Hej Susanne, du är ny på Realgymnasiet i Nyköping. Vad arbetar du med på skolan?

Jag arbetar som lärare i naturbruk samt hjälper till med handledning av elever i vår djuravdelning. Jag hjälper även till med skötseln av vår djuravdelning. 

Hur känns det att jobba här?

Känns både spännande och utmanande att jobba här på Realgymnasiet. Trivs mycket bra med både övriga medarbetare och alla elever och det är en bra och härlig stämning här på skolan.

 

Vad har du gjort innan du kom hit?

Jag har gjort många olika saker innan jag började här på Realgymnasiet. Bland annat jobbat på Berga Naturbruksgymnasium som lärare under tio år. Jobbat i avelsstall för hopphästar och travhästar. Har också hunnit med att jobba ett antal år inom förskolan och grundskolan.

 

Vad brinner du mest för i ditt arbete?

Det bästa med att jobba inom skolans värld är att se elever utvecklas och växa som individer och få vara med på en del av deras resa genom livet. Sen älskar jag det mesta som har med djur och natur att göra och tycker mycket om att undervisa om detta. 

 

Vad skulle utmaningen kunna vara?

En stor utmaning är att kunna hjälpa alla elever att nå sina mål här på skolan. En annan utmaning är att ha kul varje dag på jobbet. Till det bidrar alla elever och medarbetare med varje dag!

En annan, men aningen mindre utmaning är att socialisera våra bitglada råttor i djurrummet. Det blir tufft 😀

 

Är det något du skulle vilja säga som avslutning?

Jag är glad och stolt över att få jobba på Realgymnasiet och ser fram emot alla nya utmaningar som det innebär för mig.

På bilderna ser vi några av Susannes djur!