Real webb header sthlm

Stockholm

Artiklar Stockholm

Stockholm – Artiklar

Hannah ska sommarjobba på Petter Stordalens hotell i Oslo

Om du är ung och vill sommarjobba på hotell i sommar så finns det stora möjligheter att lyckas. Branschen har ett stort behov av extra personal både i Sverige och utomlands. En av dem som gjort slag i saken är Hannah Jansson som läser första året på hotellutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm. H …


Om du är ung och vill sommarjobba på hotell i sommar så finns det stora möjligheter att lyckas. Branschen har ett stort behov av extra personal både i Sverige och utomlands. En av dem som gjort slag i saken är Hannah Jansson som läser första året på hotellutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm. Hon ska ut på ett spännande äventyr där hennes första sommarjobb blir på Stordalens hotell, Comfort Hotel Börsparken, som ligger i Oslo.

 

Hej Hannah! Hur kommer det sig att du valde att sommarjobba i Oslo?

– Jag letade efter ett sommarjobb, som ju även är mitt första sommarjobb. Vi har varit i Oslo tidigare och i somras så var jag och min pappa där och då kom han med idén att jag skulle kunna sommarjobba där. Jag tyckte det var en jättebra ide! Så i december letade jag upp massa olika hotell i Oslo som verkade bra och sedan i januari skickade jag mejl till alla hotell jag hittade och då fick jag kontakt med Comfort Hotel Börsparken.

 

Varför vill du jobba inom hotell?

-Jag vill jobba inom hotell för att jag tycker det är väldigt kul med service och med möten med olika människor. Jag är väldigt mån om människor och att de mår bra. Jag älskar även att få människor att le, hotell är den perfekta arbetsplatsen då tycker jag. Jag tycker redan jag har utvecklats och fått uppleva så mycket på detta första skolår. Jag har även utvecklas jättemycket som person, jag visar mer av mig själv och är mer mig själv helt enkelt. Jag har även mött en del rädslor jag har och utvecklat dem till det bättre. Så jag känner verkligen att hotell är något för mig!

 

Hur tror du att dina arbetsdagar kommer att se ut?

-Jag tror att det kommer att vara ganska blandade arbetsuppgifter, men det tycker jag är kul! De har till exempel berättat för mig att det brukar komma stora bussgrupper som jag kommer få checka in så det kommer bli kul att testa, det har jag aldrig gjort förut.

 

Vad ser du fram emot mest?

-Jag ser fram emot att få bo i Oslo och uppleva staden samt kulturen. Jag ser också fram emot att få utvecklas mer inom min utbildning och inom hotell samt att få prova på Comfort Hotel. Jag har tidigare jobbat på både Clarion och Quality, så det ska bli kul att se hur det är att arbeta på Comfort. Men det jag längtar mest till är att få prova på att flytta hemifrån och bo i en egen lägenhet, att få skapa min egen vardag. Och jag älskar Oslo så är väldigt glad att jag får bo där!

-Jag åker själv, det känns lite läskigt men samtidigt kul och spännande. Lite läskigt att jag ska åka och bo ensam i en stad jag inte varit i många gånger. Jag ska handla mat, städa, jobba och ha hand om min egen vardag. Det ska bli spännande och jag tror att jag kommer växa och lära mig enormt mycket av detta som jag kommer ha användning för senare i livet. Många av mina nära och kära kommer komma dit och besöka mig och det känns bra. Då kommer jag inte känna mig så ensam, plus att jag har några vänner i Oslo också.

 

 

 

2019-06-07

”Jag hoppas att ungdomarna har gått och lagt sig med ett lyckorus i kroppen”

Så säger Anneth Martinsson, Culture Ambassador på Quality Hotel Globe som var med på Hotellutbildningens VIP-kväll på Realgymnasiet i Stockholm den 7 maj . Flera nyfikna ungdomar som valt hotellutbildningen i första hand fanns på plats. Lanseringen av hotellutbildningen som görs tillsammans med Nord …

Så säger Anneth Martinsson, Culture Ambassador på Quality Hotel Globe som var med på Hotellutbildningens VIP-kväll på Realgymnasiet i Stockholm den 7 maj . Flera nyfikna ungdomar som valt hotellutbildningen i första hand fanns på plats. Lanseringen av hotellutbildningen som görs tillsammans med Nordic Choice Hotels har gått väldigt bra och fortsätter att utvecklas i en positiv takt. Anneth var på plats för att prata mer om utbildningen och hur det är att jobba inom Nordic Choice Hotels.

Vad tog du upp på föreläsningen?
-Jag pratade om vårt ”Brand Spirit”: Having Fun, Being Friendly! Vi ska ha roligt på jobbet – både med gäster och med varandra.

-Den andra saken jag tog upp var ”Service in your DNA” Det är Jätteviktigt att eleverna förstår att Service är vårt drivmedel. Det som är vår huvuduppgift, det som finns och känns naturligt i våra kroppar.

Varför är det viktigt?
-Det här är den absolut roligaste branschen att arbeta i enligt mig. Och att få vara en del av den, redan från skoltiden är helt fantastiskt. Det vill jag att dom ska förstå.

Vad hoppas du att besökarna tog med sig från din föreläsning?
-Jag hoppas att dom har gått och lagt sig med ett lyckorus i kroppen och med en enda stark önskan i kroppen: Att dom har en plats i klassen till hösten!

2019-05-09

Elever på Realgymnasiet i Stockholm startar miljövänligt UF-företag

Hela 5 899 gymnasieelever i Stockholms län driver UF-företag under detta läsår. Hale Nur Kizildagli som läser Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm, har tillsammans med fyra andra elever startat det miljövänliga UF-företaget Náttúra. Affärsidén är att trycka miljövänliga tröjor med den egna logotype …


Hela 5 899
gymnasieelever i Stockholms län driver UF-företag under detta läsår. Hale Nur Kizildagli som läser Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm, har tillsammans med fyra andra elever startat det miljövänliga UF-företaget Náttúra.

Affärsidén är att trycka miljövänliga tröjor med den egna logotypen på. Företagets namn Náttura betyder natur på isländska.

-Det som jag tycker gör oss annorlunda är att vi trycker tröjorna i Sverige och ser till att materialen som vi använder är miljövänliga. På många sätt går vi emot fastfashion-industrin, vi stödjer svenska småföretag och vi tänker på miljöpåverkan. Vid leveransen får kunden en liten bok/broschyr där det finns information om olika djur och naturorganisationer som man kan bidra till samt fakta om hur det ser ut idag, säger Hale.

Hon är vd på företaget och ville tillsammans med sina klasskamrater göra något som kunde bidra till djur och naturorganisationerna. De brainstormade i några dagar och kom till slut fram till att det är tröjor, mest hoodies som de ville fokusera på.

Att starta UF-företag är en del av elevernas Entreprenörskap-kurs som de läser på utbildningen.

-Eftersom att vi läser ett yrkesprogram som ger oss ett certifikat till att starta eget företag inom djur/zoohandel så behöver vi också veta hur det går till att starta eget. Entreprenörskaps-kursen ger oss utrymme att vara kreativa och får oss att titta på branschen från olika perspektiv, säger Hale.

Nu när affärsplanen är klar och företaget har startat så är Hale i full gång med att planera nästa företagsmål.

Nästa mål är att kunna gå i vinst. Även om det inte blir så mycket i början, så räknas det ändå som en succé, eller hur?

 

Hales bästa råd för att nå sina mål

 • Var engagerad och gör något som du brinner för.
 • Planera de olika stegen som krävs för att nå dina mål.
 • Ge inte upp!
2019-03-06

Realgymnasiets stylistelever utbildar sig till Style Advisors

Innehållet i stylistutbildningen på Realgymnasiet syftar både till att ge eleverna bredd och djup. Utbildningen är även utformad för att ge eleverna hög kompetens med en möjlighet till ett flertal diplomeringar. – Det finns flera olika delar utbildningen, bland annat inom make up, nagel och hår, ber …

Innehållet i stylistutbildningen på Realgymnasiet syftar både till att ge eleverna bredd och djup. Utbildningen är även utformad för att ge eleverna hög kompetens med en möjlighet till ett flertal diplomeringar.

– Det finns flera olika delar utbildningen, bland annat inom make up, nagel och hår, berättar Mia Vesterinen, Programansvarig för Stylist och Frisör. I årskurs 2 eller 3 har eleverna möjlighet att diplomeras till Style Advisers genom den webbaserade utbildningsportalen S.m.a.r.t Styling training. Diplomeringen är framtagen av Mirjam Kellerman som har lång erfarenhet inom bransch och vet vad som krävs i arbetet som stylist.

Flera modeföretags personal shoppning-avdelningar och stora kedjor som Indiska, MQ och Åhléns använder sig av S.m.a.r.t. Styling vilket bidrar till en högre anställningsbarhet för eleverna.

– Realgymnasiets samarbetspartners är oerhört viktiga för utbildningen, betonar Mia. De hjälper oss att kvalitetssäkra utbildningarna långsiktigt, de tillser att undervisningen ständigt hålls uppdaterad och baseras på branschens krav och behov, att lärarna kontinuerligt får relevant fortbildning och att vi som utbildningskoncern ligger i framkant och har hög nivå av omvärldsbevakning.

Mirjam Kellerman som är grundare och ägare S.m.a.r.t Styling training är mycket nöjd med samarbetet med Realgymnasiet.

– För många butiker är det viktigt med en hög servicenivå med personlig rådgivning kring kundernas klädval. För detta krävs kompetens och en bra utbildning för framtidens butikspersonal, vilket är en förutsättning om man ska kunna konkurrera med webhandeln. Kraven på butikspersonal kommer sannolikt att öka. Jag är imponerad av Realgymnasiets arbete med att skapa en attraktiv, högkvalitativ och stilbildande utbildning och jag ser fram emot att fortsätta utveckla vårt samarbete. Realgymnasiets personal har bidragit med synpunkter i samband med att jag uppdaterar portalen, så även S.m.a.r.t. Styling training har stor nytta av det utvecklingsorienterade arbetssättet, avslutar Mirjam.

 

2019-02-21

”Hos oss på STS finns det en lysande framtid.”

Så säger Anne Sandberg, Global Operating Manager på STS Alpresor. Realgymnasiet har samarbetat med STS Alpresor, Nordens största researrangör, sedan 2013. Enligt Anne så finns det en lysande framtid inom STS. Här berättar Anne mer om samarbetet med Realgymnasiet och om STS Alpresor. Hej Anne Sandber …

Så säger Anne Sandberg, Global Operating Manager på STS Alpresor. Realgymnasiet har samarbetat med STS Alpresor, Nordens största researrangör, sedan 2013. Enligt Anne så finns det en lysande framtid inom STS. Här berättar Anne mer om samarbetet med Realgymnasiet och om STS Alpresor.

Hej Anne Sandberg, Global Operating Manager, STS Alpresor! Vad gör STS Alpresor?
-STS Alpresor grundades 1976 och är Nordens största researrangör med årligen cirka 45 000 gäster. Under vintersäsongen arrangerar STS Alpresor skidresor till 19 resmål i Alperna, till Österrike, Italien och Frankrike. På sommarhalvåret arrangerar STS Alpresor vandringsresor, utflykter och olika temaveckor till Bad Gastein och Cervinia. Att vara aktiv på sin semester blir alltmer populärt och vi har många gäster som återkommer år efter år. Därför satsar vi mycket på vår produktutveckling under sommarsäsongen för att möta den stora efterfrågan som finns av att vara aktiv på sin semester. STS Alpresor äger och driver även hotell i alperna och i Italien.

Förutom att arrangera resor och driva hotell så arrangerar även STS Alpresor en Reseledarkurs som arrangeras 2 gånger om året, i maj och i december. Från reseledarkursen rekryterar sedan STS Alpresor sina guider inför både vinter- och sommarsäsongen. Kursen hålls i Bad Gastein, Österrike och utbildningen ger en otrolig personlig utveckling och kunskap inom resebranschen. Vi ser det även som viktigt att utbildningen hålls i Bad Gastein under pågående säsong då det blir mer verklighetsbaserat och autentiskt på det sättet.

Vad för typ av samarbete har ni med Realgymnasiet?
-Sedan många år deltar elever från Natur- och äventyrsutbildningen på Realgymnasiet på vår Reseledarkurs i Bad Gastein, Österrike. Efter kursen har godkända elever möjlighet till arbete på något av våra resmål, både sommar och vinter.

Vad får eleverna göra hos er?
-Efter godkänd Reseledarkurs har eleverna möjlighet att arbeta som reseledare på något av våra resmål. Som reseledare håller man i välkomstmöten, vandrar med våra gäster, ansvarar för utflykter, håller i busstransfer, gemensam skidåkning och mycket annat. Det är ett spännande jobb som innebär stort ansvar och personlig utveckling. Man lär sig mycket om hur man hanterar olika människor och hur man löser problem. Efter utlandsarbete finns det också möjlighet till fortsatt anställning inom företaget, till exempel på vårt huvudkontor. Vi har flera som jobbar på huvudkontoret som började som reseledare för oss. Jag tycker att reseledaryrket är en mycket bra bas inför framtiden.

-Oavsett om man väljer att bli reseledare eller ej är kursen meriterande eftersom ledarskap och service är viktiga grundstenar i hela branschen och i arbetslivet generellt.

Varför ville ni samarbeta med en gymnasieskola och varför just Realgymnasiet?
-Vi har alltid sett det som viktigt att ha en kontakt med elever och låta dem få möjlighet att använda sina teoretiska studier även i praktiken. I över 20 år har vi samarbetat med olika skolor där vår Reseledarkurs har varit en central punkt för att komplettera skolornas kursprogram. När vi kom i kontakt med Realgymnasiet så såg vi direkt att här fanns det ett ömsesidigt intresse av att arbeta tillsammans. Och på den vägen är det.

