Om oss

Realgymnasiet är en del av Lärande i Sverige AB, en av de största fristående huvudmännen i Sverige. Lärande i Sverige AB:s mission är att ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att lyckas under skoltiden – och i framtiden. Huvudägare är Jan Vikström, en man med många tankar om skola och utbildning.

”Våra barn och ungdomar lever i en värld där utvecklingen i samhället går snabbare än någonsin. Yrken utvecklas på ett sätt vi inte alltid kan förutse och många gånger finns det ett glapp mellan skola och näringsliv. Det är viktigt att skolan anpassas efter dagens verklighet och vad vi kan se framåt.”

Därför vill vi vara med och skapa framtidens skola. Våra  utbildningar bygger på verkliga, uttalade behov i svenska tillväxtbranscher där vi samarbetar med de bästa inom varje bransch. Vi vill att medarbetare och elever skapar framtidens skola tillsammans och Realgymnasiet ska vara ett föredöme inom svensk skola, säger Jan.

Vi gör allt för att våra elever ska trivas, må bra och utvecklas. På så sätt får vi trygga och självsäkra elever som behärskar de förmågor som behövs för att forma sin egen framtid.

Lärande i Sverige AB ägs av två privatpersoner som är verksamma i företaget. Vi växer med egna medel och i enighet med vårt ägardirektiv återinvesteras företagets vinst i verksamheten. Detta har medfört att vi fått många utmärkelser för vår goda ekonomi och hållbara tillväxt, samt mycket goda resultat vid Skolinspektionens granskningar av vår verksamhet.

”Vi vill ge så många barn och ungdomar som möjligt de bästa förutsättningarna att utvecklas och lyckas under skoltiden – och i framtiden.”

Vår mission

Ägare Lärande i Sverige AB

Jan Vikström, Grundare och ägare Lärande i Sverige AB

Skolan i Helsingborg startar.

Vi förvärvar JB Lund och JB Gävle.

Skolorna i Lund och Sundsvall startar.

2010
Ytterligare två skolor startar, i Jönköping och Västerås. Utbildningarna Djurvård, Hund och Stylist startar på flera orter.

2009
Två nya Realgymnasier startar, i Malmö och Stockholm. En ny utbildning inom Äventyrsturism tar form.

2008
Till hösten sprids Hästgymnasiet till ytterligare fem orter (Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg och Linköping) och gymnasieskolorna byter namn – till Realgymnasiet.

2007
En helt ny utbildning inom Hästhållning växer fram, den kallas Hästgymnasiet och startar på tre orter: Norrköping, Nyköping och Uppsala.

ITGymnasiet får en systerskola i Linköping.

ITGymnasiet startar i Norrköping.

1999
Företaget Lärande startas i Norrköping. De första åren arbetar man med vuxenutbildningar inom IT, på uppdrag av Norrköpings kommun inom Kunskapslyftet.

realgymnasiet-orter2016