Fordonsmekanik i toppmodern verkstad
– nu med jobbgaranti

ProMeister Fordon är en helt ny och unik fordonsutbildning framtagen i nära samarbete med näringslivet. Här får du som har ett genuint intresse av fordonsteknik utmanas och utvecklas utifrån dina egna kunskaper. ProMeis-ter är en del i Mekonomen Group där bland annat verkstadskoncepten Mekonomen, MECA och Speedy ingår. En stor del av utbildningen sker i ProMeisters toppmoderna verkstad, samtidigt som du också har praktik på produk-tionsverkstäder hos våra samarbetspartners. Med ProMeister Fordon får du en utbildning i framkant, där du som nyutexaminerad blir eftertraktad i en framtidsbransch.

Om jobbgaranti:

• Jobbgarantin är ett initiativ för att möta bristen av 6 000 mekaniker i branschen och öka antalet anställningsbara mekaniker.

• Erbjudande om provanställning på 6 månader kommer ges till elever som gått ut programmet med godkänd examen.

• Provanställningen gäller hos någon av Mekonomen Groups verkstadskedjor som exempelvis Mekonomen och MECA.

Finns på följande orter

Se filmen om fordonsutbildningen

”Det har visat sig vara fantastiska elever och vi vet att de kommer att utveckla och utvecklas i branschen. Det är en spännande satsning och nu vill vi ta nästa steg och intensifiera vårt samarbete. Därför erbjuder vi jobbgaranti till både nuvarande och kommande elever”

Petra Bendelin, VD på ProMeister Solutions

Mekonomen Group bedömer att de kommer att behöva 500 mekaniker inom några år. Hela verkstadsbranschen kommer att behöva omkring 5000 nya medarbetare.

Om utbildningen

ProMeisterverkstaden är basen för såväl grundutbildning som spetsutbildning i din yrkespraktiska utveckling, men målsättningen är alltid att du ska göra en stor del av din utbildning på någon eller några av våra samarbetsverkstäder. Vissa färdigheter kan först nås när du utbildas mitt i produktionen på en kundverkstad. Kombinationen av tid i den toppmoderna ProMeisterverkstaden och tid på externa APL-platser ger dig därför de bästa förutsättningarna för ett attraktivt jobb efter examen.

• Fördjupad fordonselektronik
  • Diagnostik och felsökning