Vad för personal har ni behov av i framtiden?
-Inom STS Alpresor så finns det möjlighet att arbeta antingen på huvudkontoret i Göteborg eller som Reseledare eller Platschef på någon av våra resmål i Alperna. Vi ser det som enormt viktigt att ha mix av människor, ålder och erfarenhet på vårt kontor. På så sätt skapar man ett dynamiskt team som driver vårt företag framåt.

2019-01-30

”Svensk naturturism, en bransch med enorma framtidsmöjligheter.”

Så säger Joakim Hermansson, ägare av Upplevelsebolaget och generalsekreterare för Naturturismföretagen. Han menar att naturturism oundvikligen är en lysande framtidsbransch – ett Sverige 2.0. – Vi som arbetar med naturturism är representanter för ett nytt och mer modernt sätt att nyttja naturen som …

Så säger Joakim Hermansson, ägare av Upplevelsebolaget och generalsekreterare för Naturturismföretagen. Han menar att naturturism oundvikligen är en lysande framtidsbransch – ett Sverige 2.0.

– Vi som arbetar med naturturism är representanter för ett nytt och mer modernt sätt att nyttja naturen som resurs för att skapa arbetstillfällen och leva mer hållbart än tidigare. Det är ett smartare sätt att nyttja naturen. I det avseendet är detta en framtidsbransch. Ett Sverige 2.0, säger Joakim.

Joakim driver Upplevelsebolaget som är ett natur- och ekoturismföretag. De var tidigt ute med denna typ av verksamhet och började redan för 25 år sedan. Upplevelsebolaget arrangerar havskajakpaddling, klättring, mountainbiketurer, vandring och även grupputvecklingskoncept och har svenska och internationella kunder.

Vad är det som driver dig inom naturturism Joakim?
-Från början bottnar det i ett eget intresse och passion för aktiva naturupplevelser. Allt mer har det också handlat om en övertygelse om att det är en verksamhet för en hållbar framtid. Jag har också alltid gillat att resa, möta människor och uppleva andra kulturer.

 Vad tror du om framtiden för naturturismbranschen i Sverige?
-Om man tittar på undersökningar om vad folk vill ha och vad som är viktigt när man reser så tickar Sverige i de flesta boxar. Vi är ett förhållandevis stort land med lite befolkning, vi har en vacker natur och fina skogar, fantastiska skärgårdar och en lång kustlinje. Det är säkert och lagom exotiskt. Vi har fantastiska möjligheter på en internationell marknad. Framtiden är ljus men det är upp till oss att förvalta de möjligheterna.

-Konkurrensen globalt ökar markant. Det gör att vi som företag och vi som destination måste utvecklas och bli bättre. Då är det klart att utbilda människor som blir duktiga i det här är viktigt och en pusselbit som måste till. Natur- och äventyrsutbildningar på gymnasienivå, som exempelvis den på Realgymnasiet, är viktiga i det avseendet.

Hur ser du på samarbeten mellan branschen och skola?
-Det är viktigt. Tillförsel av duktiga unga människor till branschen är jätteviktigt.

Vad finns det för karriärmöjligheter i branschen förutom att exempelvis jobba som guide?
 -Guider kommer det alltid att finnas ett behov av och aktivitetsspecifik kunskap är viktigt.
Bara för att du är en duktig klätterinstruktör så innebär inte det att du kan ta ut gäster på havet i en kajak, Det får man ha respekt för och tar lite tid att tillägna sig.

-Jag tycker också att det är viktigt med social kompetens, att man är intresserad av värdskap och andra människor. Du träffar ofta olika sorts människor från olika kulturer. Att vara lösningsorienterad, ha bra ledaregenskaper och känna sig bekväm och lugn i olika situationer är också viktigt.

Vad är dina bästa tips till en ung person som vill få in en fot i branschen?

 1. Om man tycker om att vistas och jobba i naturen så kan naturturismen erbjuda fantastiska jobb i en framtidsbransch!
 2. Försök också att bli riktigt bra på något som det finns underlag för. Om du vill bli paddelguide, då ska du sikta på att bli riktigt bra på just det. Fortsätt vidareutveckla dina specialintressen!

 

 

 

2019-01-25

Elever från Realgymnasiet är med och skapar större julgemenskap

Elever från Hotellutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm, är med och hjälper till med att arrangera julfesten ”Jul för alla” som är på Quality Hotel Globe den 19 december. ”Jul för alla” är en årlig julfest som för samman nya och etablerade svenskar med olika bakgrund så att de kan träffas för at …

Elever från Hotellutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm, är med och hjälper till med att arrangera julfesten ”Jul för alla” som är på Quality Hotel Globe den 19 december. ”Jul för alla” är en årlig julfest som för samman nya och etablerade svenskar med olika bakgrund så att de kan träffas för att fira jul och prata svenska. Det arrangeras av den ideella organisationen Nema Problema och Quality Hotel Globe, där eleverna även gör sin praktiska del av utbildningen.

Julen förknippas ofta med glädje, gemenskap, familj och vänner. Tyvärr har inte alla den möjligheten.

-Det är jätteviktigt att eleverna får vara en del av allt som händer på hotellet, speciellt ett sådant här event som sprider glädje till andra. Detta event är vi otroligt stolta över att få vara en del av och den stoltheten vill vi att även eleverna ska känna. Dessutom vill vi att dom ska få möjligheten att vara med till att bidra till en bättre värld, säger Anneth Martinsson, handledare för eleverna på Quality Hotel Globe.

Under julfesten kommer eleverna att hjälpa till med olika uppgifter. De kommer exempelvis att hjälpa till med integrations/fika-stationer, kids corner och dans kring granen.

-Jag tycker att det ska bli jättekul att få vara med på julfesten. Det ska bli så kul att få träffa massor av nya människor och jag ser fram emot att julpyssla. Jag hoppas att jag och mina kompisar på utbildningen kommer få en kväll att minnas. Dessutom ser jag fram emot att få bidra till något som kan betyda mycket för någon annan, säger Lian Jönemalm, elev på Hotellutbildningen på Realgymnasiet.

2018-12-18

”Jag har ett av de finaste yrken en kan ha”

Jenny Börnfelt jobbar som stylistlärare på Realgymnasiet i Stockholm. Tidigare jobbade hon som frilansande maskör och perukmakare inom teater och musikalvärlden. De senaste fem åren har Jenny jobbat som lärare på Realgymnasiet, enligt henne själv ett av de finaste yrken en kan ha.   Utöver sin …

Jenny Börnfelt jobbar som stylistlärare på Realgymnasiet i Stockholm. Tidigare jobbade hon som frilansande maskör och perukmakare inom teater och musikalvärlden. De senaste fem åren har Jenny jobbat som lärare på Realgymnasiet, enligt henne själv ett av de finaste yrken en kan ha.

 

Utöver sin roll som stylistlärare har Jenny även andra kurser, så som entreprenörskap.

-Som stylistlärare har jag lektioner inom makeup och hårstyling men även andra kurser bland annat entreprenörskap. I år är det extra roligt då vi arbetar med Ungföretagsverksamhet där eleverna startar UF-företag, en riktig utmaning både för eleverna och för mig.

Jenny har jobbat som lärare i över åtta år, varav fem på Realgymnasiet. Men vad gjorde hon innan hon kom på att det var lärare hon ville bli och innan hon kom till Realgymnasiet?

-Jag har jobbat på skolan sedan augusti 2013, så det har blivit några år nu. Men så blir det ju när en trivs bra. Innan jag började på Realgymnasiet hade jag arbetat tre år på en annan skola med samma program. Innan det arbetade jag som frilansande maskör och perukmakare inom teater och opera. Sista åren främst mot musikaler, bland annat Kristina från Duvemåla, Chess och Mamma Mia.

– Jag har alltid gillat att hjälpa folk och det var på så vis jag gled in på att bli lärare. Jag får hjälpa människor utvecklas både med kunskap men även på ett personligt plan vilket jag tycker är helt fantastiskt. Jag har nog alltid haft väldigt lätt för att falla in i lärarrollen, vill gärna hjälpa andra och har väl också en lite egoistisk tanke om att just jag kan förklara så att eleven förstår. Sen tycker jag att lärare är ett av de finaste yrken en kan ha! Få saker slår ju att se människor växa oavsett om man själv haft ett finger med i spelet eller inte.

Tre anledningar till att välja Realgymnasiet enligt Jenny:

 1. Vi har en härlig teamkänsla på skolan.
 2. Lärarna är kunniga och drivna
 3. Vi utbildar för att du ska bli flygfärdig och kunna ge dig ut i branschen direkt efter examen!
2018-12-04

Kom och hälsa på oss!

Varmt välkommen på Öppet hus! Kom och besök vår skola, träffa lärare och elever från våra olika utbildningar och titta runt i våra lokaler. När? Lördag 8/12 kl. 12:00-14:00 och tisdag 11/12 kl. 18:00-20:00 Var? Trekantsvägen 3, Stockholm   Öppet hus Hotell Exklusivt öppet hus för elever som är …

Varmt välkommen på Öppet hus!

Kom och besök vår skola, träffa lärare och elever från våra olika utbildningar och titta runt i våra lokaler.

När? Lördag 8/12 kl. 12:00-14:00 och tisdag 11/12 kl. 18:00-20:00
Var? Trekantsvägen 3, Stockholm

 

Öppet hus Hotell

Exklusivt öppet hus för elever som är intresserade av Nordic Choice Hotels. Besöka hotellet, träffa personal och upplev lokalerna där hotellundervisningen sker.

När? Lördag 8/12 kl. 15:00-16:30
Var? Quality Hotel Globe, Stockholm

2018-12-03

ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018

Realgymnasiets och ProMeister Solutions fordonsutbildning ProMeister Fordon vann under torsdagen pris för Årets produkt eller tjänst på motorgalan som arrangerades för första gången av branschtidningen Motormagasinet. Så här löd Motormagasinets motivering: “Årets vinnare tar tag i ett för branschen …

Realgymnasiets och ProMeister Solutions fordonsutbildning ProMeister Fordon vann under torsdagen pris för Årets produkt eller tjänst på motorgalan som arrangerades för första gången av branschtidningen Motormagasinet.

Så här löd Motormagasinets motivering:

Årets vinnare tar tag i ett för branschen fundamentalt behov. Vinnaren förser branschen med kompetens och moderna förutsättningar som tar branschen vidare. Årets vinnare sätter branschens medarbetare i centrum.”

– Vi är väldigt glada över att vår fantastiska fordonsutbildning uppmärksammas i branschen. Utbildningen som vi gör i nära samarbete med ProMeister Solutions kommer definitivt att bidra med den kompetens som branschen nu skriker efter. Detta är ett utbildningssamarbete som vi är väldigt stolta över, säger Patrik Wigelius, gymnasiechef för Realgymnasiet.

Priset delades ut under Motorgalan som arrangerades av Motormagasinet under torsdagen.

Övriga finalister: Volvia Försäkringar och Service-Cam, Engströms Bil.


Om utbildningen
ProMeister Solutions, som är en del av Mekonomen Group, och Lärande i Sverige startade fordonsutbildningen ProMeister Fordon under hösten 2017. Programmet erbjuds idag på Realgymnasiet i Lund och i Stockholm.

2018-11-09

Realgymnasiets nya hotellutbildning vann pris som bästa banbrytare

Realgymnasiets och Nordic Choice Hotels nya hotellutbildning vann idag Wilhelmina Skogh-priset i kategorin bästa banbrytare. Utbildningen startade på Realgymnasiet i Stockholm under hösten och ger en anställningsgaranti på 6 månader. Den kommer även att erbjudas på Realgymnasiet i Göteborg och i Lun …

Realgymnasiets och Nordic Choice Hotels nya hotellutbildning vann idag Wilhelmina Skogh-priset i kategorin bästa banbrytare. Utbildningen startade på Realgymnasiet i Stockholm under hösten och ger en anställningsgaranti på 6 månader. Den kommer även att erbjudas på Realgymnasiet i Göteborg och i Lund under 2019.

Priset delas ut till företag som genom innovation arbetar på ett banbrytande sätt och delas ut av branschtidningen Travel News.

Juryn motiverade sitt val med följande:

”Alla pratar om kompetensbristen i besöksnäringen, men här är någon som faktiskt gör något. Rejält.”

-Vi är väldigt glada över att Travel News uppmärksammat vår nya hotellutbildning som vi gör tillsammans med Nordic Choice Hotels. Vi fortsätter vår strategi att tillsammans med de främsta inom olika branscher utveckla och genomföra utbildningar som möter uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Bransch och skola måste samarbeta mer för att elever ska få relevant och aktuell kompetens och för att branschen ska få lättare att hitta rätt kompetens, säger Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige som driver Realgymnasiet.

Övriga nominerade till priset var Aeroflots nya direktlinje Göteborg – Moskva, Viking Line + Kocklandslaget, Bank Hotel i Stockholm och Valkyria på Liseberg.

Om utbildningen
Besöksnäringen är under snabb tillväxt vilket medför stora utmaningar avseende kompetensförsörjning. För att möta detta behov startade Lärande i Sverige via Realgymnasiet, en ny hotellutbildning i samverkan med Nordic Choice Hotels under hösten 2018 i Stockholm. Under hösten 2019 kommer den även att starta på Realgymnasiet i Lund och i Göteborg. Utbildningen är en lärlingsutbildning som även ger högskolebehörighet. Nordic Choice Hotels lämnar en anställningsgaranti på minst 6 månader för de elever som fullföljer utbildningen, något som torde vara unikt inom svensk gymnasieskola.

2018-11-08

Läs Dagens Nyheters artikel om Nordic Choice Hotels

”Fram tills år 2025 hoppas Nordic choice hotels ha rekryterat 14 000 nya medarbetare i Sverige. Att garantera eleverna en anställning i sex månader efter studenten är ett sätt att närma sig det målet. Hotellkedjan bekostar dessutom en handledare, liksom ett omklädningsrum till eleverna på hotellet. …

”Fram tills år 2025 hoppas Nordic choice hotels ha rekryterat 14 000 nya medarbetare i Sverige. Att garantera eleverna en anställning i sex månader efter studenten är ett sätt att närma sig det målet. Hotellkedjan bekostar dessutom en handledare, liksom ett omklädningsrum till eleverna på hotellet.

– Branschen är alltid i behov av personal och då är det här ett personligare sätt att hitta människor på, säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality hotel i Globen.”

 

Dagens Nyheter har publicerat en artikel om vår hotellutbildning Nordic Choice Hotels.
Läs hela artikeln här.

Adam Fernqvist, 16 år städar hotellrummen. Foto: Lotta Härdelin (foto från DN.se)

2018-11-08

”Jag har inte haft en tråkig dag på den här utbildningen.”

Så säger Cassandra Seger Elmkvist som går i årskurs 1 på Realgymnasiets nya hotellutbildning i Stockholm. Utbildningen görs i samarbete med Nordic Choice Hotels och ger en jobbgaranti på minst 6 månader efter avslutad utbildning. Till hösten 2019 startar den även i Göteborg och Lund. Hej Cassandra! …

Så säger Cassandra Seger Elmkvist som går i årskurs 1 på Realgymnasiets nya hotellutbildning i Stockholm. Utbildningen görs i samarbete med Nordic Choice Hotels och ger en jobbgaranti på minst 6 månader efter avslutad utbildning. Till hösten 2019 startar den även i Göteborg och Lund.


Hej Cassandra! Varför valde du just hotellutbildningen?
-Det var så att min studievägledare tipsade om denna utbildning. Jag kände direkt att ” vi testar”. Det var den bästa chansningen jag gjort!


Vad skulle du vilja göra i framtiden?
– Jag vill garanterat arbeta med något i hotellbranschen. Det har verkligen fastnat hos mig hur det går till här på Quality Hotel Globe, där vi har vår lärlingsplats. Det är så kul!

 

Vad gör ni på utbildningen?
-Vi får göra allt möjlig.  Från och med nu och 20 veckor framåt ska vi få testa på lite olika grejer i grupper så som att jobba på frukosten, i konferensen och med housekeeping.

 

Vad är det bästa med utbildningen?
-Det bästa med utbildningen är att vi får vara testa på att arbeta i den riktiga branschen på Quality Hotel Globe två dagar i veckan.

 

Vad är det roligaste ni fått göra under den första månaden?
-Det roligaste var häromdagen då det var som ett litet event på hotellet och jag jobbade i konferensen. Det var så kul att få olika uppgifter, svara på frågor och hjälpa till. Vi fick till exempel servera mat till gästerna.

 

Har du några tips till andra ungdomar som vill studera eller jobba inom hotell?
-Mitt bästa tips är att alltid vara glad och öppen att testa nya grejer våga ta för dig, för det är verkligen jätteroligt.

 

Skulle du rekommendera hotellutbildningen på Realgymnasiet till andra?
-Absolut! Det här är en upplevelse jag inte visste fanns. Vi behöver inte bara sitta i en skolbänk utan vi får vara ute i branschen och lära oss allt på riktigt redan från start. Plus att jag inte haft en ända tråkig dag på denna utbildning.

 

 

2018-10-23

Följ med på invigningen av vår nya hotellutbildning

Den 21 augusti hade vi äran att bjuda in till invigning av Nordic Choice Hotels, vår nya hotellutbildning! Till invigningen på Quality Hotel Globe kom ett hundratal gäster och bidrog till en härlig stämning. Följ med och se hur det var på invigningen och hör elever och personal berätta om hur de ser …

Den 21 augusti hade vi äran att bjuda in till invigning av Nordic Choice Hotels, vår nya hotellutbildning! Till invigningen på Quality Hotel Globe kom ett hundratal gäster och bidrog till en härlig stämning.

Följ med och se hur det var på invigningen och hör elever och personal berätta om hur de ser på framtiden tillsammans med Nordic Choice Hotels och Realgymnasiet.

Klicka här för att läsa mer om utbildningen.

Filmen är framtagen av Realgymnasiet och Nordic Choice Hotels. För mer info: realgymnasiet.se och nordicchoicehotels.se eller facebook.com/realgymnasiet/ och facebook.com/Nordicchoicehotels/.

2018-10-08

3 anledningar till att plugga Häst på Realgymnasiet

  1) Hästbranschen är en av de snabbast växande branscherna i landet vilket gör att möjligheten att få jobb efter din utbildning är väldigt stor. 2) Enligt aktuella forskningsstudier har stallet/ridskolan visat sig vara en utmärkt plats för utveckling av tjejers självförtroende och ledarskap – …

 

1) Hästbranschen är en av de snabbast växande branscherna i landet vilket gör att möjligheten att få jobb efter din utbildning är väldigt stor.

2) Enligt aktuella forskningsstudier har stallet/ridskolan visat sig vara en utmärkt plats för utveckling av tjejers självförtroende och ledarskap – helt enkelt en mycket bra plantskola för framtida kvinnliga chefer.

3) Du får med dig certifieringar som hästskötarexamen, Ridsportsförbundets basutbildning för ledare, tappskokompetens och förarbevis terränghjuling –  som är nödvändiga för många vidareutbildningar, t ex ridlärarutbildningen, unghästutbildarprogrammet eller tränarutbildningen.

 

Vill du veta mer om hur det är att plugga Häst hos oss?
Torsdag till lördag 22-24 november hittar du oss på Gymnasiemässan, där kan du träffa elever som pluggar Häst just nu och få ännu fler anledningar till plugga häst hos oss på Realgymnasiet i Stockholm.

 

2018-09-24

Realgymnasiet satsar på APL i Irland

Från och med vårterminen 2019 kommer elever som läser djurvård-, hund- och hästutbildningen på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet att kunna göra sin APL på Irland. Lärande i Sverige, som driver 14 Realgymnasieskolor runt om i landet, har inlett ett samarbete med det irländska företaget Equipeople …

Från och med vårterminen 2019 kommer elever som läser djurvård-, hund- och hästutbildningen på Naturbruksprogrammet på Realgymnasiet att kunna göra sin APL på Irland. Lärande i Sverige, som driver 14 Realgymnasieskolor runt om i landet, har inlett ett samarbete med det irländska företaget Equipeople som specialiserar sig på att erbjuda olika former av praktik inom djurhållning till ungdomar från hela Europa.

-Genom samarbetet med Equipeople kan vi erbjuda våra djurvård-, hund- och hästelever nya spännande APL-platser på Irland i nära samarbete med olika djurbranscher. Tillsammans med Equipleople har vi under förra läsåret gått igenom våra rutiner för säkerhet, arbetsmiljö och kvalitetssäkring och nu har vi alla system på plats för att kunna initiera samarbetet. Vi känner oss trygga med att den erfarna och kunniga personalen på Equipleople hjälper oss att finna lämpliga APL-platser och handledare, säger Patrik Wigelius, affärsområdeschef för Realgymnasiet.

Det är elever som läser andra och tredje året på djurvård-, hund- och hästutbildningen som kommer att ha möjlighet att söka APL-platserna. Equipeople förmedlar APL-platser på en stor mängd, mindre företag inom olika typer av djurhållning. Eleverna kommer bland annat att få göra sin APL på gårdar som exempelvis har köttproduktion, mjölkproduktion och ridskolor.

-Vi har sett en efterfrågan på praktik på Irland från både elever och lärare, så vi är väldigt glada över samarbetet. Utöver djurhållning kommer eleverna få träna språkliga kunskaper och färdigheter och de ökar sina kunskaper och sin förståelse för andra länder och kulturer kopplat till bland annat naturkunskap, biologi, samhällskunskap, religion och historia, fortsätter Patrik.

Viktigt med tydlig koppling till utbildningen

APL-perioden är tre veckor lång och elevernas inriktning matchas mot de APL-platser som erbjuds för att lärandet ska få en tydlig koppling till deras utbildning.

Anna Andbjer, verksamhetsansvarig för programutveckling på Realgymnasiet, lyfter fram fördelarna med den internationella erfarenheten som eleverna får.

-Att erbjuda elever APL utomlands är en viktig del i vårt internationaliseringsarbete. Vi hoppas att den internationella erfarenheten ska bidra till en högre grad av anställningsbarhet både i Sverige och utomlands.

Även Equipeople är väldigt glada över det nya samarbetet.

– Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Realgymnasiet. Vi har ett stort antal värdfamiljer som ser fram emot att välkomna en svensk student. Irland är ett underbart land med varma och vänliga människor. Vi tror att partnerskapet mellan Realgymnasiet och Equipeople kommer att vara till fördel både för våra värdfamiljer och för eleverna, säger Caroline Lane, VD för Equipeople.

2018-09-11

Invigning av vårt nya starka samarbete med Nordic Choice Hotels!

I tisdags invigde vi vår fantastiska nya hotellutbildning på Quality Hotel Globe som vi gör tillsammans med Nordic Choice Hotels. Ett hundratal gäster fanns på plats och Petter Stordalen öppnade med ett inspirerande tal till de elever som nu påbörjat utbildningen.   Malin Söderman, en av elever …

I tisdags invigde vi vår fantastiska nya hotellutbildning på Quality Hotel Globe som vi gör tillsammans med Nordic Choice Hotels. Ett hundratal gäster fanns på plats och Petter Stordalen öppnade med ett inspirerande tal till de elever som nu påbörjat utbildningen.

 

Malin Söderman, en av eleverna såg fram emot att börja utbildningen.

-Jag ser verkligen fram emot att gå den här utbildningen. Jag brinner för människor och ser fram emot att lära mig mer om service och språk. Service kommer jag att ha nytta av i vilket yrke jag än väljer i framtiden.

 

Jan Vikström, ägare och grundare av Lärande i Sverige, berättade mer om ambitionerna för utbildningen på invigningen.

-Nu är vi igång med hotellutbildningen och det känns helt fantastiskt! Allt handlar om att göra skillnad när man fått förmånen att jobba med skola och vi ska föra skola framåt. Hotell är en växande bransch och här ska vi bidra med att förbereda våra elever på bästa sätt för en karriär inom branschen. Vi delar värderingar med Nordic Choice om hur vi ska ta ansvar för den generation som kommer. Att kunna mötas i det är helt fenomenalt, säger Jan Vikström.

 

Läs gärna intervju i Travel News med Petter Stordalen om vår nya hotellutbildning

Intervju om hotellutbildningen på Besöksliv.se

Intervju i Hotellrevyn.se

Artikel i Turismnytt

2018-08-23

Välkomna till en ny termin!

Äntligen är det snart dags för skolstart hos oss på Realgymnasiet i Stockholm! Vi på skolan ser mycket fram emot att träffa både nya och gamla elever.   Skolan börjar: Årskurs 1: Torsdag 16 augusti kl. 10:00 NB/FT årskurs 2-3: Fredag 17 augusti kl. 9:00 HV årskurs 2-3: Fredag 17 augusti kl. 10: …

Äntligen är det snart dags för skolstart hos oss på Realgymnasiet i Stockholm! Vi på skolan ser mycket fram emot att träffa både nya och gamla elever.

 

Skolan börjar:

Årskurs 1: Torsdag 16 augusti kl. 10:00
NB/FT årskurs 2-3: Fredag 17 augusti kl. 9:00
HV årskurs 2-3: Fredag 17 augusti kl. 10:30

Om du har några frågor kan du kontakta oss via telefonnummer 010-139 85 00 eller maila till stockholm@realgymnasiet.se.

2018-08-03

3 snabba om APL med Stylistläraren Jenny

Alla elever som läser ett yrkesprogram har minst 15 veckor APL totalt under sina tre gymnasieår. Men vad betyder egentligen APL och vad innebär det för dig som elev? Vi har pratat med Jenny Börnfelt som är lärare och APL-samordnare på Stylist.   1. Vad innebär APL på Realgymnasiet? APL är en fö …

Alla elever som läser ett yrkesprogram har minst 15 veckor APL totalt under sina tre gymnasieår. Men vad betyder egentligen APL och vad innebär det för dig som elev? Vi har pratat med Jenny Börnfelt som är lärare och APL-samordnare på Stylist.

 

1. Vad innebär APL på Realgymnasiet?

APL är en förkortning av arbetsplatsförlagt lärande och är precis vad det låter som, lärande som sker på en arbetsplats. Arbetsplatserna kan variera men har stark koppling till den yrkesutgång ens utbildning har. Totalt har man 15 veckor under sina tre år men dessa veckor kan fördelas lite olika, veckovis eller en till två dagar i veckan under ett läsår.

 

2. Varför är det så bra att ha APL?

Enligt min mening är kanske den viktigaste erfarenheten ta del av en yrkeskultur. För många av våra elever är det första mötet med en arbetsplats med allt vad det innebär. Att träna sig i att ingå i ett team utanför skolan och skapa relationer med andra än dem i ens klass är otroligt utvecklande. Sen är det givetvis många som får sina första anställningar tack vare sin APL och det är fantastiskt roligt för oss som skola att det leder till arbete för våra elever. Det är ju ett kvitto på att vi utbildar elever som branschen tycker är attraktiva.

 

3. Du jobbar på Stylist, kan du ge några exempel på praktikplatser som Stylisteleverna har?

Det kan som sagt vara väldigt varierande, men det vanligaste är att eleverna är på klädbutiker som t.ex. BikBok och Gina Tricot för att nämna några. Mer skönhetsinriktade butiker som t.ex. Kicks och Body Shop är också vanliga APL-platser med engagerade handledare. Några elever har haft möjligheten att följa en frilansande makeupartist och då vara med under TV-inspelning och andra typer av uppdrag, dessa tillfällen är få och hör därför mer till ovanligheten.


