slide_uppsala_elever

Uppsala

Artiklar Uppsala

Uppsala – Artiklar

“Den Äventyrliga dagen” – Intervju med Matilda Karlsson

“Ta chansen till att bli en utmärkt ledare, utvecklas som person och lära dig allt vad samarbete innebär” – berättar Matilda Karlsson om varför just du ska välja Natur & Äventyr i gymnasiet. Vi har träffat Matilda (till vänster i bild) för att få höra mer om deras projekt ”Den Äventyrliga dagen” …

“Ta chansen till att bli en utmärkt ledare, utvecklas som person och lära dig allt vad samarbete innebär” – berättar Matilda Karlsson om varför just du ska välja Natur & Äventyr i gymnasiet. Vi har träffat Matilda (till vänster i bild) för att få höra mer om deras projekt ”Den Äventyrliga dagen” som ägde rum nyligen på Realgymnasiet i Uppsala.

 

Hej Matilda! Vad innebär ”Den Äventyrliga dagen”
“Den Äventyrliga dagen” är ett projekt där vi elever i årskurs 2 och 3 som läser Natur & Äventyr, fick i uppgift att planera och utföra en utedag fylld med aktiviteter som är anpassade för en målgrupp med autism och Down syndrom.

 

Vad har du lärt dig av projektet?
Att vara tydlig och anpassa sig efter målgrupp. Hålla tiden och därmed planera om ifall saker tar längre eller kortare tid än tänkt. Dessutom fick jag tydligt se hur viktigt det är att få gruppen att känna sig trygga och lita på oss ledare. För att lyckas är det utmärkt med olika icebreakers, uppmärksamma varje enskild individ samt hälsa med namn.

 

Varför ska man välja Natur & Äventyr i gymnasievalet tycker du?
Ta chansen till att bli en utmärkt ledare, utvecklas som person och lära dig allt vad samarbete innebär. Du tillsammans med din klass blir ett sammansvetsat team, tack vare de spännande äventyr som ni gör! Du får dessutom chansen att lära känna elever från hela Sverige, ta del av deras lärdomar och tillsammans erfara nya upplevelser som tar dig ännu närmare till att bli en professionell guide.

2018-04-10

Elevreportage från stylist elever

Här har ni två reportage ifrån eleverna Alina och Fanny som berättar om deras upplevelse under introduktionsveckan på stylist här i Uppsala under höstterminen. Alina Lindström Fanny Mönning

Här har ni två reportage ifrån eleverna Alina och Fanny som berättar om deras upplevelse under introduktionsveckan på stylist här i Uppsala under höstterminen.

Alina Lindström

Fanny Mönning

2018-02-13

Nio myter om ditt gymnasieval

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit fram en folder under namnet ”Gymnasiemytologin” där de listar de nio vanligaste myterna, och svar på dessa. …

Nu närmar sig gymnasievalet, spännande eller hur? Det kan samtidigt vara lätt att bli stressad över gymnasievalet och bli orolig för att välja fel. Skolverket har därför under hösten tagit fram en folder under namnet ”Gymnasiemytologin” där de listar de nio vanligaste myterna, och svar på dessa.

 

Myt 1: “Gymnasivalet avgör din framtid”

Nej, det är bara ett val av grundutbildning. Många tänker att gymnasievalet avgör vad man ska göra resten av livet. Men så är det inte, som tur är. Gymnasievalet är ett val av grundutbildning som du sedan kan bygga vidare på.

 

Myt 3: “Välj ett högskoleförberedande program så håller du alla dörrar öppna”

Nja, valfriheten är minst lika stor med ett yrkesprogram. De högskoleförberedande programmen leder i första hand till vidare studier på högskolan – under förutsättning att man har rätt behörighet och tillräckligt goda resultat för att komma in på utbildningarna. Yrkesprogrammen leder direkt till en massa intressanta yrken både i Sverige och andra länder. Om du väljer vissa kurser på ditt yrkesprogram, får du också en grundläggande högskolebehörighet. Exakt vilka kurser som behövs ser olika ut på olika program. Hur det ser ut på Realgymnasiet kan du läsa mer om här. 

 

Myt 5: På ett yrkesprogram får du ingen högskolebehörighet

Jo, alla kan få högskolebehörighet! Vilket yrkesprogram du än väljer har du alltid rätt att inom ramen för programmets 2 500 poäng läsa de kurser som gör att du får grundläggande behörighet till högskolan.

Läs om alla nio myter i foldern här.

2017-12-13

Valakut för dig som har frågor om ditt gymnasieval

Du och dina föräldrar är välkomna till vår Valakut med frågor om ditt gymnasieval.  Vi ger dig snabb information om utbildningarna Stylist, Häst, Hund, Djurvård, Natur och äventyr, hur du ansöker till oss och allt annat du vill veta om oss på Realgymnasiet. Du kontaktar oss via mail till susan.gallo …

Du och dina föräldrar är välkomna till vår Valakut med frågor om ditt gymnasieval.  Vi ger dig snabb information om utbildningarna Stylist, Häst, Hund, Djurvård, Natur och äventyr, hur du ansöker till oss och allt annat du vill veta om oss på Realgymnasiet.

Du kontaktar oss via mail till susan.gallone@realgymnasiet.se eller sms 0766-47 20 75

Valakut är öppen 

  • Måndag 13 feb mellan 8.00-20.00
  • Tisdag 14 feb mellan 8.00-20.00
  • Onsdag 15 feb mellan 8.00-20.00

 

 

 

 

2017-02-13

Elever i Sydafrika och Kanada!

Igår vinkade vi av ett stort gäng elever på Arlanda. De är på väg till 3 veckors arbetsplatsförlagt lärande utomlands. Hur häftigt är inte det!? Om du är nyfiken att följa dem och se vad de gör under sin skoltid utomlands kan du kika på deras blogg: http://blogg.realgymnasiet.se/realgymnasiet-utomla …

Igår vinkade vi av ett stort gäng elever på Arlanda. De är på väg till 3 veckors arbetsplatsförlagt lärande utomlands. Hur häftigt är inte det!? Om du är nyfiken att följa dem och se vad de gör under sin skoltid utomlands kan du kika på deras blogg:

http://blogg.realgymnasiet.se/realgymnasiet-utomlands/

Där finns redan lite av deras tankar inför sin resa och den kommer uppdateras med jämna mellanrum de närmsta veckorna.

Kommentera gärna deras inlägg och ställ kluriga frågor om hur det är att plugga utomlands, eller vara borta hemifrån, eller hur maten är eller hur wifi-täckningen är!

 

Första eleven med en rapport från sin plats är Felicia som läser häst i årskurs 3. Hon startar idag sin APL på en hästanläggning i Calgary, Kanada. Hon skickar denna bild och hälsar!

Om vi är avundsjuka? JA!

