En av de största arenorna i Trollhättan för hundar – vad det gäller friskvård/rehabilitering, kurser och utbildning är Aktiv Hund. Realgymnasiet är oerhört glada över att kunna presentera dem som en av våra samarbetspartners i Trollhättan.

Aktiv Hund drivs av Louise Moberg Örn, Jessica Örn och Lina Andersson som alla tre idag arbetar heltid med verksamheten. De har två stora uppvärmda träningshallar som på sommaren alltid håller 19 grader, en inhägnad grusplan och fina spår ute i skogen. Detta är en fantastisk yta som Realgymnasiet kommer att ta del av för kursmoment och träning inom Hundutbildningen. Vi har träffat Jessica för tre snabba frågor om hennes jobb!

 

Vilken utbildning eller väg tog ni till ert yrke? Berätta lite om er bakgrund och varför ni startade Aktiv Hund!

Jag läste till hundinstruktör och hoppade sedan direkt på utbildningen till specialiserad hundpsykolog där man får fördjupa kunskapen och den allmänna förståelsen för hundar och människors beteende, träning och problem. För att sedan kunna arbeta professionellt med problemhundar. Efter den utbildningen vidareutbildade jag mig även till hundmassör.

Ni som är från branschen jobbar med hunden på heltid, vad tror ni om branschens anställningsbarhet av våra hundelever som börjar på Realgymnasiet till hösten och tar studenten 2022?
Jag tror verkligen det finns stora möjligheter för jobb och något som jag tror funkar bra är att starta eget företag om man är entreprenörsdriven. På Realgymnasiet får man ju verkligen förutsättningarna med certifikat och så för att sen jobba som egenföretagare.

Kan du berätta om ett starkt minne från din karriär inom hundbranschen?
Det var 2017 när jag och Louise blev årets kvinnliga företagare i Trollhättan. Motiveringen till priset var: ”För att ni med kreativitet, positiv energi och stor kompetens brinner för att utbilda hund och förare, oavsett tidigare erfarenheter och ålder, för att få en god förståelse mellan dessa och samtidigt utveckla och profilera ert företag i hela regionen”. Så det var verkligen något minnesvärt!

 

Vidare i intervjun avslutar Jessica med att ge ett tips till er alla som funderar på att satsa på er dröm och jobba med djur på heltid, hon säger – ”Låt ingen säga att det inte går”.