Samarbete med branschen

Alla våra utbildningar grundar sig i verkligheten. Det innebär att våra utbildningar genomförs i nära samarbete med branschen. På så sätt kan du som elev vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som du också får värdefulla kontakter för framtiden.

Certifikat – en extra bonus

Som elev på våra yrkesutbildningar kan du välja att lägga till ett antal olika certifikat, beroende på din utbildning, för att komplettera din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ger dig ökade möjligheter till jobb efter studenten. Dessutom krävs certifikaten i vissa fall för att bli behörig när du vill plugga vidare inom området.

Exempel på certifikat:

• Zoohandlarecertifikat
  • Grundkurs i läkemedelshantering
  • Hästskötare, Svenska ridsportsförbundet
  • STS reseledarcertifikat
  • Läs mer under respektive utbildning.

”Samarbetet ger oss möjlighet att direkt påverka innehållet i utbildningen och på så vis göra eleverna mer anställningsbara och attraktiva för oss som arbetsgivare.”

Mia Rådberg, Sverigechef på Evidensia

”Det är jättekul att få med ett gymnasium som medlem och för oss är det viktigt att väcka elevernas nyfikenhet för området. Vi kan dels vara en länk mellan Realgymnasiet och våra medlemsföretag men också bidra till ökat intresse för vidare studier inom GIS och hälsa.”

Emelie Hildebrand, Marknadschef Future position X