 

 

 

 

 

 

På Realgymnasiet använder vi det du tycker är roligt, det du gillar att göra, som en genväg till kunskap och färdigheter. Vi vet att det går så mycket lättare att lära sig nya saker när man har roligt. För att du ska få de allra bästa förutsättningarna efter gymnasiet bygger våra utbildningar på verkliga behov i svenska tillväxtbranscher och genomförs i nära samarbete med de bästa inom varje bransch. Med en utbildning från oss lär du dig för framtiden – oavsett om du väljer att börja jobba direkt efter examen, eller plugga vidare.

2017-01-30

Lärare på Realgymnasiet i Uppsala blev nominerade till Lärargalans utmärkelse ”Årets lärare 2016”

Lärargalan uppmärksammar Sveriges lärare. Under våren fick alla gymnasieelever möjligheten att nominera sin favoritlärare på Lärargalans hemsida. 99 procent av alla skolor deltog och nominerade runt sjuhundra lärare runt om i Sverige. I Uppsala nominerades Evelyn Kyrk och Nils Nordgren.   – Jät …

Lärargalan uppmärksammar Sveriges lärare. Under våren fick alla gymnasieelever möjligheten att nominera sin favoritlärare på Lärargalans hemsida. 99 procent av alla skolor deltog och nominerade runt sjuhundra lärare runt om i Sverige. I Uppsala nominerades Evelyn Kyrk och Nils Nordgren.

 

– Jätteroligt att bi nominerad, bara att läsa nomineringen gjorde mig jätteglad. Det är ett kvitto på  det arbete jag gör och extra kul att det kommer direkt från mina elever, säger Evelyn Kyrk, lärare i hästämnen.

– Det är fantastiskt roligt att flera av våra duktiga lärare från Realgymnasiet blivit nominerade till galan. Nomineringarna är ett erkännande och bevis för den kvalitet undervisningen på Realgymnasiet står för, och att de lärarsatsningar vi genomför är framgångsrika. Våra elever har under flera år nått bra resultat. Här har våra duktiga lärare en stor och viktig roll. Jag är stolt över att ha så engagerade och kompetenta medarbetare, säger Patrik Wigelius, affärsområdeschef på Realgymnasiet.

 

Läs mer på Lärargalans hemsida.

2016-08-31

Vi har ett fåtal lediga platser på Natur och Äventyr – en kan bli din!

  Pluggar du ”Natur och Äventyr” hos oss på Realgymnasiet, får du det framtiden kräver, oavsett om du vill jobba eller plugga vidare. Du blir anställningsbar inom en bransch som ständigt växer och du får samtidigt möjlighet till en bred högskolebehörighet. VI TYCKER ATT DIN GYMNASIETID SKA VARA …

Natur & Äventyr

 

Pluggar du ”Natur och Äventyr” hos oss på Realgymnasiet, får du det framtiden kräver, oavsett om du vill jobba eller plugga vidare. Du blir anställningsbar inom en bransch som ständigt växer och du får samtidigt möjlighet till en bred högskolebehörighet.

VI TYCKER ATT DIN GYMNASIETID SKA VARA INSPIRERANDE OCH UTMANANDE
Att arbeta med äventyrsturism innebär att du möter, leder och hanterar människor och olika äventyrssporter. Ditt klassrum finns i skidbacken, i skärgården, högt uppe på klätterväggen och på massor av andra spännande platser. Som en del av din utbildning kommer du att arrangera, leda och guida aktiviteter i natur och stad.

• Du tränar upp ditt ledarskap och utvecklar dina praktiska och teoretiska kunskaper
• Du får möjlighet att fördjupa dig inom olika äventyrssporter
• Du får kännedom om branschen utifrån ett företagsperspektiv
• Du får möjlighet till certifikat inom STS reseledarutbildning, skidor, dykning, klättring, paddling och första hjälpen

DU LÄR DIG UTE I VERKLIGEHETEN
Du gör APL (praktik) minst 15 veckor och då är du ute på en arbetsplats som kan vara nära ditt hem men även på annan plats i Sverige eller världen. Det ger dig unika möjligheter till kontakter och kanske din första anställning.

Läs om en av våra elever som precis tog studenten: Anton valde Natur och Äventyr. nu är han Dive Master.

HÖGSKOLEBEHÖRIGHET
Hos oss får du inte bara en yrkesexamen ”Naturguide” dessutom får du även högskolebehörighet
Du väljer själv, grundläggande eller särskild, bland våra kurspaket 1-5. Dubbelt upp kallar vi det!

HAR DU EN BIT KVAR TILL BEHÖRIGHET TILL GYMNASIET?
Om du saknar betyg i något av ämnena matematik eller engelska kan du ansöka om en plats inom Programinriktat individuellt val. Vi ger dig undervisning och stöd för att bli behörig samtidigt som du kan börja din gymnasieutbildning.

INTRESSERAD?
Kontakta gärna mig så berättar jag mer om hur en av våra lediga platser kan bli din.
Susan Gallone, tf rektor
Tfn: 0766-47 20 75
E-post: susan.gallone@realgymnasiet.se

www.realgymnasiet.se/skolor/uppsala/
facebook-rund-30pxinstagram-rund-30px

 

 

2016-07-07

Studenten 2016

Baam! Då har våra 3:or tagit studenten! Galet, vad snabbt året har gått? Det känns som det var i höstas som de började. Men nu har vi vinkat av de efter tre år. Vi önskar alla våra elever stort, stort lycka till! Vi hoppas att ni håller kontakten med oss och berättar om alla era äventyr i framtiden. …

Baam! Då har våra 3:or tagit studenten! Galet, vad snabbt året har gått? Det känns som det var i höstas som de började. Men nu har vi vinkat av de efter tre år. Vi önskar alla våra elever stort, stort lycka till!

Vi hoppas att ni håller kontakten med oss och berättar om alla era äventyr i framtiden. Har ni vägarna förbi hoppas vi att ni kommer in till oss och säger hej. Vi tycker det är jättekul när våra “gamla” elever kommer och hälsar på!

