Jag har haft en dag med en massa vackra naglar då 13 goa elever har gjort sin Diplomering till Nagelterapeut säger Reni Mobrant grundare och utbildningsansvarig för NSI of Sweden.

Det märks att eleverna har lyssnat ordentligt på lektionerna när nagelläraren Christina Liljekvist har undervisat och sedan har det övats och övats inför diplomeringen för jag har bedömt många välgjorda naglar.

Berätta för oss Reni vad som ingår i examinationen:

-Examinationens praktiska del är i tre huvudmoment: tiden, intrycket och den tyngsta delen det tekniska. För att sätta alla delar och få dessa godkända krävs många timmars övning och jag måste säga att jag blev imponerad av flera set naglar idag.Eleverna ska under två och en halv timme göra ett set naglar. Ena handen byggs med hjälp av mall samt fransk manikyr och den andra handen byggs med hjälp av tipp och den skall vara clear.  Eleverna skall också visa färgteknik med att lacka två röda tummar.

Fler än hälften av stylisteleverna kan nu kalla sig Diplomerad Nagelterapeut. Reni avslutade dagen med att gratulera och önska eleverna lycka till med karriär, salong och hon hoppas att de  kanske ses på någon tävling framöver.