Jenny (till vänster) är på besök hos Ebba som har APL på Modevillan.
Här har Jenny och Ebba ett tredjepartssamtal med Freddie som är handledare. 

2018-06-04

Träffa vår mentor Attis

Sedan Realgymnasiet startade har vi haft mentorskap som innebär att du som elev får en mentor som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. Attis som jobbat som mentor på Realgymnasiet i 3 år. Vi bad honom berätta om vad hans jobb som mentor innebär.   1. Vad är en mentor på Realgymnas …

Sedan Realgymnasiet startade har vi haft mentorskap som innebär att du som elev får en mentor som coachar och ger dig stöd genom hela din studietid. Attis som jobbat som mentor på Realgymnasiet i 3 år. Vi bad honom berätta om vad hans jobb som mentor innebär.

 

1. Vad är en mentor på Realgymnasiet?

Jag ser det som en person som finns där. Den personen som ger dig extra energi de dagar när den är låg. Personen som påminner dig om att provet är runt hörnet och likaså ledigheten som närmar sig. Personen som tar fighten för dig om det behövs och personen som berömmer dig mest när du lyckas med dina mål.

Mentorn är utöver detta en elevadministratör, en studie- och yrkesvägledare, livscoach och en mentor, alltså en som delar med sig av erfarenheter den har för att ge lärdom.

 

2. Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa är kontakten med eleverna. Att se dem i sina lyckliga stunder och hjälpa dem genom de svåra. Jag älskar att vara ett bollplank för alla härliga idéer som finns bland eleverna. Att få följa utvecklingen från gymnasiestart till en branschkunnig anställd i sin karriärstart. Med hoppet om att jag gör min del till att göra det så bra som möjligt för alla jag träffar.

 

3. Vilket är ditt bästa minne från din tid som mentor?

Hittills har 70 av mina elever tagit studenten och det är 30 nya som springer ut i juni. Under de 3 år som jag har hunnit jobba som mentor har jag hundratals minnen som inte går att jämföra med varandra. De mesta är i de stunder mina elever är som lyckligast. De gånger de lyckats och känner att de kan lyckas med mycket, mycket mer än de trodde att de skulle klara. Studenten är ofta ett bevis på det.

 

4. Vem tror du passar som elev på Realgymnasiet?

Realgymnasiet i Stockholm har vuxit från en lite gymnasieskola till en på 600 elever, men den familjära känslan av en lite skola finns kvar. Det ger eleverna som går här en trygghet som jag inte sett på andra ställen. Det kan ofta vara tufft att vara tonåring, men här finns stöd och förstående. Vi tycker att det är viktigt att eleverna känner sig hemma här.

En elev som går på Realgymnasiet ska vara villig att lära sig allt om sin bransch. Jag som mentor tar stolthet i att många av mina elever ofta inte kan något om sin bransch innan de kom till oss men kommer från Realgymnasiet som en flygfärdig elev. Utöver det har vi alla typer av individer på vår skola och alla passar lika bra in. En vilja att lära sig räcker långt hos oss.

 

Du vet väl att du kan träffa Attis, elever och våra lärare på skolan på Realgymnasiets öppna hus den 3 maj?

2018-05-02

Öppet hus 3 maj kl 18-19

Om du missade att besöka oss under förra valperioden får du en ny chans under omvalsperioden. Kom och besök skolan, träffa lärare och elever samtidigt som du får information om utbildningarna som intresserar dig. När: Torsdag 3 maj kl. 18-19 Var: Realgymnasiet Stockholm, Trekantsvägen 3, plan 4 Vi s …

Om du missade att besöka oss under förra valperioden får du en ny chans under omvalsperioden. Kom och besök skolan, träffa lärare och elever samtidigt som du får information om utbildningarna som intresserar dig.

När: Torsdag 3 maj kl. 18-19
Var: Realgymnasiet Stockholm, Trekantsvägen 3, plan 4

Vi ses då!

2018-04-04

”Jag ser fram emot att branschen får många duktiga stjärnor som kan gå vidare i sin karriär inom hotell.”

Så säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe i Stockholm. I höst startar Lärande i Sverige tillsammans med Nordic Choice Hotels, en ny hotellutbildning på Realgymnasiet i Stockholm. Tina är hotelldirektör där den praktiska delen av utbildningen kommer att göras. Vi har tagit pulsen på …

Så säger Tina Hedman, hotelldirektör på Quality Hotel Globe i Stockholm. I höst startar Lärande i Sverige tillsammans med Nordic Choice Hotels, en ny hotellutbildning på Realgymnasiet i Stockholm. Tina är hotelldirektör där den praktiska delen av utbildningen kommer att göras. Vi har tagit pulsen på henne för att få höra om vad hon ser i framtiden för branschen och om hennes egen resa till att bli hotellchef.

Hej Tina! Vad drömde du egentligen om att göra när du var liten. Var det att bli hotelldirektör?
-Nej, jag ville faktiskt bli flygvärdinna.

 Hur kom det sig att du började jobba inom hotellbranschen?
-Det var mitt första sommarjobb och sedan var jag fast.

Hur har vägen till att bli hotelldirektör på Nordic Choice Hotels sett ut för dig?
-Jag arbetade på huvudkontoret som key account manager och kände att jag ville tillbaka till driften. Därför pratade jag med driftsdirektören för Quality Sverige. Jag presenterade ett färdigt förslag, vilket hotell jag ville jobba på och hur skulle jag kunna hjälpa hotellet att bli bättre. Sedan gick det fort. På vår nästa vinterkonferens, även kallad VK, för närmare 3 000 anställda och samarbetspartners, var hotellet nominerat till Hotel Of The Year.

Vad tycker du är roligast med att jobba inom hotell?
-Alla spännande människor man möter. Dessutom är aldrig två dagar likadana, jag gillar också pulsen.

Vad har du för tips till de som vill ha en karriär inom hotellbranschen?
-Vilken avdelning du börjar på är inte så viktigt, känn efter och se dig omkring och hitta nästa jobb/avdelning som verkar intressant och testa. Det finns så många yrken inom hotell. Jag har själv provat på många som exempelvis städerska, spavärdinna, room-service och senare receptionist, bokning, projektledare, säljare, hotellchef och VD.

Vad är dina förhoppningar med den nya hotellutbildningen som snart startar på Realgymnasiet i Stockholm?
-Jag ser fram emot att få elever som hittar ett jobb som de brinner för och branschen får många duktiga stjärnor som kan gå vidare i sin karriär inom hotell.

 Vad ser du för trender som kommer inom branschen?
-Det satsas på ny teknik som öppnar upp för nya möjligheter för gästen. Den trådlösa kommunikationen kommer underlätta för gästen mer och mer. Vi har redan mobil in-checkning, chattfunktion från telefonen direkt med receptionen, maintenance och housekeeping. Inga hotellrumstelefoner eller nyckelkort kommer heller att behövas.

Hur tror du att branschen måste utvecklas framåt?
-Vi måste lyssna på vad den yngre generationen har för behov.

2018-02-23

Nio myter om ditt gymnasieval

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit fram en folder under namnet ”Gymnasiemytologin” där de listar de nio vanligaste myterna, och svar på dessa. …

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit fram en folder under namnet ”Gymnasiemytologin” där de listar de nio vanligaste myterna, och svar på dessa.

 

Myt 1: ”Gymnasivalet avgör din framtid”

Nej, det är bara ett val av grundutbildning. Många tänker att gymnasievalet avgör vad man ska göra resten av livet. Men så är det inte, som tur är. Gymnasievalet är ett val av grundutbildning som du sedan kan bygga vidare på.

 

Myt 3: ”Välj ett högskoleförberedande program så håller du alla dörrar öppna”

Nja, valfriheten är minst lika stor med ett yrkesprogram. De högskoleförberedande programmen leder i första hand till vidare studier på högskolan – under förutsättning att man har rätt behörighet och tillräckligt goda resultat för att komma in på utbildningarna. Yrkesprogrammen leder direkt till en massa intressanta yrken både i Sverige och andra länder. Om du väljer vissa kurser på ditt yrkesprogram, får du också en grundläggande högskolebehörighet. Exakt vilka kurser som behövs ser olika ut på olika program. Hur det ser ut på Realgymnasiet kan du läsa mer om här. 

 

Myt 5: På ett yrkesprogram får du ingen högskolebehörighet

Jo, alla kan få högskolebehörighet! Vilket yrkesprogram du än väljer har du alltid rätt att inom ramen för programmets 2 500 poäng läsa de kurser som gör att du får grundläggande behörighet till högskolan.

Läs om alla nio myter i foldern här.

2017-12-13

Välkommen till öppet hus på Quality Hotel Globe

Lördag den 9 december bjuder vi in dig som är intresserad av utbildningen som kommer drivas tillsammans med Nordic Choice Hotels att se bakom kulisserna på Quality Hotel Globe. Hotelldirektören Tina kommer välkomna dig i lobbyn, visa dig hotellet där undervisningen kommer ske och ge mer information …

Lördag den 9 december bjuder vi in dig som är intresserad av utbildningen som kommer drivas tillsammans med Nordic Choice Hotels att se bakom kulisserna på Quality Hotel Globe.

Hotelldirektören Tina kommer välkomna dig i lobbyn, visa dig hotellet där undervisningen kommer ske och ge mer information om utbildningen.

Även Travel Education Center och Frans Schartau finns på plats för att informera om eftergymnasiala utbildningar.

När: 9 december kl. 12:00-14:00
Var: Quality Hotel Globe, Arenaslingan 7, 121 26 Johanneshov

2017-12-05

Kom och träffa oss i höst!

Vi ser fram emot att träffa er som är intresserade av Realgymnasiet Stockholm. Passa på att besöka vår monter under Gymnasiemässan och kom till något av våra öppna hus för att få reda på mer om skolan och träffa våra lärare och elever.   Gymnasiemässan på Stockholmsmässan, Älvsjö Torsdag 23/11 …

Vi ser fram emot att träffa er som är intresserade av Realgymnasiet Stockholm. Passa på att besöka vår monter under Gymnasiemässan och kom till något av våra öppna hus för att få reda på mer om skolan och träffa våra lärare och elever.

 

Gymnasiemässan på Stockholmsmässan, Älvsjö

Torsdag 23/11 kl. 9-17
Fredag 24/11 kl. 9-16
Lördag 25/11 kl. 9-16

 

Öppet hus på Realgymnasiet Stockholm

Onsdag 29/11 kl. 18-20
Lördag 2/12 kl. 12-14
Onsdag 31/1 kl. 18-20
Lördag 3/2 kl. 12-14
Trekantsvägen 3, 117 43 Stockholm 

 

Öppet hus på Quality Hotel Globe för dig som är intresserad av att söka till Nordic Choice Hotels

Lördag 9/12 kl. 12-14
Arenaslingan 7, 121 26 Johanneshov

2017-10-31

Celine om drömjobbet på Polisrytteriet

Många drömmer om att arbeta med hästar och för Celine Kristiansson som gick utbildningen Häst på Realgymnasiet i Stockholm har drömmen gått i uppfyllelse. För oss berättar hon om hur det är att arbeta på Polisrytteriet. Beskriv vad det innebär att jobba på Polisrytteriet, vad är dina arbetsuppgifter …

Många drömmer om att arbeta med hästar och för Celine Kristiansson som gick utbildningen Häst på Realgymnasiet i Stockholm har drömmen gått i uppfyllelse. För oss berättar hon om hur det är att arbeta på Polisrytteriet.

Beskriv vad det innebär att jobba på Polisrytteriet, vad är dina arbetsuppgifter?
– Att jobba på Polisrytteriet är som att ha vilket hästskötarjobb som helst, förutom på kommenderingsdagar eller när det är andra polisiära uppdrag. Vi sköter om hästarna, stallet, utrustning och allt därtill. Ridningen sköter poliserna till största del, men även vi får rida. När det är kommenderingar eller korteger polishästarna ska delta i ser vi till att hästarna är förberedda på bästa sätt inför arbetsuppgiften. Det kan vara alltifrån att se till så hästarna har rätt skydd och utrustning inför ett derby till att putsa i timmar på både hästar och utrustning inför en kunglig kortege eller ett statsbesök. Det är alltid en stolthet att skicka ut hästar och poliser på jobb och veta att man hör dit!

Har din utbildning på Realgymnasiet hjälpt dig när det gäller jobbet?
– Via Realgymnasiet fick jag en bred kunskapsgrund och jag tog hästskötarexamen som var en förutsättning för att få jobbet på Polisrytteriet.

Har du något råd till blivande elever på Realgymnasiet?
– Se till att knyta många kontakter via praktikplatserna. Skolan kan bara förbereda en för arbetslivet, men på praktikplatserna får du en ärlig chans att visa vad du går för. Praktikupplägget på Realgymnasiet ger en goda möjligheter att knyta kontakter för framtida arbeten och är ett skönt avbrott från skolbänken varje vecka.

Snabba fakta:

 • Vem: Celine Kristiansson, 21 år
 • Pluggade: Häst på Realgymnasiet i Stockholm
 • Nuvarande arbete: Hästskötare på Polisrytteriet
2017-10-03

Lärande i Sverige via Realgymnasiet, startar hotellutbildning med jobbgaranti tillsammans med Nordic Choice Hotels

Besöksnäringen är under snabb tillväxt vilket medför stora utmaningar avseende kompetensförsörjningen. För att möta detta behov startar Lärande i Sverige via Realgymnasiet, en ny hotellutbildning i samverkan med Nordic Choice Hotels, med start hösten 2018 i Stockholm. Utbildningen är en lärlingsutbi …

Besöksnäringen är under snabb tillväxt vilket medför stora utmaningar avseende kompetensförsörjningen. För att möta detta behov startar Lärande i Sverige via Realgymnasiet, en ny hotellutbildning i samverkan med Nordic Choice Hotels, med start hösten 2018 i Stockholm. Utbildningen är en lärlingsutbildning som även ger högskolebehörighet. Lärande i Sverige via Realgymnasiet är den aktör som har de högsta uppmätta sysselsättningstalen, 88 procent 6 månader efter avslutat gymnasium. I detta fall lämnar Nordic Choice Hotels en anställningsgaranti på minst 6 månader för de elever som fullföljer utbildningen, något som torde vara unikt inom svensk gymnasieskola.

