Ikväll fredag 3 maj åker våra Natur och äventyrselever i år 3 med David Bechtel  programutvecklare på koncernen till Göteborg för att sen ta flyget ner till Österrike och STS Alpresors utbildning till reseledare. Tanken var att åka från Arlanda men med en oro för att inte komma iväg på grund av SAS strejk så valde man att boka om flyget för säkerhets skull.

Sen flera år tillbaka har vi haft ett centralt samarbete med STS Alpresor som betyder jättemycket för våra elever på Natur och äventyr. De får under denna vecka en möjlighet att få en reseledarutbildning i STS regi. De får möta alla typer av kunder och de sätts på prov för att bevisa att de klarar olika situationer som kan uppstå när man arbetar som turistguide med naturen som arbetsredskap. Väldigt mycket handlar om ledarskap, service och kunna hantera olika situationer med säkerhet i fokus.

Före detta elever som kommit hem efter den här utbildningen bekräftar att det varit tufft men så lärorikt. Gör de ett bra jobb så kan de få STS reseledarcertifikat och rekommendationer att jobba inom STS och det är naturligtvis guld värt.

Vi önskar dem en bra vecka och ett stort lycka till!