Äventyrseleverna i åk 3 har fått möjligheten att åka till Österrike med STS Alpresor för att gå deras reseledarutbildning. Under veckan lärde sig eleverna allt från att möta missnöjda turister till att sälja in resor under lågsäsong. En stor möjlighet att växa och lära sig att bli trygg i sitt ledarskap.

De var baserade i Bad Gastein och fick bestiga berg, besöka Venedig och delta på en hel del vandring. Pauline och Elias var de två kunniga guiderna som ledde utbildningen som hade ett stort fokus på ledarskapet, gruppdynamik, guidning i storstäder vs på bussen och hur blir man trygg i att prata inför andra. Men även frågor som hur man hanterar en överförfriskad turist, boka bussar, kontrollera vandringsleder och mycket mer stod på schemat. Eleverna fick träna på att hålla i egna guidningar och som bonus fick de helt ny kunskap om Österrike.

Tidiga morgnar och sena kvällar som fylldes med kunskap, övningar och nya upplevelser. En natt väcktes eleverna av ett larm, för att mitt i natten ha ett kunskapsprov. Som reseledare behöver man nämligen kunna vara skarp om något oväntat händer mitt i natten. Den intensiva veckan resulterade i ett gäng trygga reseledare som nu är redo att guida turister i alla tänkbara situationer.

Lovisa Witehall och Lukas Pylsy från Göteborg var två av äventyrseleverna som var med på resan och väl hemkomna berättar dem om deras fantastiska upplevelser och delar med sig av bilder från deras resa. I framtiden hoppas dem att eventuellt bli erbjudna ett jobb för STS Alpresor i Bad Gastein eller någon annanstans i världen, det var nämligen så att en elev från Malmö som gick precis samma utbildning och tog studenten 2016 fick ett jobb där och har jobbat i Bad Gastein ända sedan studenten.