Förra veckan kom det nya burar för djuren som sköttes av eleverna som studerar Djurvård i Realgymnasiet Lund. De nya burarna fyller den Real nya standar för att djur ska trivas bättre. Läraren, Elin Hirsch, berättar att de nya aluminium burar är lättare att hålla hygienen i jämförelse med de gamla trä burar, något som ökar hygienstandard. De djuren som har flyttas är två kaniner, tre marsvin, en gul hamster, fem gerbiler, två skrattduvor och fyra undulater.

Djurvård är ett program med cirka 70 elever, där de lär sig att möta djur och människor på djuranläggningar, zoohandel och djursjukhus. Elin Hirsch berättar att ett syfte i kursen Djur i Zoohandel är att kunna hantera och sköta djur på ett etisk och säkert sätt samt utifrån djurens behov och verksamhetens krav. Det vill säga att eleverna ska kunna ta hänsyn till djuren även i hantering, ”eleverna ska hantera säker på djuren, välfärd och kontrollera att djuren inte blir skadad” säger hon.

För de som har djur och vill ha mer information om Djurskydd rekommenderar Elin Hirsch att besöka Jordbruksverkets hemsida där man hittar information som t. ex. hur många djur får man få på en yta? eller vilka djur ska leva ensamma osv.

Länken till Jordbruksverket hittar du här: