Real webb header 06

Hotell Nyhet Lund Gbg

Nordic Choice Hotels

Kommande aktiviteter Göteborg

Här fyller vi löpande på med datum för kommande aktiviteter.

Mitt namn är Wiggo och jag arbetar på Realgymnasiet för att hjälpa just dig med dina frågor.

Har du frågor om våra utbildningar eller hur du gör för att söka till oss, kontakta oss på wilfredo.vigorena@realgymnasiet.se Du kan även ringa eller SMS:a till det här nummer: 0766-27 43 76.

Har du fyllt i intresseanmälan hos oss?

Vi kommer skicka information och inbjudningar via sms till alla som fyller i intresseanmälan, det gäller inbjudningar till bl.a. att skugga en elev, prova-på dagar och öppet hus

Här är länken.

Att du fyller i intresseanmälan betyder inte att du binder dig att börja hos oss och du kan gå ur vår lista för att få sms när som helst.

Wiggo
wilfredo.vigorena@realgymnasiet.se

Öppet hus 8 december 2018

Tid: december 8, 2018 mellan kl. 12:00 till kl. 14:00

Plats: Realgymnasiet i Göteborg, Pusterviksgatan 9, 413 01 Göteborg

Kom och besök oss på Realgymnasiet. Kika på våra lokaler, prata med lärare och elever och få svar på alla dina frågor. Ta gärna med både föräldrar och kompisar. Har du några frågor kontakta: wilfredo.vigorena@realgymnasiet.se

Du kan också ringa eller sms:a det här numret 0766-27 43 76 så kontaktar vi dig!

Öppet hus 12 januari 2019

Tid: januari 12, 2019 mellan kl. 12:00 till kl. 14:00

Plats: Realgymnasiet i Göteborg, Pusterviksgatan 9, 413 01 Göteborg

_______________________________________

VAD INNEBÄR EN PROVA-PÅ-DAG?

Ett gymnasieval kan kännas som ett stort beslut – och det är det. Du väljer var du kommer befinna dig under nästkommande tre år av ditt liv. För att hjälpa dig att känna om Realgymnasiet är det rätta valet för dig är du varmt välkommen till en Prova-på dag hos oss.

Du kommer Prova-på den utbildningen du är nyfiken på. Du får lära dig mer om utbildningen och träffa elever som delar med sig av egna erfarenheter av hur det är att vara elev på Realgymnasiet.

Du kan komma ensam eller med en kompis.

Anmäl dig med ett sms till det här numret: 0766-27 43 76

Utbildningen Natur och äventyr

Datum: Torsdag den 24 januari
Tid: 09:30 – 14.00
Samling: Mitt på Drottningtorget utanför Västtrafik/pressbyrån
Aktivitet: Häng med natur och äventyrs eleverna i skidbacken!
Ni kommer få åka skidor tillsammans vår elev Anna Karlsson, Anna kommer presentera utbildningen Natur och äventyr. Ni kommer få träna utförsåkning samt få tips och råd från en elev tävlar i skidåkning.

Under dagen kommer ni tillsammans med andra elever ansvara för att tända en eld och ordna med mat och fika i backen. Ta med varma kläder vi kommer vara ute hela dagen.

Vi bjuder på lunch och skidhyra.

Utbildningen Hotell och turism

Karriärdrag Hotel Clarion Post

Datum: Tisdag den 29 januari
Tid: 13:00 – 16.00
Samling: Hotel Calrion Post, Drottningtorget 10, Göteborg
Aktivitet: Kom till hotellet där du kommer spendera en stor del av din skoltid när du läser vår hotellutbildning. På Clarion Hotel Post kommer du få möjligheten att träffa de olika avdelningscheferna på hotellet. Du kommer få inblick i hur det är att arbeta på hotell, vilka yrkesroller som finns och hur din dag kan komma att se ut i framtidens jobb.

Utbildningen Djurvård

Datum: Onsdag den 30 januari
Tid: 09:00 – 11.00
Samling: Entrén på skolan. Adress är Pusterviksgatan 9, Göteborg
Aktivitet: Du kommer få en kortare föreläsning om djur, Du kommer även få prova på att hantera och sköta våra djur i djurrummet.

Utbildningen Hund

Datum: Onsdag den 30 januari
Tid: 09.15 – 15.00
Samling: hundplan i Bur – Torslanda
Aktivitet: Ni kommer att få deltaga i undervisningen med årskurs 2 och deras hundar.

Busshållplatsen heter Bur och ligger ca 200 meter från hundplan. Åker du bil så är adressen till hundplan Bua Skogen 4.

Några av eleverna möter er vid hållplatsen från kl.9, övriga är på hundplan och väntar på er.

OBS Glöm inte varma kläder och rejält på fötterna, vi är utomhus.

Ni är alla hjärtligt välkomna!

Utbildningen Häst

Datum: Onsdag 30/1
Tid: 09.00 – 12:00
Samling: Bulycke Ridklubb. Ni som åker buss kommer mötas upp vid busshållplatsen, busshållplatsen heter Bur. Ni som blir körda upp kan åka upp till ridskolan. Adressen är Bulycke gård 25, Torslanda
Aktivitet: Du som elev kommer få prova på olika stationer med häst-aktiviteter som våra elever kommer att hålla i. Det kommer bli många olika aktiviteter bl.a. stallskötsel, hästskötsel, dekorativ hästvård och longering.

Vi bjuder på lunch