

 

 

Hej Hanna! Varför valde du Realgymnasiet?
– Jag valde något som jag kände var roligt just nu. Jag var på en prova-på dag och kände att Hästutbildningen kändes rätt för mig.

Vad är det bästa med Realgymnasiet?
– Det praktiska! Att få komma ut i det verkliga arbetslivet och ha tre dagar i skolan med de ”vanliga” skolämnena.

Vad är ditt tips till den som ska välja gymnasieutbildning nu?
– Välj det du tycker är roligt och välj inte vad dina kompisar väljer.

Vad tycker du är det bästa med Säva Ridcenter?
– Att de är så bra hästar! De har hästar som passar alla. Hästarna som är snabba och pigga, lite långsammare, välutbildade och andra som går under upplärning. Det gör att det alltid går att matcha med ryttaren.

 

Hej Sofie! Varför valde du Realgymnasiet?
– Jag ville komma ut och göra något roligt och praktiskt. Jag såg Realgymnasiet på Gymnasiemässan och blev direkt intresserad.

Vad är det bästa med Realgymnasiet?
– Jag tycker det är fantastiskt att man får så mycket kunskap och certifikat inom sin utbildning. Att man får ta förarbevis för terränghjuling är en fantastisk möjlighet!

Vad är ditt tips till den som ska välja gymnasieutbildning nu?
– Våga välja det du själv vill, du skapar nya kontakter och får vänner i din nya klass.

Vad tycker du är det bästa med Säva Ridcenter?
– Jag tycker de är fantastiskt att de är så måna om hästarna. De känns verkligen att de bryr sig på riktigt om både hästarna och ryttarna. Man blir sedd och får chans att lyckas som ryttare. De har jätteduktiga ridlärare som är utbildade vilket gör ridningen seriös.