Fordonsmekanik i toppmodern verkstad
– nu med jobbgaranti

ProMeister Solutions, som är en del av Mekonomen Group, och Lärande i Sverige startade fordonsutbildningen under hösten 2017. Programmet erbjuds idag på Realgymnasiet i Lund och i Stockholm och eleverna garanteras nu jobb på en av ProMeister utsedd verkstad i Sverige.

Samarbetet med en av de bästa i branschen ger eleverna en stor fördel genom att de får kunskaper och färdigheter som efterfrågas.

Om jobbgaranti:

• Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker.

• Erbjudande om provanställning på 6 månader kommer ges till elever som gått ut programmet med godkänd examen.

• Provanställningen gäller hos någon av Mekonomen Groups verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen och MECA.

Finns på följande orter

Se filmen om fordonsutbildningen

”Det har visat sig vara fantastiska elever och vi vet att de kommer att utveckla och utvecklas i branschen. Det är en spännande satsning och nu vill vi ta nästa steg och intensifiera vårt samarbete. Därför erbjuder vi jobbgaranti till både nuvarande och kommande elever”

Petra Bendelin, VD på ProMeister Solutions

Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 5000 nya medarbetare.

Om utbildningen

ProMeisterverkstaden är basen för såväl grundutbildning som spetsutbildning i din yrkespraktiska utveckling, men målsättningen är alltid att du ska göra en stor del av din utbildning på någon eller några av våra samarbetsverkstäder. Vissa färdigheter kan först nås när du utbildas mitt i produktionen på en kundverkstad. Kombinationen av tid i den toppmoderna ProMeisterverkstaden och tid på externa APL-platser ger dig därför de bästa förutsättningarna för ett attraktivt jobb efter examen.

• Fördjupad fordonselektronik
  • Diagnostik och felsökning
  • Hybridteknik
  • Utbildningsintyg AC Motorfordon enligt EG nr 307/2008