-Vi fortsätter vår strategi att tillsammans med de främsta inom varje bransch utveckla och genomföra utbildningar som möter uttalade behov i svenska tillväxtbranscher. Besöksnäringen anses av många vara Sveriges viktigaste tillväxtnäring. Därför känns det fantastiskt bra att starta en hotellutbildning i samarbete med branschledande Nordic Choice Hotels som planerar att rekrytera 20 000 nya medarbetare under de närmsta fem åren. Gemensamt har vi bästa tänkbara förutsättningar att ge våra elever exakt den kompetens som efterfrågas, säger Jan Vikström, grundare och ägare av Lärande i Sverige.

Ambitionerna för utbildningen är stora men för att säkerställa högsta kvalité från start så börjar man i mindre skala med 20 elever på Realgymnasiet i Stockholm. Målet är att samarbetet med Nordic Choice Hotels ska växa och att hotellutbildningen i framtiden ska finnas på Realgymnasiets alla 14 skolor.

Eleverna genomför hotellutbildningen på Realgymnasiet och som lärling på Quality Hotel Globe. I slutet av utbildningen kan eleven rikta sina studier mot önskad inriktning inom hotellbranschen.

Nordic Choice Hotels ägs av den samhällsengagerade entreprenören Petter A Stordalen som även han ser fram emot samarbetet.

-Man kan sitta och passivt titta på eller så kan man kavla upp ärmarna och göra någonting åt situationen. Tillsammans med Realgymnasiet startar vi nu en lärlingsutbildning som har målsättningen att bli landets främsta hotellutbildning. Det kommer ge oss personal som vi behöver för att fortsätta växa på den nordiska marknaden och eleverna en utbildning som är modern, relevant och som garanterat kommer att ge dem jobb, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

Nordic Choice Hotels är en av Nordens största hotellkoncerner med 190 hotell och 13 000 anställda i Norden och Baltikum. Företaget marknadsför kedjorna Comfort, Quality Hotel och Clarion Hotel, samt 20 fristående hotell. Samtliga hotell är miljöcertifierade enligt ISO 14001.

Källa bild: Nordic Choice Hotels

2017-09-27

Välkomna till en ny termin!

Äntligen är det snart dags för skolstart hos oss på Realgymnasiet i Stockholm! Vi på skolan ser mycket fram emot att träffa både nya och gamla elever. Skolan börjar: Årskurs 1: Torsdag 17 augusti kl. 10:00 NB årskurs 2-3: Fredag 18 augusti kl. 9:00 HV årskurs 2-3: Fredag 18 augusti kl. 12:30 Om du h …

Äntligen är det snart dags för skolstart hos oss på Realgymnasiet i Stockholm! Vi på skolan ser mycket fram emot att träffa både nya och gamla elever.

Skolan börjar:
Årskurs 1: Torsdag 17 augusti kl. 10:00
NB årskurs 2-3: Fredag 18 augusti kl. 9:00
HV årskurs 2-3: Fredag 18 augusti kl. 12:30

Om du har några frågor kan du kontakta oss via telefonnummer 010-139 85 00 eller maila till stockholm@realgymnasiet.se.

2017-08-11

Lärlingsplatser på Skansen ger jobb

Flera elever från djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm har fått jobb på Skansen efter att ha deltagit i ett lärlingsprogram. Skolan ser nu en ökad efterfrågan på lärlingar. – Det är roligt att våra lärlingar är så eftertraktade. Det är ett bra upplägg för eleverna som blir anställnings …

Flera elever från djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet i Stockholm har fått jobb på Skansen efter att ha deltagit i ett lärlingsprogram. Skolan ser nu en ökad efterfrågan på lärlingar.

– Det är roligt att våra lärlingar är så eftertraktade. Det är ett bra upplägg för eleverna som blir anställningsbara direkt efter examen och för företagen som får lära känna eleven och ser vad de går för. Skansen är ett av våra företagssamarbeten som gått väldigt bra, konstaterar Daniel Berg, biträdande rektor på Realgymnasiet i Stockholm.

-Skansen har haft ett samarbete med Realgymnasiet under flera år och idag involverar det både praktiska och teoretiska undervisningsmoment, APL, specialveckor och lärlingsutbildning. Idag är Realgymnasiet en av våra största samarbetspartners inom djurvårdsutbildning och i år har samtliga lärlingar från Realgymnasiet fått någon form av anställning på Skansen efter avslutad utbildning. Lärlingarna tillbringar mycket tid i branschen och får en mycket värdefull introduktion till arbetslivet och vad arbete hos oss innebär, säger Jens Djupa, pedagogiskt ansvarig på Skansen.

När eleven har en lärlingsplats så gör de minst halva tiden av utbildningen i årskurs 3 på en arbetsplats. Här ska de förutom att vara med i den dagliga verksamheten inhämta kunskaper de behöver för kurserna de läser.

De elever som vill ha en lärlingsplats skickar in en ansökan via sin skola. De får sedan berätta varför de vill bli lärlingar och vilken plats de är intresserade av. Därefter går några vidare till intervju och sedan väljer handledarna ut vilka de tror passar bäst.

Saga Wallmark och Sandra Nilsson är två av de elever som har varit på Skansen.

-Det känns helt fantastiskt att jag nu har fått jobb på Skansen vilket lärlingsplatsen helt klart har bidragit till. Eftersom jag gick en praktisk utbildning så var det väldigt lärorikt att få vara ute i arbetslivet och se och lära mig saker praktiskt snarare än genom uppsatser. Det har även gjort att jag lärt mig mycket om hur arbetslivet ser ut, och jag kände mig väl förberedd när jag slutade skolan, säger Saga.

En typisk arbetsdag för en lärling på Skansen är ofta väldigt varierande.

-En typisk dag för mig som var på säldistriktet började med morgonmöte klockan sju. Sedan öppnade jag avlopp till sälbassäng och matade sälar. Det ingick också att kolla till uttrar, ta hand om vargar och spola bassängen. På eftermiddagen var det exempelvis gråsälsmatning som besökarna kunde komma och titta på, då berättade vi om sälarna medans vi samtidigt visade hur ett matningspass kan gå till. Jag fick efter ett tag plugga in manuset och hålla presentationen själv. Det var spännande eftersom det kunde komma upp till 100 besökare, säger Sandra.

-Det roligaste var att jag fick lära mig saker och ha mina skolämnen samtidigt som jag fick göra något jag älskar, att ta hand om både djur och gäster. Jag fick även vara med på så mycket saker som jag inte hade fått se någon annanstans, som veterinärbesök, obduceringar och intagning av nya djurindivider, avslutar Saga.

Saga ger ett par tips för de som vill söka lärlingsplats.

-Visa framfötterna, var inte rädd för att ta egna initiativ och beslut och visa att du kan utföra arbetet på ett effektivt och bra sätt, avslutar Saga.

2017-07-05

Fordonsbranschen efterfrågar teknisk kompetens

Realgymnasiet tog ett snack med Andreas Forslund, chef på ProMeister Academy, för att ta tempen inför starten av ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Stockholm och Lund. Hur känns det nu när ProMeister Fordon snart drar igång i Stockholm och Lund? Vi tycker att det känns spännande! Hittills har gens …

Realgymnasiet tog ett snack med Andreas Forslund, chef på ProMeister Academy, för att ta tempen inför starten av ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Stockholm och Lund.

Hur känns det nu när ProMeister Fordon snart drar igång i Stockholm och Lund?

Vi tycker att det känns spännande! Hittills har gensvaret från mässor och öppet hus varit väldigt bra, och jag hade även förmånen att få vara med på prova på-dagen som arrangerades i Stockholm förra helgen vilket var väldigt roligt!

Hur kommer det sig att ProMeister väljer att starta en gymnasieutbildning tillsammans med Realgymnasiet?

Branschen har ett enormt stort behov av att rekrytera duktiga fordonsmekaniker, och det gäller såklart även våra verkstäder. Det här är ett sätt för oss att bidra till branschens fortsatta utveckling. Att vi valde att samarbeta med Realgymnasiet grundar sig i att det är en friskola som är vana vid att arbeta tillsammans med branscher och som dessutom håller mycket hög kvalitet.

På vilket sätt kommer ProMeister fordon skilja sig mot traditionella fordonsprogram?

Vi har tidigare fått en hel del klagomål från våra verkstäder vad det gäller kunskapsnivån hos elever på som kommer ut på praktik från olika skolor. Delvis handlar det om att de inte haft tillgång till modern teknik under utbildningen, något som Verkstadföretagarna uppmärksammade härom veckan i en artikel på Motormagasinet. ProMeister Fordon bygger på ett nära samarbete mellan oss som företag som vet precis vad branschen efterfrågar, och Realgymnasiet som är experter på att bedriva skola.

På vilket sätt kommer den här utbildningen säkerställa att eleverna får jobba med modern teknik redan under studietiden?

Vi har ju tillgång till all fordonsinfo och den senaste tekniken i koncernen, och det ska vi givetvis se till att eleverna på ProMeister Fordon också får. Som sagt, vi vet precis vad branschen vill ha eftersom vi är branschen.

Vill du veta mer om ProMeister Fordon på Realgymnasiet i Lund eller Stockholm?

Anmäl dig till de återstående Prova på dagarna i februari:

Lund (På Mekonomen Katrinelund i Malmö)
Skicka anmälan till sandra.osterdahl@realgymnasiet.se eller sms:a 0766-27 40 83

Stockholm (På Mekonomen Gärdet i Stockholm)
Skicka anmälan till sarah.egonsson@realgymnasiet.se eller sms:a 0766-27 40 67

2017-02-03

Nya utbildningen ProMeister Fordon förbereds för start

Utbildningen ProMeister Fordon utvecklas för start i Lund och Stockholm och just nu rekryteras Fordonslärare till Realgymnasiet. ProMeister rekryterar samtidigt handledare till utbildningen och söker de bästa, både externt och internt inom Mekonomen Group. – Det är full fart inför starten av den nya …

Utbildningen ProMeister Fordon utvecklas för start i Lund och Stockholm och just nu rekryteras Fordonslärare till Realgymnasiet. ProMeister rekryterar samtidigt handledare till utbildningen och söker de bästa, både externt och internt inom Mekonomen Group.

– Det är full fart inför starten av den nya utbildningen ProMeister Fordon och i gott samarbete med Promeister ser vi att utbildningen tar form i alla delar, säger Carsten Greiff som är projektledare för ProMeister Fordon på Lärande i Sverige.

En utbildning för framtiden

I Lund visar ungdomar från kranskommunerna extra stort intresse och i Stockholm har ett överväldigande intresse visats för utbildningen generellt. Det är positiva signaler om att det finns efterfrågan på utbildningar med fokus på anställningsbarhet. Realgymnasiets utbildningar genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. På så sätt får eleverna de kunskaper och färdigheter som efterfrågas, samtidigt som de får insyn i verkligheten och ett nätverk som de kommer att ha nytta av hela livet.

– Fordonsmekaniker är ett framtidsyrke där det inom några år kommer att vara en stor brist på utbildad kompetens. Att höja kvaliteten på fordonsutbildningen gynnar verkstäderna som idag lägger stora resurser på att lära upp mekaniker med bristande kompetens. Det gynnar också de blivande mekanikerna som snabbare kommer vidare i sin karriär och inte minst bilägarna, säger Petra Bendelin, VD i Mekonomen Groups bolag ProMeister Solutions med ansvar för verkstadserbjudanden.

Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år, och att hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 5000 nya medarbetare. Motorbranschen släppte nyligen en prognos över behovet av framtida arbetskraft som du kan läsa här.

Branschråd 

Senare i vår möts också det branschråd som ansvarar för både utbildningens kvalitet och den framtida utvecklingen av ProMeister Fordon. Programrådet består bland annat representanter från Skolverket, Svensk bilsport, Orio, Motormagasinet, ProMeister Solutions, MECA och Mekonomen.

–         Vi är förväntansfulla och hoppas såklart att många upptäcker denna unika utbildning som leder till jobb i en framtidsbransch nu när perioden för att söka till gymnasiet har inletts, avslutar Carsten Greiff.

Läs mer om utbildningen här.

2017-01-26

Anmäl dig till våra prova på-dagar!

Du har väl sett att vi har prova på-dagar snart?  På prova på-dagarna kommer du få vara med och testa våra utbildningar. Anmäl dig genom att smsa namn och vilken utbildning du är intresserad av till 076-627 40 67. Djurvård: fredag 10 februari kl. 9.00-12.00 Hund: fredag 3 februari kl. 12.00-15.00 Hä …

Du har väl sett att vi har prova på-dagar snart? 

På prova på-dagarna kommer du få vara med och testa våra utbildningar. Anmäl dig genom att smsa namn och vilken utbildning du är intresserad av till 076-627 40 67.

Djurvård: fredag 10 februari kl. 9.00-12.00
Hund: fredag 3 februari kl. 12.00-15.00
Häst: söndag 5 februari kl. 12.00-14.30 (prova på-ridning) och torsdag 9 februari kl. 9.30-14.30
Natur och äventyr: måndag 6 februari kl. 12.00-15.30
ProMeister Fordon: söndag 29 januari kl. 12.00-15.00 och lördag 11 februari kl. 12.00-15.00
Stylist: fredag 10 februari kl. 12.00-15.00

2017-01-23

Varmt välkomna till Öppet hus!