Stort grattis till HV13 och NB13 från all personal på Realgymnasiet i Uppsala

2016-06-07

Film från Aquaria

I onsdags åkte några av Natur & Äventyrseleverna i Uppsala till Aquaria Vattenmuseum i Stockholm. Vi jobbar med en kurs som heter Fiske & Vattenvård och på Aquaria tittade vi bland annat på hur man jobbar med att odla öring som man sätter ut igen. Varje år kommer öringen tillbaka för att lek …

I onsdags åkte några av Natur & Äventyrseleverna i Uppsala till Aquaria Vattenmuseum i Stockholm. Vi jobbar med en kurs som heter Fiske & Vattenvård och på Aquaria tittade vi bland annat på hur man jobbar med att odla öring som man sätter ut igen. Varje år kommer öringen tillbaka för att leka och man samlar in fiskromen, placerar den i en “kläckare” där rommen kläcks till fiskyngel, som man sedan tar hand om tills de är två år gamla, då de släpps ut igen. Jätteintressant att se hur hela kretsloppet går till. Man kan även se andra vattenlevande organismer från nordiska vatten, man kan se hur övergödda vatten ser ut och så finns det även tropiska fiskar som hajar, rockor och muränor. Här är en kortare film som en av våra elever spelade in för att dokumentera dagen! Grymt kul tycker vi. Tack! 🙂

 

2016-05-20

Vår zoolog-Owe pratar djur i TV4:s morgonsoffa

Zoologen Owe Sandström fortsätter att sprida sin kunskap om djur till allmänheten – i sommar gästar han TV4:s morgonsoffa.   Owe Sandström håller i en ugglefjäril och berättar den sanna historien om dess ögonlika form på vingarna, för några elever på Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm. …

Zoologen Owe Sandström fortsätter att sprida sin kunskap om djur till allmänheten – i sommar gästar han TV4:s morgonsoffa.

 

Owe Sandström med fjäril

Owe Sandström håller i en ugglefjäril och berättar den sanna historien om dess ögonlika form på vingarna, för några elever på Djurvård på Realgymnasiet i Stockholm.

 
– Vilka djur är egentligen farliga på semestermålet dit man reser? Många kanske oroar sig över att bli stungen av skorpioner fast risken är minimal. Samtidigt missar man helt att skydda sig mot myggor som man nästan säkert kommer träffa på och kan riskera att få en tropisk sjukdom, berättar Owe.

Owe satt med i Morgonsoffan även förra året. Då pratade man ödlor, ormar och hajar. I år blir det mer fokus på sommarsäsongens djur, både svenska och internationella, likväl som gulliga och otäcka, och hur man ska skydda sig om så krävs.

Vad är det som är kul med att sitta som djurexpert i soffan?
– Att sprida kunskap! Vi har en medfödd fascination för sådant som är farligt men det är viktigt att man har riktiga fakta och det kan vi zoologer förmedla. Då kan vi hjälpa till att minska oron och ta bort vanföreställningar.

Owe dyker upp i morgonsoffan 15:e, 22:a och 29:e juli samt 12 augusti. Fler tillfällen kan komma.

 

Owe Sandström porträtt

En härlig bild på Owe Sandström, självklart med naturliga inslag i bakgrunden.

 

Owe Sandströ och elever från Realgymnasiet

Owe har mycket att berätta om den lilla vakteln, som bor fritt inne i Fjärilshuset.

2016-05-18

Nytt samarbete med världstäckande reseföretag

Att resa med GoXplore innebär också att resa till och vara en del av platsen.   På Realgymnasiet arbetar vi nära branschen. Nu har vi påbörjat ett samarbete med GoXplore, som anordnar arbetsresor utomlands med stort fokus på djur, natur och äventyr.   – GoXplore arrangerar fantastiska reso …

GoXplore

Att resa med GoXplore innebär också att resa till och vara en del av platsen.

 

På Realgymnasiet arbetar vi nära branschen. Nu har vi påbörjat ett samarbete med GoXplore, som anordnar arbetsresor utomlands med stort fokus på djur, natur och äventyr.

 

– GoXplore arrangerar fantastiska resor över hela världen som är helt i linje med de utbildningar inom djur och äventyr vi erbjuder, tillsammans med en entreprenöriell anda. Vi tror att vi kan lära och ha ett utbyte av varandra som kommer gagna våra elever, säger Anna Andbjer-Persson på Realgymnasiet, som varit drivande i att sluta avtalet.

En resa med GoXplore innebär att resenären får en unik inblick i ett lands kultur eftersom man arbetar på det ställe man reser till, och deltar i vardagen där.

Samarbetet innebär även att elever som tar studenten från Realgymnasiet får rabatt när de bokar en resa med GoXplore. Erbjudandet gäller i tre år från studenten så det finns gott om tid att spara ihop till reskassan.

– Det är ett viktigt steg i vår internationalisering eftersom alla elever inte kan åka utomlands under sin skoltid men vi samtidigt vill uppmuntra till internationella erfarenheter. Det är ju utvecklande och meriterande både på det personliga och professionella planet.

Mer information om GoXplores resor hittar du på www.goxplore.se.

 

cowboys lejon majs stangdjur

2016-04-26

Sanna berättar om Djurvårdsutbildningen på Realgymnasiet

Hej Sanna! Du går ju andra året på Djurvård hos oss på Realgymnasiet i Uppsala. Hur kommer det sig att du valde just djurvård? “Först hade jag ingen aning om vad jag ville gå eller välja till gymnasiet, men jag har alltid haft ett intresse för djur och när jag besökte och kollade närmare på olika sk …

Sanna-3Hej Sanna! Du går ju andra året på Djurvård hos oss på Realgymnasiet i Uppsala. Hur kommer det sig att du valde just djurvård?
“Först hade jag ingen aning om vad jag ville gå eller välja till gymnasiet, men jag har alltid haft ett intresse för djur och när jag besökte och kollade närmare på olika skolor där man kunde gå Djurvård så blev jag fast! Det kändes som att det verkligen var något för mig.”

Vad roligt. Hur är dagarna i skolan då?
“En dag i veckan har vi praktik, en dag har vi våran profildag och resterande 3 dagar är vi i skolan och läser “vanliga ämnen”. Man läser matte, engelska, svenska, idrott, biologi, osv. som i grundskolan. Profildagarna ser väldigt olika ut, ibland sitter vi i skolan och framför en presentation eller någon uppgift, ibland är vi ute på studiebesök, köper fiskar och inreder akvarium eller ute och besöker och klappar gulliga djur. Profildagarna brukar vara, enligt mig, höjdpunkten på veckan!”

Nu går ju du i årskurs två. Skiljer sig innehållet mellan årskurserna?
“Ja, man läser olika kurser varje år. Första året läste jag (djurrelaterade) kurser som t.ex. Djurhållning och Sällskapsdjur 1 & 2 , i år läser jag bland annat kurserna Djur i zoohandeln och Djuren i Samhällsnyttan. Vi får lära oss om en massa olika djur, alltifrån de vanliga sällskapsdjuren som katt, marsvin, hund, hamster och kanin till akvariefiskar, reptiler, fåglar, och det händer att vi också pratar om vilda djur.”

Sanna-1Låter som era dagar är omväxlande och kan se olika ut? Vilket är ditt bästa minne från utbildningen?
“Absolut bästa minne hittills måste nog vara när vi i ettan åkte till Norrköping under 3 dagar och fick köra basmaskin (traktor och fyrhjuling). Teori blandat med praktisk körning. 3 roliga dagar med klassen fyllda med utmaningar.”

