Varje år så genomgår nya elever på Natur- och Äventyrsutbildningen en introduktionsvecka. Andreas Hållsten som är lärare på Natur- och Äventyrsutbildningen i Norrköping berättar lite mer om vad de gjorde under sin vecka.

Hej Andreas! Vad är introduktionsveckan för något?
-I år har vi samkört introveckan tillsammans med Linköping och Nyköping. Det är årskurs 1 som ska lära sig grundläggande friluftsteknik och guidning i framförallt kursen Naturguidning 1. Vi har bland annat lärt oss mer om fiske, orientering, paddelkunskap, matlagning i fält, att bo i tält i en vecka, hålla oss varma torra och mätta, sjukvård i fält och knopar. Utöver detta har vi reflekterat över vår roll i gruppen och övat på att leda varandra i olika sammanhang.

Vart höll ni till någonstans?

-Vi har haft vårt basläger i kolmårdsskogen och även förflyttat oss med vandring och kanadensare. Vi har bott i tält hela veckan.

Varför är det viktigt att ha en introduktionsvecka för de nya eleverna?
– Många har väldigt liten friluftsvana därför är det viktigt att öva på friluftstekniska detaljer såsom hur man ska göra för att exempelvis hålla sig torr, varm och mätt i en hel vecka. Dessutom kan man nå en hel del kunskapskrav och centralt innehåll i kursen Naturguidning 1 under veckan. Vi berör även ledarskap och hur vi kommunicerar med varandra och hur gruppen fungerar.