Gör det roligt. Lär på riktigt. Välkommen att besöka oss på Realgymnasiet i Stockholm, träffa lärare och elever från våra olika utbildningar och titta runt i våra lokaler. Passa på att ställa dina frågor och få mer information om hur det är att plugga hos oss! Onsdag 25 januari kl. 18-20 Lördag 28 j …

Gör det roligt. Lär på riktigt.

Välkommen att besöka oss på Realgymnasiet i Stockholm, träffa lärare och elever från våra olika utbildningar och titta runt i våra lokaler. Passa på att ställa dina frågor och få mer information om hur det är att plugga hos oss!

Onsdag 25 januari kl. 18-20
Lördag 28 januari kl. 12-14

Varmt välkomna!

2017-01-20

Nytt matkort efter jullovet!

Efter jullovet kommer vår matkortsleverantör byta system vilket innebär att alla elever kommer få sitt matkort utbytt till ett helt nytt. Detta nya kort liknar ett kreditkort och ska användas tillsammans med en fyrsiffrig kod. Den 9 januari kommer vi att dela ut korten till eleverna och då kommer de …

Efter jullovet kommer vår matkortsleverantör byta system vilket innebär att alla elever kommer få sitt matkort utbytt till ett helt nytt. Detta nya kort liknar ett kreditkort och ska användas tillsammans med en fyrsiffrig kod.

Den 9 januari kommer vi att dela ut korten till eleverna och då kommer de också få sin personliga kod i ett slutet kuvert. Denna kod kan sedan bytas ut i närmaste bankomat om man så önskar. Vi på skolan har inte tillgång till elevernas personliga koder.

Om en elev glömt sin kod permanent kan vår administratör Anna-Carin beställa en ny. Detta kan ta upp till ett par dagar.

2016-12-19

S.M.A.R.T. Styling – vår lärplattform inom Style Advising vinner pris!

Vi är väldigt glada för att S.M.A.R.T. Stylingtraining AB som är vår samarbetspartner och lärplattform inom ämnet Style Advisning har vunnit pris för Best Online Fashion Industry Training Service – Sweden. Ett pris som ges ut av Corporate Vision på Nordic Business Awards.  Genom att läsa ämnet Style …

Vi är väldigt glada för att S.M.A.R.T. Stylingtraining AB som är vår samarbetspartner och lärplattform inom ämnet Style Advisning har vunnit pris för Best Online Fashion Industry Training Service – Sweden. Ett pris som ges ut av Corporate Vision på Nordic Business Awards. 

Genom att läsa ämnet Style Advisning med hjälp av det nätbaserade programmet S.M.A.R.T. Stylingträning får våra elever kunskaper i hur man stylar kunder till en egen stil utifrån varje kunds personliga egenskaper.

Grattis!

1

2016-11-10

Skolan är öppen som vanligt idag, 10 nov

Idag, 10 november, är skolan öppen som vanligt. Kontakta din mentor om du har problem med att komma till skolan pga. kollektivtrafiken.

Idag, 10 november, är skolan öppen som vanligt. Kontakta din mentor om du har problem med att komma till skolan pga. kollektivtrafiken.

2016-11-10

Intervju med Karolin, tidigare elev på Stylist

Under den pågående introveckan på Stylist bjöd vi för andra året in Karolin Rasmusson att föreläsa om hur hon tagit sig från elev på Stylist på Realgymnasiet till Makeupexpert för The Body Shop Sverige.   Karolin berättar att hennes jobb som Makeupexpert för The Body Shop Sverige innebär att ho …

Under den pågående introveckan på Stylist bjöd vi för andra året in Karolin Rasmusson att föreläsa om hur hon tagit sig från elev på Stylist på Realgymnasiet till Makeupexpert för The Body Shop Sverige.

 

Karolin berättar att hennes jobb som Makeupexpert för The Body Shop Sverige innebär att hon är med på The Body Shops pressreleaser och lanseringar. Hon provar ny makeup inför lanseringar och är med som representant på olika event som The Body Shop håller i samtidigt som hon utbildar personalen och inspirerar inom företaget. Vid sidan av sitt jobb som Makeupexpert jobbar Karolin som frilansande makeupartist och driver sitt egna företag.

 

Vi frågade Karolin på vilket sätt hon känner att stylistutbildningen på Realgymnasiet hjälpt henne att komma dit hon är idag och då utbrister hon ”allt” med ett stort leende.
– Det är detta jag utbildade mig till på Realgymnasiet. Jag blev färdig makeupartist, säger Karolin.
Hon säger också att hon via skolan och sin APL kom i kontakt med The Body Shop.
– Jag började med att städa hyllorna i butiken! berättar Karolin.

 

Genom utbildningen fick hon kunskaper om hur styling fungerar på ett logiskt plan. Karolin berättar att hon känner sig trygg med makeup eftersom att hon lärt sig att anpassa makeupen för att ta fram det vackraste hos alla. Hon berättar också att hon vet på vilket sätt makeupen hon lägger kommer påverka utseendet på den hon sminkar.
– Det är inte alla makeupartister som vet vad de gör och varför det blir bra, konstaterar hon, men det har jag lärt mig och därför blir det bra varje gång!

karolin_rasmusson

foto: Sara Arnald

 

Karolin ger tre tips till alla elever som vill lyckas som stylister:

 1. Ta vara på stylistutbildningen och allt som man får ta del av. Genom att gå tre år på stylist har man ämnet med sig hela tiden och får öva varje vecka.
 2. Ta APL på allvar, den kan leda till jobb eller bra kontakter för framtiden.
 3. Jobba för att klara diplomeringarna, de hjälper mycket när man ska söka sig vidare inom yrket.

 

Som sista fråga bad vi Karolin att tänka tillbaka på sin tid på Stylist på Realgymnasiet.
– Lyckan när jag fick beskedet om att jag klarat makeupdiplomeringen! säger hon med ett stort leende och går för att fortsätta inspirera våra elever på föreläsningen.

 

Snabba fakta:

 • Vem: Karolin Rasmusson, tog studenten 2013
 • Pluggade: Stylist på Realgymnasiet i Stockholm
 • Nuvarande arbete: Makeupexpert på The Boby Shop Sverige
2016-09-20

Lärare på Realgymnasiet i Stockholm blev nominerade till Lärargalans utmärkelse ”Årets lärare 2016”

Lärargalan uppmärksammar Sveriges lärare. Under våren fick alla gymnasieelever möjligheten att nominera sin favoritlärare på Lärargalans hemsida. 99 procent av alla skolor deltog och nominerade runt sjuhundra lärare runt om i Sverige. I Stockholm nominerades Åza Blomqvist. – Det är fantastiskt rolig …

Lärargalan uppmärksammar Sveriges lärare. Under våren fick alla gymnasieelever möjligheten att nominera sin favoritlärare på Lärargalans hemsida. 99 procent av alla skolor deltog och nominerade runt sjuhundra lärare runt om i Sverige. I Stockholm nominerades Åza Blomqvist.

– Det är fantastiskt roligt att flera av våra duktiga lärare från Realgymnasiet blivit nominerade till galan. Nomineringarna är ett erkännande och bevis för den kvalitet undervisningen på Realgymnasiet står för, och att de lärarsatsningar vi genomför är framgångsrika. Våra elever har under flera år nått bra resultat. Här har våra duktiga lärare en stor och viktig roll. Jag är stolt över att ha så engagerade och kompetenta medarbetare, säger Patrik Wigelius, affärsområdeschef på Realgymnasiet.

 

Läs mer på Lärargalans hemsida.

2016-08-31

Skolstart!

Efter ett långt sommarlov är det snart dags för skolstart. Här är tider och datum som gäller:   Årskurs 1: Torsdag 18 augusti kl. 10:00 NB årskurs 2-3: Fredag 19 augusti kl. 9:30 HV årskurs 2-3: Fredag 19 augusti kl. 13:00   Välkomna till ett nytt läsår! Vi ses!

Efter ett långt sommarlov är det snart dags för skolstart.

Här är tider och datum som gäller:

 

Årskurs 1: Torsdag 18 augusti kl. 10:00

NB årskurs 2-3: Fredag 19 augusti kl. 9:30

HV årskurs 2-3: Fredag 19 augusti kl. 13:00

 

Välkomna till ett nytt läsår! Vi ses!

2016-08-09

Granngården delar ut stipendium till djurvårdselev

Vi säger stort grattis till djurvårdseleven Victor Wärnberg som utmärkt sig lite extra inom djurvård och därmed mottagit Granngårdens stipendium för studenter på naturbruksgymnasium. Det är fjärde året i rad delar Granngården ut sitt stipendium till studenter på naturbruksgymnasium runt om i Sverige …

Vi säger stort grattis till djurvårdseleven Victor Wärnberg som utmärkt sig lite extra inom djurvård och därmed mottagit Granngårdens stipendium för studenter på naturbruksgymnasium.

Det är fjärde året i rad delar Granngården ut sitt stipendium till studenter på naturbruksgymnasium runt om i Sverige.

”På Granngården vill vi vara en inspirationskälla för alla som vill leva närmare naturen och leva ett jordnära liv. Vi ser hur intresset ökar för närodlade och närproducerade produkter samt hur det blir en viktigare och viktigare del av allas vardag, inte bara för studenterna på naturbruksgymnasium. Med vårt stipendium hoppas vi kunna bidra till att fler upptäcker naturbruksutbildningarna och att fler inser hur viktig den svenska landsbygden är” säger Lena Hillstedt, Marknadschef Granngården.

 

Andra stipendier som delades ut under studentdagen är:

Flygfärdig elev Stylist – Victoria Bucht

Flygfärdig elev Stylist – Amanda Lindgren

Flygfärdig elev Häst – Ebba Avelin

Flygfärdig elev Hund – Linnea Sundman

Flygfärdig elev Djurvård – Emelie Rosendahl Alamo

Flygfärdig elev Äventyr – Elias Johansson

Årets elevambassadör – Linn Marcus

Makeustipendium från .Färg Collection – Thanchanok Hombit

Nagelterapeutstipendium från NSI – Jessica Lindstedh Larsen

2016-06-03

Läsårstider 2016/17

Läsårsstart  Årskurs 1: Torsdag 18 augusti kl. 10:00 Årskurs 2: Fredag 19 augusti Årskurs 3: Fredag 19 augusti Hösttermin  18 augusti – 21 december Lovdagar v.44 Höstlov Studiedagar 19 oktober Vårtermin 9 januari – 9 juni Lovdagar v.9 Sportlov v.15 Påsklov

Läsårsstart 

Årskurs 1: Torsdag 18 augusti kl. 10:00
Årskurs 2: Fredag 19 augusti
Årskurs 3: Fredag 19 augusti

Hösttermin 
18 augusti – 21 december

Lovdagar
v.44 Höstlov

Studiedagar
19 oktober

Vårtermin
9 januari – 9 juni

Lovdagar
v.9 Sportlov
v.15 Påsklov

2016-06-01

Fantastisk möjlighet för djurvårdselever!

Inbjudan till elev- och föräldramöte angående Lärlingsplatser för elever på Djurvård åk 3 Tisdagen 7 juni kl. 18:00 bjuder vi på Realgymnasiet in dig som elev/vårdnadshavare på Djurvård åk 2 till ett informationsmöte om möjligheten att läsa åk 3 som lärling. Det är en unik chans inför hösten 2016! L …

Inbjudan till elev- och föräldramöte angående Lärlingsplatser för elever på Djurvård åk 3

Tisdagen 7 juni kl. 18:00 bjuder vi på Realgymnasiet in dig som elev/vårdnadshavare på Djurvård åk 2 till ett informationsmöte om möjligheten att läsa åk 3 som lärling. Det är en unik chans inför hösten 2016!

Läs mer i inbjudan om plats och hur man anmäler sig. Klicka här för att komma till inbjudan.

 

Varmt välkomna!

Eva Svensson, rektor

2016-05-31

Elever på internationell APL

Under vårterminen har 11 av våra elever varit på utlandspraktik, det som även kallas internationell APL, på fem olika praktikplatser i fem olika länder. Fem av eleverna har gjort praktik i samarbete med Atlas och sex av eleverna har gjort det i samarbete med Erasmus. Fyra elever från Hantverksprogra …

Under vårterminen har 11 av våra elever varit på utlandspraktik, det som även kallas internationell APL, på fem olika praktikplatser i fem olika länder. Fem av eleverna har gjort praktik i samarbete med Atlas och sex av eleverna har gjort det i samarbete med Erasmus.

Fyra elever från Hantverksprogrammet, inriktning stylist, har varit i Cordoba i Spanien. En elev har varit på Irland i samarbete med organisationen Equipeople; en elev från Naturbruksprogrammet, inriktning hund, har varit i Skarnes i Norge, i samarbete med organisationen Estava Rain. Två elever från Naturbruksprogrammet, inriktning äventyr, har varit i Nepal i samarbete med organisationen Ram Silwal Adventures. Tre elever från Naturbruksprogrammet, inriktning djur, har varit i reservatet Welgevonden i Sydafrika.

Dessa 11 elever har utöver sin praktik haft lektioner och gjort en rad förberedelser och efterarbete, bloggat, samt hållit i föredrag i samband med Öppet hus den 11/5 och i några fall inför klasser på skolan. En del av detta arbete är offentliggjort i skolans lokaler genom utställningar bestående av bilder och informationstext, samt genom elevernas bloggar. Några bildexempel finner ni nedan.
Björn Boman,
Internationell APL-samordnare, Realgymnasiet Stockholm

Dianafilippatvå emmarossgiraff Gregioporra mariebengtssonelefant natrisjabilder palmcordoba sandrabergmanhundbild simonglad welgevondenskylt victoriacordoba

2016-05-31

Han vill hjälpa Australiens husdjur – och ägare

Vilhelm Hellgren vill gärna jobba med såväl husse och matte som själva djuret. Och ännu hellre nere i Australien.   Vilhelm Hellgren är djurvårdselever på Realgymnasiet i Stockholm. Här pluggar han första året. Efter gymnasiet vill han jobba som djursjukskötare.   – Ha roligt. Upplev så my …

Vilhelm Hellgren vill gärna jobba med såväl husse och matte som själva djuret. Och ännu hellre nere i Australien.

