Vad händer efter utbildningen?

Här har vi samlat berättelser från före detta elever som studerat Djurvård hos oss.

 

Sara berättar om sitt jobb som djursjukskötare

 


Sara Sabel pluggade Djurvård på Realgymnasiet i Nyköping under 2011-2014. Direkt efter skolan började Sara jobba och sedan i februari 2016 jobbar hon på Evidensia som djursjukskötare och älskar sitt arbete.

 

Läs hela intervjun här


 

Amanda, från student till djurvårdare!

 

”Efter studenten jobbade jag som servitris och som vårdbiträde inom hemtjänsten. Nu är jag både djurvårdare på Fjärilshuset i Haga och jag är fortfarande vårdbiträde inom hemtjänsten. Jag tror att min lärlingstid jag hade på Fjärilshuset möjliggjorde att jag fick jobb där senare eftersom mina nuvarande kollegor då redan visste vem jag var och vad jag gick för.”

Amanda
 
 

Läs hela intervjun här


 

Från Realelev till Reallärare och djurvårdare på klinik

 


Idag jobbar alumnen Sanna Gustavsson som djurvårdare på Vettris samt som lärarvikarie på Realgymnasiet i Nyköping. Sanna pluggade Djurvård på Realgymnasiet 2010-2013. Hon började på djurvårdsutbildningen när den startade på Realgymnasiet i Eskilstuna – och det valet har hon inte ångrat.

 

Läs hela intervjun här


 

Xantippa jobbar idag på Specialistdjursjukhuset i Strömsholm

 


”Just nu jobbar jag som Djurvårdare med d9 på specialistdjursjukhuset Strömsholm, där jag började som lärling under mitt sista år på Realgymnasiet. Efter jullovet blev jag tillfrågad om jag var intresserad av ett sommarjobb, vilket jag sa ja till. Så 3 dagar efter studenten började jag min första dag på djursjukhuset. Efter 2 veckor blev jag tillfrågad om jag ville stanna efter sommarjobbet. Självklart, sa jag!”

Xantippa Blyckert
Xantippa fick efter sin tid som lärling jobb på djursjukhuset
 
 

Läs hela intervjun här


 

Mathilda fick jobb på sin APL-plats

 

Mathilda Lishöj läste djurvård på Realgymnasiet i Helsingborg och fick direkt anställning på hennes APL-plats. Hon har sedan studenten i början av sommaren arbetat som djurvårdare på Evidensia i Staffanstorp.

 

Läs hela intervjun här


 

Isabella jobbar som husdjurstekniker på Astra Zenecas försöksdjursanläggning.

 


Isabella sköter om hundratals djur på sitt jobb. Hon berättar att det är väldigt viktigt att djuren mår bra på alla sätt. Både fysiskt och psykiskt. Därför arbetar de hela tiden med att skapa så stressfria miljöer som möjligt.

”Till en början var jag lite skeptisk men jag fick snabbt se att djuren verkligen hade det bra.”

 

Läs hela intervjun här