Kommande aktiviteter Trollhättan

Kommande aktiviteter

Mitt namn är Elinor och jag arbetar på Realgymnasiet för att hjälpa just dig med dina frågor.

Har du fyllt i intresseanmälan hos oss?
Vi kommer skicka information och inbjudningar via sms till alla som fyller i intresseanmälan, det gäller inbjudningar till bl.a. att skugga en elev, prova-på dagar och öppet hus

Här är länken.

Att du fyller i intresseanmälan betyder inte att du binder dig att börja hos oss och du kan gå ur vår lista för att få sms när som helst.

Infokväll

24 april 2019 kl. 17:30-20:00
Vi kommer med spännande nyheter inför hösten!

Efter ett otroligt fint välkommande till Trollhättan är det nu klart, vi öppnar Realgymnasiet och kommer flytta in på Swedenborg Center. På infokvällen kommer Marléne Wendt, den nya rektorn vara på plats, våra samarbetsparters kommer även vara på plats för att presentera sig och deras delaktighet i skolan. Temat för kvällen är FRAMTID. Vad händer efter du gått på Realgymnasiet? Vad kan du jobba med sen och vad är det för utbildning du får hos oss?

Varmt välkommen onsdagen den 24:e april, vi bjuder på fika och möjligheten att ställa frågor och mingla bland parters och personal.

Ingen anmälan krävs.

Prova på!

Anmälan till alla aktiviteter sker med SMS till 070-967 38 03

Häst
Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård
Vi ska tillsammans med C-tränaren och svårklassryttaren Sofia Björserud löshoppa och lära oss mer om hästars hoppteknik, gångarter och exteriör samt unga hästars utbildning. Sofia kommer visa sina egna elithästar i olika åldrar och utbildningsnivåer för att lära sig mer om hästars utbildning och olika förutsättningar vilket ingår i samtliga ridkurser du kommer läsa på Realgymnasiet.

Vi bjuder på lättare förtäring.
Ta med oömma kläder, hjälm och handskar.

Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård
Full fokus på hjärnan och aktivering av hund – Louise Örn från Aktiv Hund kommer och föreläser om hjärngympa och du kommer få prova på olika aktiveringsleksaker med hundar på plats. En stor del i arbetet med just hundar handlar om aktivering och stimulering och olika hundraser behöver olika sorters hantering. Lär dig mer om Hundutbildningen med proffs från branschen!

Djurvård
Samling: Cafeterian TFRK / Ängens gård
Få en djupare inblick i att arbeta med stora djur, Birgitta Treding från Dalslands Alpacka kommer och håller en presentation och har med sig alpackor från farmen. Du kommer få träffa djuren och lära sig hur man möter och tränar en dem i en aktiv vardag. Dessa alpackor är dessutom tränade till att ta en selfie med!

Ta med oömma kläder

Natur & äventyr
21 maj kl. 12-16
Samling: Trollhättans resecentrum
Kom och få ett smakprov av överlevnadstekniker, tillsammans med en guide och överlevnadsexpert på Älgens Berg i Trollhättan ska vi testa på tekniker som var vardagliga för länge sedan och en självklarhet för ens överlevnad men som idag endast ett fåtal människor klarar av att göra.

Ta med oömma kläder och ordentliga skor. Tänk på att anpassa kläder efter väder eftersom vi kommer vara utomhus.
Vi samlas vid resecentrum och åker tillsammans ut till Älgens Berg. Vi bjuder på lättare förtäring så meddela ev. specialkost i anmälan.

Skugga en elev!

Självklart är du välkommen att skugga hos oss och se hur våra skolor ser ut.
Kontakta vår kommunikatör Elinor på 070-967 38 06 för mer info!

Kontakta oss gärna om du har några frågor!

Elinor Jacobsson, kommunikatör
elinor.jacobsson@realgymnasiet.se