 

Vilhelm Hellgren

Vilhelm Hellgren är djurvårdselever på Realgymnasiet i Stockholm. Här pluggar han första året. Efter gymnasiet vill han jobba som djursjukskötare.

 
– Ha roligt. Upplev så mycket du kan. Ta skolan seriöst.

Det är Vilhelm Hellgrens tips till den som funderar på att söka till Djurvård på Realgymnasiet.

Vilhelm studerar just nu nämnda utbildning i Stockholm. I framtiden vill han gärna jobba som djursjukskötare.

– Jag är social och vill helst möta både djurägarna och djuren, säger han.

Däremot är han inte så lockad av att bli veterinär.

– Det är så väldigt mycket plugg och det är inte riktigt för mig.

Fast det hindrar inte Vilhelm från att läsa både högskolebehörigheten och att läsa till några naturvetenskapliga ämnen så han säkert kan plugga vidare.

Bakom sig har han en pappa som stöttar och pushar på.

– Pappa är professor och så där, har studerat mycket. När jag valde gymnasium var det viktigt att det var en skola med bra antagningspoäng. Först tyckte han att jag skulle välja hans gamla skola men när vi besökte gymnasiemässan tyckte vi båda att Realgymnasiet verkade jättebra. Jag lockades också av att det finns en chans att resa utomlands i trean.

Ett drömmål Vilhelm har är till andra sidan klotet.

– Jag såg ett program på Animal planet om ett djursjukhus i Sydney. Det vore en dröm att få jobba där. Australien har ju så många speciella djur som inte finns någon annanstans, säger han.

Vi håller tummarna för att Vilhelm uppfyller sin dröm!

2016-05-19

Vår zoolog-Owe pratar djur i TV4:s morgonsoffa

Zoologen Owe Sandström fortsätter att sprida sin kunskap om djur till allmänheten – i sommar gästar han TV4:s morgonsoffa.   Owe Sandström håller i en ugglefjäril och berättar den sanna historien om dess ögonlika form på vingarna, för några elever på Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm. …

Zoologen Owe Sandström fortsätter att sprida sin kunskap om djur till allmänheten – i sommar gästar han TV4:s morgonsoffa.

 

Owe Sandström med fjäril

Owe Sandström håller i en ugglefjäril och berättar den sanna historien om dess ögonlika form på vingarna, för några elever på Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm.

 
– Vilka djur är egentligen farliga på semestermålet dit man reser? Många kanske oroar sig över att bli stungen av skorpioner fast risken är minimal. Samtidigt missar man helt att skydda sig mot myggor som man nästan säkert kommer träffa på och kan riskera att få en tropisk sjukdom, berättar Owe.

Owe satt med i Morgonsoffan även förra året. Då pratade man ödlor, ormar och hajar. I år blir det mer fokus på sommarsäsongens djur, både svenska och internationella, likväl som gulliga och otäcka, och hur man ska skydda sig om så krävs.

Vad är det som är kul med att sitta som djurexpert i soffan?
– Att sprida kunskap! Vi har en medfödd fascination för sådant som är farligt men det är viktigt att man har riktiga fakta och det kan vi zoologer förmedla. Då kan vi hjälpa till att minska oron och ta bort vanföreställningar.

Owe dyker upp i morgonsoffan 15:e, 22:a och 29:e juli samt 12 augusti. Fler tillfällen kan komma.

 

Owe Sandström porträtt

En härlig bild på Owe Sandström, självklart med naturliga inslag i bakgrunden.

 

Owe Sandströ och elever från Realgymnasiet

Owe har mycket att berätta om den lilla vakteln, som bor fritt inne i Fjärilshuset.

2016-05-18

Nytt samarbete med världstäckande reseföretag

Att resa med GoXplore innebär också att resa till och vara en del av platsen.   På Realgymnasiet arbetar vi nära branschen. Nu har vi påbörjat ett samarbete med GoXplore, som anordnar arbetsresor utomlands med stort fokus på djur, natur och äventyr.   – GoXplore arrangerar fantastiska reso …

GoXplore

Att resa med GoXplore innebär också att resa till och vara en del av platsen.

 

På Realgymnasiet arbetar vi nära branschen. Nu har vi påbörjat ett samarbete med GoXplore, som anordnar arbetsresor utomlands med stort fokus på djur, natur och äventyr.

 

– GoXplore arrangerar fantastiska resor över hela världen som är helt i linje med de utbildningar inom djur och äventyr vi erbjuder, tillsammans med en entreprenöriell anda. Vi tror att vi kan lära och ha ett utbyte av varandra som kommer gagna våra elever, säger Anna Andbjer-Persson på Realgymnasiet, som varit drivande i att sluta avtalet.

En resa med GoXplore innebär att resenären får en unik inblick i ett lands kultur eftersom man arbetar på det ställe man reser till, och deltar i vardagen där.

Samarbetet innebär även att elever som tar studenten från Realgymnasiet får rabatt när de bokar en resa med GoXplore. Erbjudandet gäller i tre år från studenten så det finns gott om tid att spara ihop till reskassan.

– Det är ett viktigt steg i vår internationalisering eftersom alla elever inte kan åka utomlands under sin skoltid men vi samtidigt vill uppmuntra till internationella erfarenheter. Det är ju utvecklande och meriterande både på det personliga och professionella planet.

Mer information om GoXplores resor hittar du på www.goxplore.se.

 

cowboys lejon majs stangdjur

2016-04-26

Info om vårens internationella APL på öppet hus

I samband med öppet hus 11/5 välkomnar vi elever, föräldrar och APL-samordnare från andra Realgymnasier att ta del av info om vårens internationella APL. Elever och skolans APL-samordnare informerar. När: 11/5 kl. 18-19 Var: Skolans lokaler på Trekantsvägen 3, plan 4 Varmt välkomna!

I samband med öppet hus 11/5 välkomnar vi elever, föräldrar och APL-samordnare från andra Realgymnasier att ta del av info om vårens internationella APL. Elever och skolans APL-samordnare informerar.

När: 11/5 kl. 18-19
Var: Skolans lokaler på Trekantsvägen 3, plan 4

Varmt välkomna!

2016-04-25

Elevintervju med Sanja, Stylist

Sanja vet vad hon vill och hur hon ska nå dit. Hennes intresse för skönhet, makeup och naglar är stort, och hon arbetar redan hårt för att uppnå sina mål. Hela tiden med ett leende. – Jag vet vad jag vill och jag vill bara komma dit. Sanja Milosavljevic är inte den som ligger på latsidan. Vid sex år …

Sanja vet vad hon vill och hur hon ska nå dit. Hennes intresse för skönhet, makeup och naglar är stort, och hon arbetar redan hårt för att uppnå sina mål. Hela tiden med ett leende.

sanja-milosavjevic-stylist-sthlm-feb2016-7-redigerad
– Jag vet vad jag vill och jag vill bara komma dit.
Sanja Milosavljevic är inte den som ligger på latsidan. Vid sex års ålder började hon dansa och tre år senare lärde hon ut magdans till vuxna. Talangen och drivet fanns från början och intresset för makeup vaknade.
– Inför varje dansuppträdande skulle man sminka sig och jag tyckte redan då att det var kul.

 

Sådan mor, sådan dotter

När det var dags för Sanja att göra sig val till gymnasiet besökte hon gymnasiemässan tillsammans med sin mamma, även hon intresserad av smink och makeup.
– Jag är från Serbien från början och varje gång vi åker dit och hälsar på går vi till en skönhetssalong där de erbjuder allt; hår, fransar, naglar – allt, berättar Sanja.
Det egna intresset för skönhet matchade perfekt med Realgymnasiets erbjudande om branschdiplomeringar och högskolebehörighet; att man får så mycket som möjligt redan under studietiden.
– Vem tackar nej till det? säger Sanja.
– Här har man hela tiden en chans att få in en fot i branschen eftersom man har praktik regelbundet under hela gymnasietiden. Vill man så blir man anställd efter studenten, konstaterar hon.

 

Viktigt att kunden blir sedd

Redan första terminen på Realgymnasiet startade Sanja sin egen salong, All in one studio, där man som kund ska kunna få hela paketet från topp till tå. Precis som på salongen i Serbien.
– I Sverige kan man inte få allt på det viset så det vill jag erbjuda. Och det är viktigt att man känner sig sedd och välkommen när man kommer till mig, säger Sanja.
Framtiden ser till synes spikrak ut för Sanja, med mål och strategier som ska göra att hon skapar sig ett namn i stylistvärlden. Och när hon nått dit? Då ska hon bli advokat.
Och varför inte?
– Gå på Realgymnasiet och du får två flugor i en smäll, säger Sanja bestämt.

sanja-milosavjevic-stylist-sthlm-feb2016-9

Snabba fakta:

 • Vem: Sanja Milosavljevic, 18 år
 • Pluggar: Stylist på Realgymnasiet i Stockholm
2016-04-15

Realgymnasiet och Evidensia tecknar avtal med fokus på kvalitet i undervisning

  Realgymnasiet har tecknat ett långsiktigt avtal med Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Partnerskapet innefattar ett gemensamt ansvar för kursinnehållet i Realgymnasiets djurvårdsutbildning.   ”Det är fantastisk att kunna erbjuda våra elever möjligheten att lära s …

real-sundsvall-djurvard-marsvin-feb2016-1

 

Realgymnasiet har tecknat ett långsiktigt avtal med Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Partnerskapet innefattar ett gemensamt ansvar för kursinnehållet i Realgymnasiets djurvårdsutbildning.

 

”Det är fantastisk att kunna erbjuda våra elever möjligheten att lära sig det branschen efterfrågar direkt av djurvårdare och veterinärer på djurkliniker och -sjukhus. Vi ser fram emot detta goda samarbete, att få arbeta med Evidensia är ytterligare en kvalitetsstämpel för oss”, säger Anna Andbjer Persson som är programspecialist på utbildningen Djurvård på Realgymnasiet.

Målsättningarna för utbildningen kommer att utvecklas gemensamt. Dessutom kommer eleverna att tränas praktiskt i olika moment som standardiseras på alla 14 Realgymnasier i landet för att säkerställa högsta kvaliteten i undervisningen. Evidensia upplåter praktik- och lärlingsplatser på sina kliniker i Sverige, så att utbildningen genomförs i så nära kontakt med branschen som möjligt. Detta ger elever på Realgymnasiets djurvårds- och hundutbildning möjligheter att lyckas, både i sin utbildning men också i framtiden då det ökar chanserna till arbete.

”Djurvårdare är en mycket viktig personalgrupp i vår verksamhet och vi ser fram emot samarbetet mellan Evidensia och Realgymnasiet. Det ger oss möjlighet att direktpåverka innehållet i utbildningen och på så vis göra eleverna mer anställningsbara och attraktiva för oss som arbetsgivare”, säger Mia Rådberg, Sverigechef Evidensia Djursjukvård.

 

Om Evidensia AB: ”Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi cirka 1 300 000 djur – hundar, katter, smådjur, exotiska djur samt  hästar. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård.”

www.evidensia.se

2016-03-15

Elever sprider snöglädje

Under året är elever från Natur och äventyr med som ledare i Svenska Skidförbundets satsning Alla på snö som en del av utbildningen. Där ger de elever i fjärde klass möjlighet att testa på och lära sig både längdskidåkning och utförsåkning. I måndags var de med på Bruketlyftet i Bruket-backen i Järf …

Under året är elever från Natur och äventyr med som ledare i Svenska Skidförbundets satsning Alla på snö som en del av utbildningen. Där ger de elever i fjärde klass möjlighet att testa på och lära sig både längdskidåkning och utförsåkning.

I måndags var de med på Bruketlyftet i Bruket-backen i Järfälla och spred snöglädje. Ledare från Friluftsfrämjandet beskriver eleverna med de härliga orden ”Jag är grymt imponerad av deras inställning och kompetens, vilka stjärnor!”.

Alla på snö VT16

2016-02-19

Restaurang Lövholmen får KRAV-certifiering

Vi är väldigt glada för att Restaurang Lövholmen har fått KRAV-certifiering. Restaurang Lövholmen är en av de restauranger som ingår i elevernas utbud av skolluncher.

Vi är väldigt glada för att Restaurang Lövholmen har fått KRAV-certifiering.

Restaurang Lövholmen är en av de restauranger som ingår i elevernas utbud av skolluncher.

2016-02-18

Läs om elever som var på APL i Costa Rica

Tenorio Nationalpark Den tidiga söndagsmorgonen var kommen. Dagen vi väntat så länge på kom alldeles för plötsligt. Costa Rica var för oss fortfarande overkligt tills den sekunden vi möttes av Arlandas stora entré. Tusen känslor slog emot en som en våg. Rädsla, nervositet, glädje, och spänning. Vad …

Tenorio Nationalpark

Den tidiga söndagsmorgonen var kommen. Dagen vi väntat så länge på kom alldeles för plötsligt. Costa Rica var för oss fortfarande overkligt tills den sekunden vi möttes av Arlandas stora entré. Tusen känslor slog emot en som en våg. Rädsla, nervositet, glädje, och spänning. Vad gav vi oss in på egentligen? Vad vi inte visste då var att detta skulle bli de tre bästa veckorna i våra liv.

