Hubben kommer att vara viktig i vårt arbete med att vara skolan som tar in branschen i utbildningen på riktigt säger Martin Roos biträdande rektor på Realgymnasiet.

Teknik-och estet/media eleverna i årskurs 2 fick under dagen höra Dr Samuel West föreläsa om vikten av att våga misslyckas när man jobbar med innovation. Samuel visade många exempel där stora företag som Ikea, Amazon, Google med flera har misslyckats kapitalt, vilket är ofrånkomligt om man ska lyckas vara innovativ som entreprenör över tid!

Efter föreläsningen fick eleverna också ta del av Museum of Failure; ett innovationsmuseum där man bland annat kan se den svenskutvecklade plastcykeln Itera som kom 1982 och tyvärr floppade nåt alldeles ohyggligt eftersom den var riktigt usel på alla möjliga sätt.

Hubben invigdes av Landshövding Per Bill som kom cyklandes på just en Itera för att klippa bandet. Per Bill har koll och vet hur viktigt det är med misslyckanden på resan mot succé när det handlar om innovation!

Tack till FPX, Gävle kommun, och DoSpace för en fantastisk dag och grattis till öppnandet av Gävle Innovation Hub från oss på Realgymnasiet!