Jenny Börnfelt jobbar som stylistlärare på Realgymnasiet i Stockholm. Tidigare jobbade hon som frilansande maskör och perukmakare inom teater och musikalvärlden. De senaste fem åren har Jenny jobbat som lärare på Realgymnasiet, enligt henne själv ett av de finaste yrken en kan ha.

 

Utöver sin roll som stylistlärare har Jenny även andra kurser, så som entreprenörskap.

-Som stylistlärare har jag lektioner inom makeup och hårstyling men även andra kurser bland annat entreprenörskap. I år är det extra roligt då vi arbetar med Ungföretagsverksamhet där eleverna startar UF-företag, en riktig utmaning både för eleverna och för mig.

Jenny har jobbat som lärare i över åtta år, varav fem på Realgymnasiet. Men vad gjorde hon innan hon kom på att det var lärare hon ville bli och innan hon kom till Realgymnasiet?

-Jag har jobbat på skolan sedan augusti 2013, så det har blivit några år nu. Men så blir det ju när en trivs bra. Innan jag började på Realgymnasiet hade jag arbetat tre år på en annan skola med samma program. Innan det arbetade jag som frilansande maskör och perukmakare inom teater och opera. Sista åren främst mot musikaler, bland annat Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia.

– Jag har alltid gillat att hjälpa folk och det var på så vis jag gled in på att bli lärare. Jag får hjälpa människor utvecklas både med kunskap men även på ett personligt plan vilket jag tycker är helt fantastiskt. Jag har nog alltid haft väldigt lätt för att falla in i lärarrollen, vill gärna hjälpa andra och har väl också en lite egoistisk tanke om att just jag kan förklara så att eleven förstår. Sen tycker jag att lärare är ett av de finaste yrken en kan ha! Få saker slår ju att se människor växa oavsett om man själv haft ett finger med i spelet eller inte.

Tre anledningar till att välja Realgymnasiet enligt Jenny:

  1. Vi har en härlig teamkänsla på skolan.
  2. Lärarna är kunniga och drivna
  3. Vi utbildar för att du ska bli flygfärdig och kunna ge dig ut i branschen direkt efter examen!