Samarbete med branschen

Alla utbildningar på Realgymnasiet grundar sig i verkligheten. Det innebär bland annat att utbildningarna bygger på verkliga, uttalade behov inom branscher med stark tillväxt. Det betyder också att utbildningarna genomförs och utvecklas i nära samarbete med de främsta inom varje bransch. På så sätt kan du vara säker på att du får de kunskaper och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, samtidigt som du också får värdefulla kontakter för framtiden.

Certifikat – en extra bonus

Som elev på våra yrkesutbildningar kan du välja att lägga till ett antal olika certifikat, beroende på din utbildning, för att komplettera din examen. Certifikaten är välkända i branschen och ger dig ökade möjligheter till jobb efter studenten. Dessutom krävs certifikaten i vissa fall för att bli behörig när du vill plugga vidare inom området.

Exempel på certifikat:

• Zoohandlarecertifikat
  • Grundkurs i läkemedelshantering
  • Hästskötare, Svenska ridsportsförbundet
  • STS reseledarcertifikat
  • Läs mer under respektive utbildning.

“Idag är Realgymnasiet en av våra största samarbetspartners inom djurvårdsutbildning. I år har samtliga lärlingar från Realgymnasiet fått någon form av anställning på Skansen efter avslutad utbildning.”

Jens Djupa, Pedagogiskt ansvarig på Skansen

Realgymnasiets elever fick bara lovord från alla håll! Tänk att nära 10% av funktionärerna var elever från Real. Häftigt!

Tomas Torgersen, Tävlingsledare på Longines FEI EM i Ridsport Göteborg 2017

“Samarbetet ger oss möjlighet att direkt påverka innehållet i utbildningen och på så vis göra eleverna mer anställningsbara och attraktiva för oss som arbetsgivare.”

Mia Rådberg, Sverigechef på Evidensia

”Det är jättekul att få med ett gymnasium som medlem och för oss är det viktigt att väcka elevernas nyfikenhet för området. Vi kan dels vara en länk mellan Realgymnasiet och våra medlemsföretag men också bidra till ökat intresse för vidare studier inom GIS och hälsa.”

Emelie Hildebrand, Marknadschef Future position X