För ganska precis två månader sedan började Pauline Wännström att jobba hos oss på Djurvårdsutbildningen.

En förmiddag i oktober träffade vi Pauline och Dumbo i djurrummet och då passade vi på att ställa lite frågor.

Kort om Pauline:

Pauline är 25 år och bor i Gävle. Hon är en glad och utåtriktad tjej som gillar att ha både djur och människor omkring sig. Hon har ett stort hästintresse just nu rider hon mest för skojs skull men hon har haft egna hästar som hon tävlat  hoppning på.  Djur ligger Pauline väldigt varmt om hjärtat. På fritiden hänger hon med kompisar, kollar mycket på sport. Resa och upptäcka världen är det bästa hon vet.

Var har du jobbat tidigare?

-Jag har jobbat hos vår samarbetspartner Furuviksparken i sammanlagt 11 år. I Furuvik började jag jobba på helger och lov i stallet, endast 14 år gammal. Där jobbade jag tills jag blev  blev 18 år och fick börja jobba med de andra djurparksdjuren. I parken fick jag förmånen att arbeta med olika typer av apor, kameler, kängurus, fåglar och reptiler. Efter att ha jobbat som djurvårdare i några år började jag jobba som zoolärare och fokuserade då mest på att ta hand om elever och guidningar för större grupper.

Varför valde du att arbeta på skolan?

Jag har jobbat med Realgymnasiets elever ute på Furuvik och på så sätt haft nära kontakt med både elever och lärare. På det viset har jag fått en väldigt bra bild av skolan i helhet. När jag fick möjligheten att börja jobba här så tvekade jag inte en sekund utan såg en bra chans till att få jobba med grymma elever och kollegor.

Vad är roligast med att jobba på Realgymnasiet?

-Det är tre saker som jag skulle säga är roligast med att jobba på Realgymnasiet, att välja ut en grej är alldeles för svårt. Jag får jobba med superhärliga elever som brinner för samma saker som jag gör. Mina kollegor inspirerar mig, samt arbetet med djuren på skolan. Det bästa av alla världar helt enkelt eftersom jag gillar att jobba med både människor och djur. Jag får även vara ute på olika djurparker och andra ställen i branschen vilket är roligt och en stor fördel.

Vad är din vision för eleverna som läser djurvård?

-Min vision för eleverna som läser djurvård är att de ska få ett livslångt lärande och engagemang för både djur och natur. Jag vill att de ska ha möjlighet och förutsättningar att få prova på att jobba med djur i branschen för att sedan förhoppningsvis vilja fortsätta på det spåret efter studenten oavsett om det är praktiskt eller teoretiskt. Jag vill göra mitt bästa för att de ska få en ärlig och bra bild av denna underbara bransch.

Tre heta studietips till våra elever från Pauline:

• Stressa inte upp er- allt löser sig.
  • Ha på kul på vägen
  • Ingen fråga är dum – våga fråga!

Tack för idag Pauline och Dumbo!