Efter Realgymnasiet

Vilka möjligheter finns efter Realgymnasiet? Här har vi samlat berättelser från våra före detta elever som tagit studenten, där de berättar vad de gör idag.

”Det känns helt fantastiskt att jag nu har fått jobb på Skansen vilket lärlingsplatsen helt klart har bidragit till. Eftersom jag gick en praktisk utbildning så var det väldigt lärorikt att få vara ute i arbetslivet och se och lära mig saker praktiskt snarare än genom uppsatser. Det har även gjort att jag lärt mig mycket om hur arbetslivet ser ut, och jag kände mig väl förberedd när jag slutade skolan.”

Saga Wallmark

Saga Wallmark gick på Djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm. Jobbar nu på Skansen.

”Vi hade många bra kurser. Jag läste exempelvis en filmkurs där jag fick lära mig hur en kamera fungerar. Hur de olika linserna påverkar bilden och hur bilddjup och fokus fungerar. Det var väldigt bra att känna till när man vill replikera något i programvaran Maya, det programmet jag nu använder. Vi hade även 3D-kurser där vi fick lära oss hur man använder ett program som heter 3D Studio Max. Det var väldigt kul och jag lärde mig mycket.”

Hampus Eriksson

Hampus Eriksson, gick på Teknikutbildningen med inriktning IT och media på Realgymnasiet i Linköping. Nu 3D-stjärna på Ghost VFX i Köpenhamn.

Intervjuer

Fler intervjuer