Häftigt! Är det en del av en kurs då eller? Får man nått certifikat i samband med detta?
“Ja, det är en del av kursen Naturbruk och kursen Djurhållning. Om man klarar testerna får man Förarbevis för Terränghjuling.”

Vad kan man jobba som efter utbildningen?
“Direkt efter studenten kan du jobba som djurvårdare på bland annat djurpark och djursjukvård, i Zoobutik och hunddagis som några exempel.”

Sanna-2Känner du att utbildningen förbereder dig på yrkeslivet och verkligheten utanför skolan?
“Ja, det tycker jag, man får verkligen en inblick i yrkeslivet när man har så pass mycket praktik. Sen får vi också lära oss hur man ska kunna kommunicera och hantera kunder.”

Stort tack för vår pratstund! Jätteroligt att höra att du trivs. Finns det något du vill avsluta med?
“Jag är hel nöjd med mitt val att gå på Realgymnasiet. Om jag hade kunnat säga till mig själv för två år sen hade jag sagt att jag inte behöver oroa mig inför att börja på en skola med nya människor, att jag kommer trivas och att jag skulle få väldigt roliga gymnasieår. Om du trivs bättre i klasser och miljöer med färre människor, och gillar att arbeta praktiskt så passar Realgymnasiet verkligen dig! Kom som du är, här accepteras alla.”

2016-04-18

Specialvecka Vålådalen

  Då är ännu en specialvecka avklarad! Årets upplaga av svenska fjäll vinter blev förlagd till Vålådalen, strax söder om Åre. Det är första året vi håller en utbildningsvecka här. På det stora hela har vi haft en riktigt bra vecka med en bra grupp elever. Vädret har tyvärr varit lite i mildaste …

 

Då är ännu en specialvecka avklarad! Årets upplaga av svenska fjäll vinter blev förlagd till Vålådalen, strax söder om Åre. Det är första året vi håller en utbildningsvecka här. På det stora hela har vi haft en riktigt bra vecka med en bra grupp elever. Vädret har tyvärr varit lite i mildaste laget. Dagstemperaturen har legat på nån plusgrad. Detta påverkade snöläget väldigt mycket och vi har stundtals fått sick-sacka mellan gräsplättar i terrängen. I stort har veckan kunnat genomföras som planerat. Det enda moment som ströks var en natt i bivack. Vi bedömde inte snön som säker vare sig i bärighet eller mängd. Däremot övade vi på att gräva bivacker.
På dagarna har vi övat skidåkning, personliga färdigheter så som bivackgrävning, matlagning på bensinkök, lavinkunskap, transcieversök, navigering, ledarskap med mera. Kvällstid har vi arbetat mycket med reflektioner och lektioner kring ledarskap.
Veckan avslutades med att eleverna fick planera och genomföra en egen dagstur i små grupper. Det blev väldigt uppskattat. Turen hade de planerat under hela veckan och stor vikt lades vid ett säkert genomförande och kloka vägval.
Eleverna har tagit väl hand om varandra, tagit väl hand om all utrustning och visat en väldigt god anda och inställning. Mycket imponerande!

2016-04-11

Realgymnasiet och Evidensia tecknar avtal med fokus på kvalitet i undervisning

  Realgymnasiet har tecknat ett långsiktigt avtal med Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Partnerskapet innefattar ett gemensamt ansvar för kursinnehållet i Realgymnasiets djurvårdsutbildning.   ”Det är fantastisk att kunna erbjuda våra elever möjligheten att lära s …

real-sundsvall-djurvard-marsvin-feb2016-1

 

Realgymnasiet har tecknat ett långsiktigt avtal med Evidensia, Europas kvalitetsledande kedja för djursjukvård. Partnerskapet innefattar ett gemensamt ansvar för kursinnehållet i Realgymnasiets djurvårdsutbildning.

 

”Det är fantastisk att kunna erbjuda våra elever möjligheten att lära sig det branschen efterfrågar direkt av djurvårdare och veterinärer på djurkliniker och -sjukhus. Vi ser fram emot detta goda samarbete, att få arbeta med Evidensia är ytterligare en kvalitetsstämpel för oss”, säger Anna Andbjer Persson som är programspecialist på utbildningen Djurvård på Realgymnasiet.

Målsättningarna för utbildningen kommer att utvecklas gemensamt. Dessutom kommer eleverna att tränas praktiskt i olika moment som standardiseras på alla 14 Realgymnasier i landet för att säkerställa högsta kvaliteten i undervisningen. Evidensia upplåter praktik- och lärlingsplatser på sina kliniker i Sverige, så att utbildningen genomförs i så nära kontakt med branschen som möjligt. Detta ger elever på Realgymnasiets djurvårds- och hundutbildning möjligheter att lyckas, både i sin utbildning men också i framtiden då det ökar chanserna till arbete.

”Djurvårdare är en mycket viktig personalgrupp i vår verksamhet och vi ser fram emot samarbetet mellan Evidensia och Realgymnasiet. Det ger oss möjlighet att direktpåverka innehållet i utbildningen och på så vis göra eleverna mer anställningsbara och attraktiva för oss som arbetsgivare”, säger Mia Rådberg, Sverigechef Evidensia Djursjukvård.

 

Om Evidensia AB: “Evidensia består av närmare 160 djursjukhus och kliniker i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Varje år behandlar vi cirka 1 300 000 djur – hundar, katter, smådjur, exotiska djur samt  hästar. Hos oss får viktiga familjemedlemmar veterinärmedicinsk service i världsklass. Vi vill se fler friska och lyckliga djur. Därför ska vi vara det allra bästa för djuren. Bara så kan man skapa morgondagens djursjukvård.”

www.evidensia.se

2016-03-15

Julia och Elin skickar en hälsning från sin APL i Kläppen

Här kommer en hälsning från Julia och Elin som har APL i Kläppen Hej igen! Här kommer andra veckans uppdatering! Denna veckan har gått otroligt fort och man har kommit in mer och mer i skidskole yrket och alla dess rutiner. Veckan började som vanligt med ett morgonmöte och väder som bjöd på plusgrad …

Här kommer en hälsning från Julia och Elin som har APL i Kläppen

Hej igen!

Här kommer andra veckans uppdatering!

Denna veckan har gått otroligt fort och man har kommit in mer och mer i skidskole yrket och alla dess rutiner. Veckan började som vanligt med ett morgonmöte och väder som bjöd på plusgrader regn och slask, men minusgraderna har äntligen hittat tillbaka till Kläppen igen! Vi har även under veckan fått nya skidlärare att följa med nya grupper. Arbetsuppgifterna har varit liknande som förra veckan bara att nu vågar man ta för sig mer och även fått i hålla i delar av lektionerna.

På fritiden här i kläppen så har vi hunnit med att åka skidor på egen hand och utforska berget. Vi har även hunnit med att passa på att köra skoter då de finns gott om snö i naturen. Än så länge har det varit 2 klockrena och lärorika veckor med i princip skidåkning varje dag!

