Jag har lärt mig otroligt mycket men det finns massor kvar att lära vilket jag älskar!

Så säger Paulin Åkerberg som gick Hästutbildningen på Realgymnasiet i Linköping och fick i trean chansen att ha 3 veckors APL i Holland. Hon tog chansen och åkte för att göra sin APL vilket var ett bra val då det ledde till något mycket mer än bara 3 veckor i Holland.

Vad ville du göra efter din examen på Realgymnasiet?  

-För mig var det ingen tvekan om vad jag ville göra efter gymnasiet. Jag ville såklart jobba med hästar.

Vad gjorde du efter din examen på Realgymnasiet? 

-Under min tid på Realgymnasiet fick jag chansen att ha utlands APL i Holland hos Stal van Asten & Nyberg och de var så nöjda med mig under min APL-tid så efter min examen fick jag erbjudande om att åka tillbaka ditför att jobba i 2 månader.

Vad gör du nu?
-Nu är jag tillbaka i Sverige och jobbar med en tidigare SM-guldmedaljör i hoppning, hos Cecilia och Viveka på Stall CV Lundbäck, utanför Norrköping, som hästskötare.

Hur hjälpte din utbildning på Realgymnasiet i din nuvarande yrkesroll?

-Det var en väldigt bra utbildning med en utmärk och otroligt kunnig hästlärare. Denna utbildning har hjälpt mig att få mycket mer erfarenhet, kunskap och jaghar fått se mycket inom branschen. Tack vare alla fantastiska lärlingsplatser jag har fått vara på, t.ex. Stall Spetz, Stall Malin Baryard-Johnsson, Magnus Anderssons Ridskola AB och Malin Rinné. Genom dessa platser har jag fått uppleva precis hur det är i branschen som hästskötare. Jag har lärt mig otroligt mycket men det finns massor kvar att lära vilket jag älskar.

Vad har du för planer/mål med din karriär/ framtid?

-Det är en svår fråga. Men jag tänker att i den branschen jag är i idag så vill jag fortsätta jobba som hästskötare, få mer erfarenhet och utvecklas mer.

Vad har du för tips till den som vill jobba inom samma bransch som du?

-Mina tips är att ta tillvara på all tid, visa att du är intresserad, fråga mycket och lyssna noga och lär dig så mycket du bara kan. Att få hålla på med det som är ett intresse gör att man har roligt!