Under två tillfällen nu i slutet på vårterminen genomför våra stylistelever i åk 3 FÄRGs  Makeupartist diplomering.

Förra veckan gjordes den första delen av diplomeringen som innehåller en teoretisk del samt makeup med temat advisor.

Idag gör elevena den sista delen av FÄRGs diplomering till makeupartist. Under dagen skall de göra tre olika makeuper med temat: trend/editorial, kvinnlig programledare/TVstudio och glam makeup/melodifestival berättar Linda Sundberg som är en av makeuplärarna på skolan.

Vicky som jobbar på Realgymnasiet i Uppsala är här för att tillsammans med Linda bedöma elevernas arbeten  när dagen närmar sig sitt slut.

Linda berättar att om man får sin diplomering godkänd så får man certifikat på att man är Makeupartist och det är ett viktigt certifikat som gör att man blir attraktiv i branschen.

På stylistutbildningen är det inte bara makeupartistcertifikatet du får möjlighet att ta utan också nagelterapeut, style advisor och hårstylist.