Ha de bra!
Julia & Elin

Vi säger stort tack för rapporten och hoppas att ni får en fin sista vecka på er APL!

2016-02-15

Intervju med Medea

Hej Medea! Snart tar du studenten från vår Stylistutbildning här i Uppsala. Det verkar som att du haft fullt upp under hösten? Bland annat skriver du för ”Stunder av lycka” och jobbar med Make Up Store. Berätta mer. Stunder av lycka är ett webbaserat livsstils magasin med 15000 läsare i veckan. Stun …

Hej Medea!

Snart tar du studenten från vår Stylistutbildning här i Uppsala. Det verkar som att du haft fullt upp under hösten? Bland annat skriver du för ”Stunder av lycka” och jobbar med Make Up Store. Berätta mer.

Stunder av lycka är ett webbaserat livsstils magasin med 15000 läsare i veckan. Stunder av lycka drivs av Marie Widerberg och Jesper Odelius. De sökte en skönhetsskribent och jag fick frågan, Stunder av Lycka är en mycket bra plattform att bygga mitt varumärke på. Jag fick chansen att följa med Marie Widerberg på Make up stores pressvisning, där Makeup store visade upp de nya trenderna och färger inför vår och sommar 2016. Jag fick och kommer att få produkter från Makeup Store som jag då ska skriva om och göra sminkningar för Stunder av lycka. På denna pressvisning fick jag träffa Mika Liias, grundare av Makeup Store samt Linda Hallberg, min förebild som jag tycker gör mycket snyggt. I framtiden kommer jag att testa och skriva om nya produkter från flera olika företag och publicera dem på Stunder av Lycka och på min egen blogg.

Oj, vad kul! Är det något sånt här som du vill jobba med i framtiden? Vad kan man jobba med när man gått Realgymnasiets Stylistutbildning?

Drömmen hade varit att bli världskänd förstås, få jobba inom film och teater. Men jag är på väg, vi måste alla starta och klättra uppåt. Mitt mål just nu är att få jobb på Kicks i Uppsala och fortsätta skriva på Stunder av Lycka. Efter utbildningen finns det mycket man kan arbeta med! Inom film, teatrar, butiker, frilansa eller starta salong. Stylist idag är inte som stylist förr. Nu känns det lite som att stylist inte är lika eftertraktade som det var förut. Jag tycker till exempel att om du kliver in på Kicks, så ska du räkna med att de är utbildade stylister, men faktum är att för att få jobb inom handel, så behöver du bara ha en säljutbildning. Så här finns det mycket att jobba med.

Jag förstår. Men tycker du då att utbildningen förberett dig på yrkeslivet?

Ja det tycker jag. Vi har fått åka till olika ställen för att se hur det är att jobba som stylist i olika miljöer. Kan säga att under några tillfällen så började jag ifrågasätta varför jag valde att bli stylist! Men det är så sjukt roligt att vara stylist, mitt yrke är kreativt, utmanande och spännande, mycket ligger hos dig själv och din egen drivkraft. Om jag skulle få önska så här i efterhand, så skulle jag ha önskat att vi börjat med ungt företagande lite tidigare och haft fler föreläsningar med redan etablerade stylister.

Tycker du att utbildningen levt upp till dina förväntningar? Har du utvecklats?

Det har den, inte så mycket film och teater makeup dock, här kan utbildningen utvecklas mycket mer. Jag tycker definitivt att jag utvecklats när det kommer till teknik
och kunskap om de olika trenderna inom hår och smink. Att jag sen har haft bra lärare som uppmuntrat och lyft mig till att vilja utvecklas är bara positivt. Det unika med vår linje är väl allt vi blir utbildade inom så mycket och inte bara makeup. T.ex. hår, naglar, kläder och man kan lägga till extra inom inredning om man vill.
Ibland kan det vara skit drygt men det är det bästa. Vi får så mycket mer i ryggsäcken när vi kommer ut i branschen.

Jag tror att många tror att det är glamoröst att jobba som stylist och det gjorde jag också. Jag kan nu ärligt säga att det är långt ifrån glamoröst, i denna bransch så är det bara till att vässa armbågarna, jobba hårt och vara bäst om man vill bli något.

Jätteroligt att höra Medea! Tack för att du tog dig tid att prata en stund!
Vi tittar tillbaka om något år eller så för att se hur det går för dig!

 

2016-02-15

Ännu en rapport från vår Äventyrs-elev Anton som har APL i Thailand

Nu har vi fått ännu en rapport från Anton, som går Realgymnasiets äventyrsutbildning i Uppsala. Just nu är Anton i Thailand på utlands-apl. Vi är inte avundsjuka alls 😉 I would like to say a BIG thank you to my school (Realgymnasiet, Uppsala) back in Sweden for giving me this amazing opportunity. S …

Nu har vi fått ännu en rapport från Anton, som går Realgymnasiets äventyrsutbildning i Uppsala. Just nu är Anton i Thailand på utlands-apl. Vi är inte avundsjuka alls 😉

I would like to say a BIG thank you to my school (Realgymnasiet, Uppsala) back in Sweden for giving me this amazing opportunity. So to all of you Swedish youngsters reading this that haven’t chosen your high school yet, you should apply for Realgymnasiet!

Läs mer om hur Anton har det på dykcentret Kon-Tikis blogg. Vi har även en gemensam blogg för alla Realgymnasiets elever som just nu befinner sig på utlands-apl runt om i världen. Spana in den här: Realgymnasiet Utomlands

 

Anton intern at Kon Tiki Krabi

2016-02-12

Elever med utlands-APL bloggar

Just nu har Realgymnasiet flera elever som gör APL i utlandet. På denna blogg kan du följa elever som gör APL i utlandet. Det är både elever från Uppsala och elever från andra Realgymnasier. Vår äventyrselev Anton har gjort sitt första inlägg från Thailand så gå in och läs om hans första dagar på AP …

Just nu har Realgymnasiet flera elever som gör APL i utlandet. På denna blogg kan du följa elever som gör APL i utlandet. Det är både elever från Uppsala och elever från andra Realgymnasier. Vår äventyrselev Anton har gjort sitt första inlägg från Thailand så gå in och läs om hans första dagar på APL på ett dykcenter!
http://blogg.realgymnasiet.se/realgymnasiet-utomlands

 

real-utlandspraktik-webb

2016-02-03

Ida Brantemar siktar mot veterinäryrket

Ida Brantemar har nytta av sin hästexamen från Realgymnasiet nu när hon pluggar vidare till veterinär vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Att kunna hantera stora djur är viktigt och Idas bakgrund som hästtjej spelar stor roll i vardagen. Hej Ida! Vad har hänt sedan du tog examen från Hästutbild …

Ida Brantemar har nytta av sin hästexamen från Realgymnasiet nu när hon pluggar vidare till veterinär vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU). Att kunna hantera stora djur är viktigt och Idas bakgrund som hästtjej spelar stor roll i vardagen.

