Realgymnasiet Lund har tillsammans med Nordic Choice Hotels invigt Hotell- och Turismprogrammet

Jenny Pieplow Benestam och Martina Lindvall

I fredags hände det äntligen, Hotell- och turismutbildningen är officiellt igång och vi firade denna speciella stund med eleverna på programmet, deras föräldrar, personal från Realgymnasiet samt personal från Nordic Choice Hotels.

Några elever var nervösa, men samtidigt tyckte de att det var spännande. Ida, som är ambassadör i sin klass sa ”Kul att vi är de första och att vi kommer att bygga upp det första intrycket för alla” och tyckte att Quality Hotel View var ett mysigt ställe; varmt, fräscht och öppet.

Före invigningen talade Jan Vikström (Realgymnasiet grundare och huvudägare) och Tina Tropp (People and Culture Manager Sweden at Nordic Choice Hotels) om Hotell- och Turismprogrammet som syftar till att utbilda elever genom undervisning på skolan men också i branschen genom ett samarbete mellan Realgymnasiet och Nordic Choice Hotels. ”Man får mixa det praktiska med det teoretiska, något som skiljer sig från traditionell undervisning” sa Jan Vikström.  De betonade också att branschen växer och att Öresund är en region i expansion, ”det som är viktigt är att det finns jobb i denna bransch och jobbgaranti efter tre års utbildning” sa Tina Tropp.

På invigningen fanns också Hanna och Lea, två studenter som har varit på utbildningen i ett år i Realgymnasiet Stockholm. De berättade om sina jobberfarenheter från olika hotell och rådde de nya eleverna att ta varje chans de får och tro på sig själva. Jan och Tina hade också några tips: ”Gå in för det som ni gör, bestäm er för att lyckas” sa Jan och Tina uppmuntrade eleverna att inte bli rädda att göra fel ”var här och nu, enjoy och njut av livet”.

Till sist kom Martina Lindvall (Rektor på Realgymnasiet Lund) och Jenny Pieplow Benestam (Hotelldirektör) för att klippa bandet. ”Jag lovar att ni kommer att ha roligt under de här tre årens utbildning” sa Jenny och pratade om att drömma om att lyckas i ett yrke eftersom drömmar kan bli verklighet. Efter många fina ord, önskningar och tankar klippte de bandet och alla gäster fick fira det nya programmet med en fin lunch på hotellet.

”Grattis, ni har valt rätt utbildning” sa Tina Tropp till eleverna.

Tina Tropp och Jan Vikström