En favorit hos eleverna är Viktor, namnet som ofta hörs ropas efter i skolan. Så vad är då bättre än att låta eleverna själva ställa sina frågor till honom? My Stevenson och Olle Almén läser natur & äventyr i åk 3 och lyckades få Viktor att fastna i både text och bild.

Vad gör på du på skolan?
Jobbar som mentor.

Vad tycker du om skolan?
Tycker att det är en jättebra skola med fantastiska elever.

Vad tycker du om eleverna på skolan?
Jag tycker att det finns ett otroligt engagemang. Det känns som eleverna trivs och ställer krav på lärarna för att det ska bli så bra som möjligt på skolan. Vissa hänger ju kvar på skolan och spelar kort vilket jag tycker är fantastiskt roligt.

Vad tycker du om lärare på skolan?
Jag tycker att vi har väldigt bra lärare, nu när vi har en hyfsat ny skola så känns det som vi har många saker som kan bli bättre och det känns som lärarna har det drivet att bli bättre också. De ser också eleverna som en individ och inte som en grupp så allt är mer personligt.

Vad gjorde du innan du började jobba på real?
Jag pluggade Idrottsvetenskap i Halmstad.

Vad har varit roligast/bäst med din tid på skolan?
Det är ju absolut eleverna. På loven när eleverna inte är här så är det jättetomt. Det är eleverna som gör skolan. Om vi tar mig i min roll så är det eleverna som hjälper mig att utvecklas.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det är ju relationen till eleverna. Jag tycker att det fantastiskt kul att man har känslan att man kommer fram till eleven och att det blir bättre. Och att eleven kanske klarar något den inte trodde den skulle klara.

Vem är av lärarna är du närmast med?
Vi har nära samarbete med alla, vi är ju en så liten skola så vi har nära kontakt med alla.

Vem av eleverna/vilken årskurs är du närmast med?
Just nu är jag närmast dem jag varit mentor åt ett tag. Men jag tycker att det är spännande nu när det kommit nya elever.

Vad gör du på fritiden?
Jag är väldigt idrottsintresserad så jag är mycket ute och springer och spelar fotboll.