Aldrig fullärd. Det skulle kunna vara en beskrivning av Emma Falks inställning till hästar, och till livet i stort.

 

Emma Falk har alltid varit omgiven av hästar och fick sin första häst när hon var sex år gammal. Trots det lär hon sig nya saker hela tiden, inte minst på sin hästutbildning på Realgymnasiet i Norrköping.
– Det kan vara saker på fysiologisk nivå, som vilken puls hästen bör ha för en viss typ av träning och vilket slitage det kan bli på hästen. Det gör att man får större förståelse och kan förebygga skador, säger hon.

 

Emma är en vetgirig person. Hon trivs när hon får lära sig. Därför läser hon till den naturvetenskapliga behörigheten. Den behörighet som är viktig eftersom hon har starka planer på att bli läkare – naturligtvis med hästarna som en stor del av livet även då.

 

– Hästar är så pass viktigt för mig att jag inte kan släppa det.

 

Emma satsar mycket på sin ridning och tävlar numer hoppning internationellt på landslagsnivå. Möjligheten att kunna satsa på hoppningen påverkade när hon skulle göra sitt gymnasieval. Då stod det mellan Realgymnasiets mer praktiska upplägg och en naturvetenskaplig utbildning på en annan skola. Eftersom häst och hästträning kunde bli en naturlig del i skolvardagen på Realgymnasiet föll valet till slut där.

 

– Det var en förutsättning för att jag ska kunna träna på den här nivån, berättar hon, nöjd med sitt val av skola.