Vem är egentligen vår frisörlärare Jeanette? Vi ställde några frågor till henne för att ni ska få möjlighet att lära känna henne bättre.

Vem är du?
Jeanette 50 + gillar det mesta som har med färg och form att göra. Om det är konst ,tyg, hår, möbler spelar ingen roll. Älskar att göra hår till bild och har gjort bilder till hårboken C-book. Spenderar gärna min fritid med att gå på museum, lyssna på musik, vara i stallet med min dotter och att vara i Berlin där min man bor. Jag har gått som lärling hos Jonny Lundquist på NK i Malmö, har jobbat i Lübeck, Hamburg, Berlin haft egen salong i Lund, hyrt /hyr stol i Malmö och dessutom undervisat i frisöryrket på Komvux.

Vad är roligast med att arbeta på Realgymnasiet?
Att få möta så många fina elever och kollegor och att man har väldigt blandade arbetsuppgifter

Arbetar ni med några spännande projekt på skolan?
Just nu har vi haft ett projekt “skapa looken”, där eleverna har jobbat i grupper och haft varsin ikon där de sen i en power point försökt visa hur man kan skapa den looken/stilen men hjälp av flera steg. På samma sätt man får tips i olika skönhetsmagasin.

Varför ville du bli lärare?
Jag har alltid tyckt det har varit roligt att förmedla och handleda blivande frisörer. När jag hade egen salong tog jag alltid emot praktikanter.

Vad driver dig i din roll?
Jag är stolt över mitt yrke och vill visa hur mycket roligt man kan ha och göra när man bär sin kompetens i händerna. Att få se hur eleverna utvecklas  är också en stor del av drivet.