Öppet Hus och VIP-kväll
När: Onsdagen den 24 april kl 16.30-18.30
Var: Carlsgatan 12C, Malmö

Den 24 april slår vi upp dörrarna kl 16.30 för dig som är nyfiken på Realgymnasiet. Gå på spännande föreläsningar bland annat om fotografering av hund. Träffa samarbetspartners, nuvarande elever, tidigare elever och personal. Få en rundvandring i lokalerna samt en guidning i våra djurrum.

Medverkande: Åsa Jakobsson ”Fotografering av hund”, Skånes Djurpark, STS Alpresor och Ted Velander.

Djurvård – prova på
När: Lördagen den 27 april, kl 11-14
Var: utanför Arken Zoo, Svågertorp

Är du djurintresserad? Då finns det mycket kul att lära. Den 27:e april bjuder vi in till en riktig djurdag. Testa dina kunskaper i djurspår, ta en tipspromenad och snacka med både elever och lärare från skolan.

Ingen anmälan behövs och ta gärna med din egen hund! Vid frågor kontakta sophia.lonnergard@realgymnasiet.se.

Hund – prova på
När: Lördagen den 27 april, kl 11-14
Var: utanför Arken Zoo, Svågertorp

Kom och prova på den belönande hundsporten Mixxa (tidigare kallad RallyMix). Det är en kul hundsport för både människa och hund, där du och din hund får lära er att samarbeta på ett både roligt och lärorikt sätt. Mixxa är, som namnet antyder, en blandning av olika moment från flera andra hundsporter – som freestyle, agility, rallylydnad m m – och vanliga vardagslydnadsmoment, allt satt samman för att det ska vara lustfyllt och utvecklande att jobba tillsammans med hunden. Alla kan vara med, gamla och unga, långa och korta, stora och små – Mixxa är en hundsport för alla! Realgymnasiets hundelever är med och hjälper till och passar på att träna själva.

Ridlägerdag – prova på
När: Söndagen den 28 april, kl 9-13
Var: Örestad Ryttaresällskap, Kantyxegatan 15, Malmö

Söndagen den 28:e april bjuder vi in dig som hästintresserad till en ridlägerdag på Örestad Ryttaresällskap tillsammans med vår ridlärare Anette Liljegren och samarbetspartner Ted Velander. En dag fylld av ditt stora intresse; hästar! Både teoretiskt och praktiskt kommer varvas under dagen. Vi bjuder såklart på lunch!

Anmäl dig till sophia.lonnergard@realgymnasiet.se senast den 22 april och skicka gärna med ev specialkost. Obs! Begränsat antal platser så anmäl dig snart för att säkerställa ditt deltagande.

Natur & Äventyr – prova på
När: Söndagen den 28 april, 9.30-12
Var: Samling på Realgymnasiet, Carlsgatan 12C Malmö

Är du intresserad av natur & äventyr? Då ska du boka den 28 april. Vi bjuder in till en äventyrlig aktivitet högt upp i trädtopparna. Lär dig mer om utbildningen, få en upplevelse högt upp hos Treewalker och träffa fler natur & äventyrsintresserade. Vi bjuder på en lättare fika.

När som helst under året kan du komma och vara med en dag på Realgymnasiet.
Häng med en elev som pluggar på den utbildning du är intresserad av eller vill veta mer om. Följ med på lektioner, både i skolan och ute på profilaktiviteter (brukshundsklubben, stallet, skogen eller där eleverna är just den dagen). Maila ditt namn och telefonnummer samt vilken eller vilka utbildningar du skulle vara intresserad av till sophia.lonnergard@realgymnasiet.se.