Efter många timmars resande landade vi äntligen på flygplatsen i San José. Vi åkte till en skola där vi fick möjlighet att lära oss spanska då det är det språket som talas i Costa Rica. Engelskan fick vi lämna bakom oss. På skolan fick vi också lära oss mycket om landets kultur och hade även chansen att lära känna de fyra personer vi skulle tillbringa de tre närmsta veckorna tillsammans med i regnskogen.

Efter tre dagar på skolan bar det av mot Tenorio Nationalpark. Ett helt fantastiskt vackert naturområde som vi fick spendera våra tre veckor i. Volontärsarbetet vi utförde var roligt och mycket uppskattat hos både lokalbefolkning (Ticos) och turister.

Nationalparken är hårt belastad av turister och Ticos som vill se den unika floden. Vi arbetade med att lägga ut sten på gångvägar samt gräva rännor där regnvatten skulle rinna. Under påskveckan var alla Ticos lediga så många valde att åka till Tenoria för att njuta av den vackra naturen. Det ledder till att vi behövde bygga en bro. Vi bar långa balkar och la över floder och spikade samman.

Vi tar med oss många lärdomar från Costa Rica. Vi har lärt oss om en helt annan sorts turism än vi är vana vid och vi har fått se saker från ett annat perspektiv än turisternas. Vi har upplevt ett nytt land med ny kultur och träffat människor med annan tro och levnadssätt. Vi har sett en massa hästiga djur och nya miljöer. Men framförallt har vi fått massa nya vänner, kontakter och språkkunskaper.

/ Clara och Katarina

CLARA NY BILD (BYT UT) AKatarina

2015-11-09

Kom och träffa oss i höst!

Vi vill gärna träffa dig som är intresserad av att börja hos oss. Du kommer kunna hälsa på oss i vår monter på Gymnasiemässan och när vi har öppet hus på skolan.   Gymnasiemässa 19-21 november (Stockholmsmässan Älvsjö) Öppet hus onsdag 2 december kl. 18-20 Öppet hus lördag 5 december kl. 10-13 …

Vi vill gärna träffa dig som är intresserad av att börja hos oss. Du kommer kunna hälsa på oss i vår monter på Gymnasiemässan och när vi har öppet hus på skolan.

 

Gymnasiemässa 19-21 november (Stockholmsmässan Älvsjö)

Öppet hus onsdag 2 december kl. 18-20

Öppet hus lördag 5 december kl. 10-13

 

Vi ser fram emot att träffa dig!

2015-10-13

Elever berättar som APL i Sydafrika

African dream horse safari Att möta giraffer på hästryggen, klappa en livslevande gepard och åka en fallfärdig bil i bushen bland lejon en stjärnklar natt låter för andra som en dröm men för oss så blev drömmen sann. Under tre veckor så fick vi uppleva underbara Sydafrika när vi hade praktik på Afri …

African dream horse safari

Att möta giraffer på hästryggen, klappa en livslevande gepard och åka en fallfärdig bil i bushen bland lejon en stjärnklar natt låter för andra som en dröm men för oss så blev drömmen sann. Under tre veckor så fick vi uppleva underbara Sydafrika när vi hade praktik på African Dream Horse Safari.

Med nio väskor och fem pirrande magar så stod vi en lördag eftermiddag på Arlanda och vinkade tårögt adjö till våra föräldrar. Vi landade efter 22 timmars flygresa i den lilla staden Hoedspruit.

Att vistas i ett stall i Sydafrika var på många sätt väldigt likt Sverige men på andra sätt väldigt olikt. Vi hade aldrig tänkt tanken att någonsin mocka med händerna men det var ändå en av alla upplevelser vi fick vara med om. Andra upplevelser med hästarna var till exempel simturer i dammen, hopplektioner för vår handledare och uteritter i bushen där vi mötte allt ifrån giraffer, impalas, vårtsvin och kudus.

Nästan varje dag fick vi även åka ut på Game Drives i bushen, det vill säga att åka ut med bilen och kolla på de vilda djuren i naturreservatet Jejane. Under dessa turer såg vi mängder av djur och även några av Afrikas fantastiskt vackra solnedgångar. Det går inte att beskriva känslan när en elefant passerar bara några meter ifrån en eller en gepard bestämmer sig för att vakna från sin sömn och korsa vägen precis framför bilen. På helgerna var det dags för utflykter och vi hann med några stycken. En dag åkte vi till Krugerparken och fick se vårt första lejon! Lyckan var total!

Inte nog med att vi fick uppleva fantastiska saker, vi blev även en del av familjen som vi bodde hos. Dessa människor välkomnade oss med öppna armar redan första dagen och det blev ett väldigt tårfyllt farväl när det var dags att åka till flygplatsen. Det blev en resa som vi aldrig kommer glömma och vi är för alltid tacksamma för att vi fick uppleva denna dröm.

/Kajsa, Gabriella, Sofia, Alma

11304345_975716709105656_1500971098_n

2015-10-12

INFÖR SKOLSTART

Välkommen till Realgymnasiet i Stockholm både nya och gamla elever! Här nedan ser ni de tider som gäller för skolstart.   Onsdag 19 augusti Kl. 10:00 Upprop för åk 1   Torsdag 20 augusti Kl. 9:00 Upprop för åk 2 Kl. 11:00 Upprop för åk 3

Välkommen till Realgymnasiet i Stockholm både nya och gamla elever!

Här nedan ser ni de tider som gäller för skolstart.

 

Onsdag 19 augusti
Kl. 10:00 Upprop för åk 1

 

Torsdag 20 augusti
Kl. 9:00 Upprop för åk 2

Kl. 11:00 Upprop för åk 3

2015-08-13

Tider för studenten 5 juni 2015

Nu är det inte långt kvar till studenten! Tiderna som gäller för dagen är: Kl.8.30 Samling på skolan Kl.9-11 Fotografering Kl.11-13 Studentlunch på Färgfabriken Kl.13-14 Samling klassvis Kl.14 Utspring  

Nu är det inte långt kvar till studenten!

Tiderna som gäller för dagen är:

Kl.8.30 Samling på skolan

Kl.9-11 Fotografering

Kl.11-13 Studentlunch på Färgfabriken

Kl.13-14 Samling klassvis

Kl.14 Utspring

Studentmössa 2015

 

2015-05-25

Öppet hus 5 maj

Välkommen till oss på öppet hus! Träffa lärare och elever, se skolmiljön och ta en fika. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet. När: Tisdag 5 maj, kl 18-20 Var: Realgymnasiet i Stockholm Hos oss kan du läsa: Djurvård, Häst, Hund, Äventyrstur …

Välkommen till oss på öppet hus!

Träffa lärare och elever, se skolmiljön och ta en fika. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet.

När: Tisdag 5 maj, kl 18-20
Var: Realgymnasiet i Stockholm

Hos oss kan du läsa: Djurvård, Häst, Hund, Äventyrsturism och Stylist.

djurvard-start

2015-04-28

Amanda kombinerar naturvetenskap med sitt stora intresse, hästar

Tack vare bra gemenskap mellan lärare och elever får Amanda roliga och givande skolår. Att hon får särskild behörighet till högskolan och göra utlandspraktik öppnar många dörrar för framtiden. På Realgymnasiet i Stockholm går Amanda Grönroos sitt tredje år på hästutbildningen. Hon har också valt att …

Amanda G

Tack vare bra gemenskap mellan lärare och elever får Amanda roliga och givande skolår. Att hon får särskild behörighet till högskolan och göra utlandspraktik öppnar många dörrar för framtiden.

På Realgymnasiet i Stockholm går Amanda Grönroos sitt tredje år på hästutbildningen. Hon har också valt att läsa naturvetenskaplig specialisering, för att få en särskild naturvetenskaplig högskolebehörighet. Nu är hon dessutom på gång att avsluta sin utbildning med en tre veckor lång utlandspraktik på Irland.

 
När Amanda skulle välja gymnasium visste hon att hon ville läsa naturvetenskap. Hon tyckte att det kändes tungt med bara teoretiska ämnen och hon visste att det skulle bli mycket plugg.

 
– På Realgymnasiet kan man kombinera naturvetenskapen med hästutbildningen vilket kändes skönt. Jag får göra det jag tycker är roligt, vilket är att hålla på med hästar samtidigt som jag får en bred utbildning i och med att jag läser naturvetenskapen, säger Amanda.

 
Hästutbildningen ger eleverna många praktiska färdigheter såsom allmän hästhantering och tappskokompetens, men också teoretiska kunskaper om bland annat foder och avel. Eftersom eleverna arbetar mycket i projekt på skolan måste de lära sig förmågan att samarbeta med olika personer i olika situationer som är en bra erfarenhet inför arbetslivet.

 
– Gemenskapen mellan elever och elever och elever och lärare är det bästa med skolan, säger Amanda.
– Att ha en bra relation med sina lärare och känna att man lätt kan prata med dem, säger hon också är en av de stora fördelarna med skolan och utbildningen.

 
Väljer man, som Amanda att läsa naturvetenskaplig specialisering får man även en särskild naturvetenskaplig behörighet och kan läsa till bland annat veterinär.

 
Att hon fått en bra utbildning som nu avslutas med en tre veckor lång utlandspraktik på en hästgård i Tiperary på Irland tycker hon är toppen!

 
– Jag är väldigt glad över att ha fått den här möjligheten, att åka till Irland kommer att bli spännande och ska verkligen ta vara på tiden, säger Amanda.

2015-04-28

Mösspåtagning för år 3

Snart är det dags för mösspåtagning för alla våra blivande studenter! Torsdag 30 april kl.13.30 i stylistdelen på skolan ses vi. Det bjuds på tal, sång och tilltugg.

Snart är det dags för mösspåtagning för alla våra blivande studenter!

Torsdag 30 april kl.13.30 i stylistdelen på skolan ses vi. Det bjuds på tal, sång och tilltugg.

Studentmössa 2015

2015-04-20

Realgymnasiet fick alla rätt av Skolinspektionen!

Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Realgymnasiet i Stockholm. Skolan uppfyller alla krav inom de områden som ingick i granskningen.     – Skolinspektionens granskning visar att vi satsar rätt inför framtiden. Vårt nära samarbete med branscher och att vi erbjuder alla elever behörigh …

Skolinspektionen har genomfört tillsyn av Realgymnasiet i Stockholm. Skolan uppfyller alla krav inom de områden som ingick i granskningen.

 

realgymnasiet0

 

– Skolinspektionens granskning visar att vi satsar rätt inför framtiden. Vårt nära samarbete med branscher och att vi erbjuder alla elever behörighet till högskolan ger dem bra förutsättningar att lyckas i framtiden, säger Per-Erik Lorentzon, gymnasiechef för Realgymnasiet.

Realgymnasiet i Stockholm bedöms uppfylla kraven när det gäller undervisning och lärande, trygghet och studiero, åtgärder mot kränkande behandling, samt utveckling av verksamheten. Andelen elever som tar yrkesexamen var 2014 98,8 procent jämfört med rikets 84,4 procent för riket.

– Realgymnasiet i Stockholm har utvecklat ett fantastiskt kvalitetsarbete som nu åter ger toppbetyg från Skolinspektionen. Nära och goda relationer mellan personal och elever lägger grunden även till denna framgång, säger Per-Erik Lorentzon.

Realgymnasiet startades 2003 av Lärande i Sverige AB och finns idag på 13 orter i Sverige. Vid Realgymnasiet i Stockholm ges yrkesutbildningarna Djurvård, Häst, Hund, Natur och Friluftsliv, Äventyrsturism och Stylist. Konceptet bygger på nära samarbete med de branscher som är kopplade till varje utbildning. Skolan har även ett system med mentorer som coachar eleven genom hela utbildningen.

Beslutet går att läsa på Skolinspektionens webbsida.

För frågor:
Stina Nordström, utvecklings- och kvalitetsansvarig, Realgymnasiet
0733-517727
Eva Svensson, rektor Realgymnasiet Stockholm
0766-47 20 30

2015-04-08

Öppet hus 5 feb

Välkommen på öppet hus! Träffa lärare, elever och se skolmiljön. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet. När: Torsdag 5 februari, kl 18-20 Var: Realgymnasiet i Stockholm Hos oss kan du plugga: Djurvård, Häst, Hund, Äventyr, Natur och frilufts …

Välkommen på öppet hus!

Träffa lärare, elever och se skolmiljön. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet.

När: Torsdag 5 februari, kl 18-20
Var: Realgymnasiet i Stockholm

Hos oss kan du plugga: Djurvård, Häst, Hund, Äventyr, Natur och friluftsliv och Stylist.

2015-01-26

Öppet hus 24 jan

Välkommen på öppet hus! Träffa lärare, elever och se skolmiljön. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet. När: Lördag 24 januari, kl 10-13 Var: Realgymnasiet i Stockholm Hos oss kan du plugga: Djurvård, Häst, Hund, Äventyr, Natur och friluftsl …

Välkommen på öppet hus!

Träffa lärare, elever och se skolmiljön. Du får information om vår skola och våra utbildningar och hur det är att plugga på Realgymnasiet.

När: Lördag 24 januari, kl 10-13
Var: Realgymnasiet i Stockholm

Hos oss kan du plugga: Djurvård, Häst, Hund, Äventyr, Natur och friluftsliv och Stylist.

2015-01-21

Öppet hus 2 och 6 dec

Nu drar vi igång med vinterns första öppna hus! Tisdag 2 december kl.18-20 och lördag 6 december kl.10-13 ser vi fram emot att träffa just er och visa vår fina skola och berätta mer om våra utbildningar. Ni kommer även få träffa våra duktiga elever och personal! Självklart bjuder vi på fika. Varmt v …

Nu drar vi igång med vinterns första öppna hus!

Tisdag 2 december kl.18-20 och lördag 6 december kl.10-13 ser vi fram emot att träffa just er och visa vår fina skola och berätta mer om våra utbildningar. Ni kommer även få träffa våra duktiga elever och personal! Självklart bjuder vi på fika. Varmt välkomna!

2014-12-02