Brantemar Ida


Hej Ida! Vad har hänt sedan du tog examen från Hästutbildningen hos oss?

– Jag läser fjärde året i Uppsala för att bli veterinär och är just nu på UDS (Universitetsdjursjukhuset). Det innebär att vi har klinikbaserad undervisning och det är full fart! Direkt efter gymnasiet pluggade jag ett år på Komvux för att kunna komma in på veterinärutbildningen, som kräver höga betyg, men jag var väldigt motiverad så det kändes som att det året gick fort. Samtidigt jobbade jag extra på Statoil för att tjäna in lite pengar.


Varför sökte du just hästutbildningen på Real? Var det inte mer naturligt att till exempel välja ett studieförberedande program eftersom du visste att du ville bli veterinär?
– Drömmen om veterinäryrket formades hos mig under högstadiet. Jag är hästtjej sedan barnsben och för mig var det viktigt att kunna kombinera studier och fritidsintresse. Eftersom det är en liten skola så kändes det så kunde jag sätta upp mina egna mål. Jag kunde fortsätta att ha egen häst samtidigt som jag red på andra hästar i utbildningen, det blev en bra kombo. Jag minns också att vi hade jättebra sammanhållning. Full behörighet för veterinärutbildningen går alltid att läsa in i efterhand, även om man inte får till det på gymnasiet.

 

Kan du nämna något du lärt dig på hästutbildningen som du har nytta av idag? 
– Det handlar främst om det praktiska. På APL (praktik) fick jag bland annat vara hos en veterinär, vilket gav mig inspiration förstås. Att jag var på ett dressyr- och fälttävlansstall gav också bra erfarenhet som jag har nytta av idag.

 

Hur ser framtiden ut för er veterinärstudenter? 
– Jag tror att det är viktigt att skaffa sig ett bra kontaktnät under utbildningen och till exempel försöka få ett sommarjobb som sedan kan leda vidare. Man får nog räkna med att flytta dit där jobbet finns. Men veterinärer kommer alltid att behövas!

 

Får vi höra av oss igen om några år och se hur det gått?
– Ja, absolut. Tänk att det bara är två år kvar till examen!

2016-02-02

Från hästskötarexamen till djursjukvårdare

Vi fortsätter med vår serie med elevintervjuer. Tidigare har vi pratat med Anton som är Divemaster och Johanna som arbetar med hundar vid Försvarsmakten. Idag har vi pratat med Anna Alebark som tagit studenten från Hästutbildningen hos oss på Realgymnasiet i Uppsala. Anna, du tog ju studenten för 2 …

Vi fortsElevintervju_häst_anna_alebark_2ätter med vår serie med elevintervjuer. Tidigare har vi pratat med Anton som är Divemaster och Johanna som arbetar med hundar vid Försvarsmakten.
Idag har vi pratat med Anna Alebark som tagit studenten från Hästutbildningen hos oss på Realgymnasiet i Uppsala.

Anna, du tog ju studenten för 2 år sedan. Vad har du haft för dig sedan dess och hur ser planerna ut framöver?
” Idag jobbar jag på ett läkemedelsföretag. Efter utbildningen kan man såklart jobba som hästskötare. Jag pluggade även en kurs som hette djursjukvård vilket resulterade i att jag jobbade på en veterinärklinik i över ett år som djurvårdare. Annars har man alla förutsättningar att söka andra jobb eller plugga vidare, jag har planer på att snart plugga vidare till djursjukvårdare.”

Oj, vad roligt! Har du känt dig förberedd på yrkeslivet efter studenten?
“Ja, verkligen. Realgymnasiet gav mig de bästa förutsättningarna för att komma ut i arbetslivet. Vare sig det var
ett hästjobb eller ett “vanligt” jobb så kände man sig förberedd. Här var APL:en (Arbetsplatsförlagt Lärande) en viktig del. Under åren gjorde jag min APL på olika ställen bl.a. hos Arnold Assarsson. Men sen så åkte jag även och praktiserade tre veckor i Portugal genom ett stipendium jag sökte.”

Om vi backar bandet till när du började hos oss på Realgymnasiet, varför valde du just hästutbildningen? Kan du berätta lite mer om hur det var att plugga hos oss?
“Ja, visst. Jag valde hästutbildningen för att jag ville kombinera skolan med något jag brann för – hästar. På så sätt var studierna mycket enklare och roligare. De vanliga ämnena kombinerades ofta med hästämnen. Så istället för att skriva en uppsats om något man tyckte var tråkigt kunde tex hästens historia eller liknande användas och man blev bedömd i både svenska och hästkunskap. Upplägget var välplanerat. Ett exempel är hästskötarexamen som vi tog i trean. Under hela utbildningen har vi gjort moment både praktiskt och teoretiskt som vi sedan visade i hästakötarexamen. Som ett “slutprov” av tre års arbete. ”

Elevintervju_häst_anna_alebark_1
Om man tänker rent praktiskt, måste man ha egen häst och så eller hur funkar det? Har du några kul minnen från utbildningen?
“Massa! Mitt bästa minne är alla dagar i stallet med klassen. Allt roligt vi gjorde och små utflykter som tex till Solvalla och Globen. Stämningen var alltid bra. Alla var snälla och hjälpsamma. Vad gäller egen häst, så måste man inte ha det. Utöver själva ridandet fick vi också lära oss allt från anatomi, foder, alternativ träning såsom longering m.m. fick även prova på körning och ta tappskoexamen! Ridskolan har otroligt fina och välutbildade hästar. Skolan står också för stålhätteskor och säkerhetsväst. ”

Stort, stort tack för din tid Anna! Jätteroligt att du är nöjd med utbildningen och att det går så bra för dig!
Har du något sista att tillägga?
“Fantastiskt personal, lokaler och utbildning! Mitt enda råd… fundera inte! Börja här!”

2015-12-09

Johanna jobbar med Försvarets hundar

Johanna och Freja På Realgymnasiet i Uppsala tycker vi att det är kul att hålla kontakten med våra ”gamla” elever och se var de hamnar och vad de jobbar med efter studenten. Denna vecka har vi pratat med Johanna Fredin, en av våra tidigare elever, som jobbar på Försvarsmaktens Hundtjänstenhet, där h …

J-F_hundutbildning_Uppsala

Johanna och Freja

På Realgymnasiet i Uppsala tycker vi att det är kul att hålla kontakten med våra ”gamla” elever och se var de hamnar och vad de jobbar med efter studenten. Denna vecka har vi pratat med Johanna Fredin, en av våra tidigare elever, som jobbar på Försvarsmaktens Hundtjänstenhet, där hon bland annat tar hand om hundarna och aktiverar dem.
”Det är jättekul och man får träffa många olika hundar!”, säger Johanna.

