Hej Sebastian,

Hur känns det nu när skolan varit igång ett par veckor?

Det känns jättekul att skolan är igång på allvar! Efter en introduktionsvecka med teambuilding så upplevs eleverna trivas och de känns trygga i skolan. Det är även alltid kul att träffa nya elever och återse alla gamla elever efter sommarlovet. Och jag har verkligen sett fram emot att dra igång vår hälsosatsning.

Har det varit något speciellt eller roligt som du vill berätta om?

Träningen på gym är igång och responsen från eleverna är fantastisk. Snart händer det även spännande saker vecka 37 och 39 då eleverna i år 2 och 3 har specialveckor och får hänge sig åt sina inriktningar. Längre fram väntar internationell APL då eleverna åker till Sydafrika och Irland. Kort sagt blir det ett händelserikt år för alla.

Vad har du för förväntningar på detta läsår?

Mina förväntningar på läsåret är att vår hälsosatsning med gymträning kommer leda till att alla på skolan kommer att få bättre minne, större koncentration, bättre rustade för att stress och må bättre. Det låter som höga förväntningar men aktuell forskning pekar åt det hållet. Titta gärna på Ander Hansens föreläsning, som är överläkare i psykiatri, där han presenterar studier som visar på dessa resultat: https://www.youtube.com/watch?v=0GcnO81iTdw

Du ska börja läsa rektorsutbildningen, hur kommer det att påverka skolan?

Det ska bli jätteroligt att få börja studera på rektorsprogrammet. Att läsa juridik, ledarskap och organisation samt etik kommer inte bara utveckla mig utan även förhoppningsvis komma verksamheten till gagn. Under utbildningen kommer David Bechtel att under läsåret kliva in som tillförordnad rektor när jag inte är på plats. I genomsnitt kommer jag att vara borta ca en dag i veckan.