Andrea Melander går i ettan på Realgymnasiet Hundutbildning i Göteborg och vi har träffat henne för en kort intervju om varför hon valde att börja på Realgymnasiet.

Andrea med sin labrador Stella

Hur upptäckte du Realgymnasiet?

Jag upptäckte skolan på MyDOG för två år sedan faktiskt, jag pratade med en av ambassadörerna och fick en påse med information och skrev upp mig för en intresseanmälan.

Varför valde du att börja på Realgymnasiet?

Därför att jag var på ett Öppet Hus och lokalerna verkade jättebra och eleverna på skolan verkade snälla. Jag har en egen hund så tyckte de verkade kul att man fick ta med den till skolan och även lära sig mer om hundar så därför valde jag att börja på Hundutbildningen på Realgymnasiet.

I år var du med på MyDOG som ambassadör för skolan, hur kändes det?

Det var kul att vara på MyDOG och representera skolan och kunna tipsa andra att söka till vår skola då jag är så himla nöjd med mitt val! Det var också häftigt att få lära sig mer om hur man står i en monter och vad man gör på en sådan stor mässa, bakom kulisserna.

Hur kan du utvecklas på Realgymnasiet tycker du?

Jag får bra individuell hjälp av lärare och jag får lära mig om flera olika yrken så att jag får jobb lätt efter gymnasiet. En stor del i varför jag valde Realgymnasiet är för att hundar är ett av mina största intressen och det är med hunden som verktyg vi får utvecklas i skolan. Det är häftigt att man kan göra det i skolan liksom.

Vad vill du göra i framtiden?

Efter gymnasiet vill jag utbilda mig till barnsjuksköterna och i och med att jag får en högskolebehörighet här blir jag behörig för att följa min dröm och hjälpa barn till ett friskt liv. Jag ser faktiskt att de jag lär mig här kan jag använda i framtiden sen eftersom man lär sig mycket ansvar.

Skulle du rekommendera Realgymnasiet till andra?

Absolut! Jag känner att jag hela tiden lär mig nya saker, jag trivs bra i skolan och får en bra kunskap om vad jag kan göra efter gymnasiet. Nu vet ju jag redan att jag vill plugga vidare men för dem som inte vet så får man en bra grund och har många möjligheter efter studenten. Jag rekommenderar verkligen Realgymnasiet till andra!