Johanna har läst Hundutbildningen på Realgymnasiet i Uppsala. ”Jag valde hundutbildningen för att jag alltid haft intresse för djur och åren innan gymnasiet växte mitt intresse för hundar, därför kändes det helt rätt att gå hund. Man läser olika kurser som handlar om hundar, hundträning och –skötsel. Men utbildningen är ganska bred och handlar inte bara om hundar. Första året läste vi t.ex. om alla olika sällskapsdjur. Och, så klart läser man alla ”vanliga” ämnen också.”

Kan man ha med sig vilken hund som helst när man läser hund på Realgymnasiet?
”Ja, visst kan man ha vilken hund som helst! Jag tror dock att det är en fördel att ha en normalstor eller mindre hund, kanske inte så lätt att komma med en t ex grand danios om man ska träna agility. Men det går nog!”

Vad hade du för hund själv?
”Jag hade en Siberian husky-blandning som är 7 år och heter Freja. Hon bor hos min kusin och är hans hund men
från och med 23 december i år är hon min egen!”

Nu när Johanna är ute i arbetslivet, undrar vi såklart hur hon tycker att Hundutbildningen på Realgymnasiet har
förberett henne för yrkeslivet? ”Jo, jag tycker att jag blev förberedd. Både genom våra lektioner, men också
genom att vi hade praktik på riktiga företag. Där fick man se hur det är att jobba i verkligheten och man får en
bild av vad som krävs.”

Tack Johanna, för din tid! Jättekul att höra att du jobbar med något du är intresserad av och att du trivs. Vi
tittar tillbaka om ytterligare några år och ser hur du och Freja har det!

 

2015-12-02

Stylist bjuder in till Modevisning ”Merry Holidays”

    Våra avgångselever på Stylist arrangerar årets modevisning ”Merry Holidays” inspirerad av den tid för fest som jul och nyår bjuder in till. De har självständigt skapat hela visningen och arbetat med styling, make-up, hår och naglar för att bjuda på en show som lyser upp vintermörkret. Extra roli …

 avantgarde3 Avantgarde Stylist mall

Våra avgångselever på Stylist arrangerar årets modevisning ”Merry Holidays” inspirerad av den tid för fest som jul och nyår bjuder in till. De har självständigt skapat hela visningen och arbetat med styling, make-up, hår och naglar för att bjuda på en show som lyser upp vintermörkret. Extra roligt är att alla kläder kommer från våra lokala APL-företag Kappahl, Arkivet, Bik Bok och Myrorna.

Du är välkommen till en glammig kväll tillsammans med oss. Vi bjuder på mingel, tilltugg och en lyxig Goodiebag.
Grand, Trädgårdsgatan 5 i centrala Uppsala
Tisdag 1 december kl 18.30 (insläpp från 18.00)

Anmälan
Ja, jag vill gärna komma som VIP-gäst då Modevisningen ”Merry Holidays”
Namn:
Mobilnummer:
Mailadress:
Jag tar med mig en vän som heter:

Maila susan.gallone@realgymnasiet.se eller sms:a 0766-47 20 75 din anmälan så sätter vi upp dig på VIP-listan och välkomnar dig till Grand

 

Ett stort tack till våra sponsorer

The Body Shop Bon Visage Gocciani SchwarzkopfBlomsterhallen

2015-11-25

Anton valde Natur & Äventyr. Nu är han Dive Master.

Anton Bohlin, längst till vänster. Gustav Lindström, Natur & Äventyr Gävle. Grattis till att ha blivit Certifierad Dive Master. “Jag har fått nya hobbies och nya vänner, jag har utvecklats som person och jag har knutit kontakter med människor och företag inom det jag utbildas till.” Så sammanfat …

Anton Bohlin  ät Uppsala Intervju

Anton Bohlin, längst till vänster. Gustav Lindström, Natur & Äventyr Gävle. Grattis till att ha blivit Certifierad Dive Master.

“Jag har fått nya hobbies och nya vänner, jag har utvecklats som person och jag har knutit kontakter med
människor och företag inom det jag utbildas till.” Så sammanfattar Anton Bohlin, sin tid på Realgymnasiet.

Anton är inne på sista året på utbildningen Natur & Äventyr, på Realgymnasiet i Uppsala. Utbildningen handlar om
friluftsliv och ledarskap och det är en yrkesutbildning där man också får grundläggande högskolebehörighet. Efter
utbildningen kan man plugga vidare, eller jobba inom t.ex. tursimnäringen. Under utbildningens gång har man
möjlighet att ta flera olika certifikat samt att gå STS Alpresors reseledarutbildning i Bad Gastein, Österrike. Hela utbildningen är kostnadsfri och Realgymnasiet står för all utrustning utom kläder.

 

 

 

Varför Natur & Äventyr?

Anton Bohlin  ät Uppsala Intervju Bild Gustav Lindström

Anton på divesite “Röret” i Vättern. Foto: Gustav Lindström

Vad var det med just denna utbildning som lockade Anton då?
Jo, det är variationen i skoldagarna, man får prova på så många olika saker och så får man hålla på med något som
man är intresserad av. I Antons fall var det ett intresse av tursim och tankar om jobb som guide, som fick honom
att söka. Något annat som lockade var också Realgymnasiets upplägg med specialveckor. Det är specialla
utbildningsveckor där eleverna själva får välja mellan flera olika aktiviteter att fördjupa sig inom. Anton valde
att specialisera sig på dykning och ta ett dykcert under sin första specialvecka. Något han inte ångrar.
“Jag tycker upplägget med specialveckor är väldigt bra. Det bryter av den vanliga skolgången och det är positivt
att träffa elever från andra Realgymnasieskolor. Visst var specialveckorna något man lockades av, men man känner
sig inte direkt lurad. Jag har varit nyfiken på dykning sedan tidigare, men hade nog aldrig tagit steget, om det
inte vore för våra specialveckor.”

 

 

Realgymnasiet. Långt över snittet.

Kopplingen till branschen och yrkeslivet är något vi strävar mot på Realgymnasiet. Detta sker på flera olika
sätt, t.ex. genom arbetsplatsförlagt lärande på arbetsplatser med koppling till utbildningen.
Men hur bra är utbildningarna? Jo, kikar man på hur många av våra elever som är i arbete eller vidare studier,
sex månader efter studenten ligger den siffran på hela 84%. Det är högt över rikets snitt för alla gymnasieskolor
och gymnasieutbildningar. Den siffran är 67% efter TVÅ ÅR. Under 2015 inspekterades 13 av Realgymnasiets skolor. 11 av dessa fick direkt NOLL ANMÄRKNINGAR av Skolinspektionen. Övriga två skolor har rättat till det som fattades och vi kan nu stolt säga att våra skolor är 100% felfria!
Det känns som att vi gör något rätt och det fortsätter vi med!

