Annies intryck av Realgymnasiet Lund är att eleverna lär sig på riktigt, det man behöver för framtiden. Hon berättade om Natur- och Äventyrsutbildningen och hur den skiljer sig från den traditionella undervisningen där man sitter i ett klassrum hela tiden: ”skillnaden är att jag och min klass ska vandra tillsammans och göra en massa grejer i naturen istället för att sitta i ett klassrum som vanligt” berättar hon.

För Annie är allt en ny upplevelse, men hon berättar att klasskamrater och den svenska familjen hon bor med har varit väldigt välkomnande, hon är förvånad eftersom hon trodde att svenskarna var blyga, kalla och tysta. ”Since the first day everyone in my class started to talk to me, they are very nice and open”. Hon pratar också om bilden hon hade av Sverige innan hon kom hit, med skogar, älgar och röda hus och ser skillnaden mot upplevelsen av att bo i en stad och gå på en skola som är inriktad mot praktisk utbildning.

Innan hon bestämde sig för att studera här stod det mellan Kanada eller Sverige. Anledningen till att hon valde Sverige är att hon ser svenskarna som mer toleranta och respektfulla mot de som tänker på ett annat sätt och att skolsystemet också verkar annorlunda i Skandinavien. Hon har också några minnen från sin barndom som relaterar till Sverige; som Pippi Långstrump eller Emil i Lönneberga av Astrid Lindgren.

Annie är 15 år gammal och kommer från Köln för att studera Natur och Äventyr på Realgymnasiet i Lund. Syftet med utbytet är att utveckla kunskap om natur och äventyr samt lära sig mer om svensk kultur och svenska språket. I framtiden är hon intresserad av att jobba med politik och resursutveckling. Välkommen Annie!