Stylistelever har hjälpt räddningstjänst, polis och ambulans med verklighetstrogna sminkningar och skådespelarinsatser för att gestalta olika olycksscenarion i utbildningssyfte för deras personal.

Eleverna utförde sminkningar av olika typ av sår och benbrott på räddningstjänstens personal samt på varandra för att sedan utföra olika skådespelarinsatser. De skulle agera skadade personer i olika form av olycksfall, det kunde bland annat vara en trafikolycka eller en terrorattack. Personalen skulle sen agera som att det var en riktig olycka och utföra deras räddningsmoment.

Eleverna Felicia Flink och Thea Milton i årskurs tre var med både som skådespelerskor och sminköser under dessa dagar. Här kan ni läsa om deras upplevelse under dagarna.

Hur kändes det att medverka under dessa dagar?
Sjukt roligt och en helt fantastisk erfarenhet att få vara med på. Det var nervöst att sminka inför så många människor och under sminkningarna hade vi en viss tid att förhålla oss till vilket gjorde det ännu mer nervöst eftersom vi ville göra det så bra som möjligt. Det kändes väldigt viktigt att ta det seriöst eftersom detta är ett viktigt inslag i deras arbete. De filmade även alla scenarion för att kunna ha som läromedel framöver. Dagarna var väldigt lärorika och roliga och vi hade väldigt gärna gjort det igen!

Hur kändes det att agera skadad?
När vi agerade skadade kändes det så verkligt när de arbetade med och runt oss. Det var en väldigt intressant upplevelse och imponerande att se samspelet mellan de olika instanserna, hur de hjälptes åt för att lösa situationen så bra som möjligt. Det var obehagligt när vi skulle simulera en terroristattack och när vi skulle agera död, det kändes väldigt verkligt.

Fick ni någon feedback kring era insatser?
De berättade för oss att de uppskattade våra sminkningar och våra skådespelarinsatser vilket var väldigt roligt. Vi var imponerande av varandra helt enkelt!

Om ni skulle sammanfatta dessa dagar?
Lärorikt, spännande och sjukt kul. Ett minne för livet vi gärna hade gjort igen!

Stort tack Felicia och Thea för att vi fick prata med er!

Nedan följer några bilder från dagarna