 

2015-11-18

APL i Nepal?

Sedan tidigare har Realgymnasiets elever möjlighet att söka stipendium för utlands-APL. För att en plats ska godkännas måste den kvalitetssäkras så att den uppfyller alla våra krav på säkerhet, struktur och innehåll. Ibland görs denna kvalitetssäkring via mail och telefon och ibland på plats. Den se …

www.photobyandreas.se-nepal-29 www.photobyandreas.se-nepal-25 www.photobyandreas.se-nepal-28

Sedan tidigare har Realgymnasiets elever möjlighet att söka stipendium för utlands-APL. För att en plats ska godkännas måste den kvalitetssäkras så att den uppfyller alla våra krav på säkerhet, struktur och innehåll. Ibland görs denna kvalitetssäkring via mail och telefon och ibland på plats.
Den senaste veckan har Realgymnasiets äventyrslärare Andreas och Henrik, från Uppsala och Göteborg, arbetat på plats i Nepal med att undersöka en möjlig framtida apl-plats, Royal Beach Camp, RBC.

Arbetet har gått ut på att undersöka hur man på RBC arbetar med säkerhet kring aktiviteter, hur man instruerar och tar hand om gäster/deltagare. Vilka kunskapskrav från sina kurser kan våra elever arbeta med? Hur funkar det praktiska på plats? Hur är säkerhetsrutiner? Vilken kunskap har personal och guider? Hur ser sjukvården ut? Hur bor man, hur är maten osv.? Det har varit en mängd dokument, mallar och listor att gå igenom.

 

www.photobyandreas.se-Nepal-4bwww.photobyandreas.se-nepal-23www.photobyandreas.se-Nepal2015-61

Royal Beach Camp, RBC, ligger ca 10 mil väster om Nepals huvudstad Kathmandu, invid en stor flod. Den huvudsakliga sysselsättningen är forskajak, canyoning och rafting. Utöver dessa basaktiviteter kan besökare vandra och i framtiden även cykla mountainbike och klättra.

Genom sin apl på RBC, skulle våra elever kunna lära sig mycket om vattenaktiviteter så som forskajak och rafting. Eleverna skulle kunna jobba med innehåll från kurserna “Aktivitetsledarskap” och “Aktiviteter och Upplevelser”. Utöver detta skulle de även få en fantastisk möjlighet att utveckla sin egen personliga färdigheter i paddling och få en fin erfarenhet kring att arbeta på riktigt inom turismnäringen.

Nedan följer några bilder från RBC, Kathmandu och den lilla bergsbyn Saydul.

Tack till Andreas för bilderna!

 

www.photobyandreas.se-nepal-2www.photobyandreas.se-nepal-18www.photobyandreas.se-nepal-20 www.photobyandreas.se-nepal-13    www.photobyandreas.se-nepal-26 www.photobyandreas.se-nepal-30 www.photobyandreas.se-nepal-31

2015-11-16

Äventyrselever på höstpaddling

Äventyrselever på höstpaddling Då är Realgymnasiet Gävle och Uppsalas äventyrs 2:or tillbaka på skolan, efter en fin och lärorik kajaktur. Äventyrslärarna stod denna gång för ramarna och logistiken, och det har varit elevernas uppgift att till stor del planera och ansvara för att guida resten av gru …

Äventyrselever på höstpaddling

Då är Realgymnasiet Gävle och Uppsalas äventyrs 2:or tillbaka på skolan, efter en fin och lärorik kajaktur. Äventyrslärarna stod denna gång för ramarna och logistiken, och det har varit elevernas uppgift att till stor del planera och ansvara för att guida resten av gruppen. Runt lägerelden har vi på kvällarna diskuterat ledarskap och grupputveckling, kopplat till den teori vi gått igenom på skolan.

Mycket lyckad tur och vi tar alla med oss nya lärdomar!

2015-10-01

Realgymnasiet i Uppsala får alla rätt av Skolinspektionen

Det var en glad rektor som tog emot beskedet att Realgymnasiet i Uppsala fick högsta betyg av Skolinspektionen – noll anmärkningar.   – Det känns som en bekräftelse på att det goda arbete vi gör på skolan bär frukt. Skolinspektionens besked skapar ytterligare energi att fortsätta vårt arbete me …

Det var en glad rektor som tog emot beskedet att Realgymnasiet i Uppsala fick högsta betyg av Skolinspektionen – noll anmärkningar.

 

– Det känns som en bekräftelse på att det goda arbete vi gör på skolan bär frukt. Skolinspektionens besked skapar ytterligare energi att fortsätta vårt arbete med att utveckla skolan för våra elever. Deras utveckling och resultat är alltid det viktigaste för oss.

Det säger rektor Joel Axberg när han nås av beskedet att Realgymnasiet i Uppsala fått noll anmärkningar av Skolinspektionen.

Skolan uppfyller därmed alla krav Skolinspektionen ställer när det gäller undervisning och lärande, trygghet, studiero och åtgärder mot kränkande behandling, samt styrning och utveckling av verksamheten. Granskningen genomfördes tidigare i vår.

– Vi har jobbar målmedvetet och intensivt för att skapa ökad trygghet och studiero för våra elever. Det arbetet avstannar på intet vis, utan fortsätter lika intensivt som tidigare. Vi vill ju ha lika nöjda, glada och trygga elever även framöver, säger Joel.

Sedan tidigare har Realgymnasiet i Borås, Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Linköping, Norrköping, Stockholm och Sundsvall fått noll anmärkningar efter en granskning av Skolinspektionen.

 
Kontakt vid frågor:
Joel Axberg, rektor på Realgymnasiet i Uppsala
mobil: 0766-47 20 12
joel.axberg@realgymnasiet.se

Per-Erik Lorentzon, gymnasiechef för Realgymnasiet
mobil: 078-60 00 34
per-erik.lorentzon@realgymnasiet.se

2015-04-27

Ingrid Tapper föreläser om hundar

Ingrid Tapper, etolog och verksam inom Svenska Brukshundklubben, kommer till Realgymnasiet i Uppsala och föreläser på temat “Starka känslor- om hundars rädslor, aggressioner och stress”. När: Lördag 24 januari, kl 14.30 Var: Realgymnasiet, Kungsängsgatan 12 Fritt inträde. OBS! Begränsat antal platse …

Ingrid Tapper, etolog och verksam inom Svenska Brukshundklubben, kommer till Realgymnasiet i Uppsala och föreläser på temat “Starka känslor- om hundars rädslor, aggressioner och stress”.

När: Lördag 24 januari, kl 14.30
Var: Realgymnasiet, Kungsängsgatan 12

Fritt inträde.

OBS! Begränsat antal platser. Föranmälan krävs. Anmäl dig till andreas.mattisson@realgymnasiet.se

2014-12-15