Häromveckan publicerade Corren en artikeln om en grupp som vill öka tjejers intresse för teknikutbildning på gymnasiet. Gruppen ”tjejer som vill gå teknik” använder bland annat sociala media men också andra forum för att berätta och svara på frågor. Till exempel deltar de på arbetsmarknadsdagar och mässor.

I artikeln i Corren står det att gruppen märker att tjejer som kommer fram för att prata ofta har ett större teknikintresse än de själva visste. Och så kan det ju vara, när man börjar prata med andra som har intresse för något väcks ens egen nyfikenhet att veta mer.

I dagens samhälle är teknik lösning på väldigt mycket. Det digitaliserade samhället är här och det behövs personer med teknisk utbildning inom områden som klimat, infrastruktur och vård.

På vår skola, Realgymnasiet i Linköping, har vi teknik-utbildning och vi kan varmt rekommendera både tjejer och killar att kolla närmare på den och vår skola. Våra elever tycker att skolan är lagom stor och gillar att alla känner alla. Det är tryggt. Elever och personal ses varje dag och jobbar nära varandra.

Vill du veta mer? Då kan du till exempel börja så här:

• Träffa oss på mässan i Linköping 9/11 kl 09:30-14:00
  • Kom på öppet hus 13/11 kl 18-10, 16/11 l 10-12 eller 15/1 2020 (enbart teknik)
  • Följ oss på Facebook eller Instagram
  • Kolla våra filmer på Youtube

Och förresten, här hittar du länken till gruppen ”Tjejer som vill läsa teknik” på Facebook