Utbildas till en skicklig frisör i riktiga salonger

Förutom att klippa och arbeta med hår får du också en inblick i hur det är att starta och driva företag och arbeta med människor. Genom din praktik på professionella salonger möter du verkligheten direkt och får lära dig att ge dina kunder riktigt bra service. Du får också ta emot kunder i skolans egen salong.

Finns på följande orter

Se filmen om frisörutbildningen

pim-600px

”Det är absolut viktigt med praktiken. På salong får vi veta hur det verkligen är.”

Pim Johansson

Möjliga certifikat

• Delprov mot gesällbrev
  • Hårstylist

Hur ser utbildningen ut?

Under ditt första år fokuseras undervisningen på att introducera de grundläggande frisörteknikerna både praktiskt och teoretiskt. Du övar bland mycket annat på klipptekniker, färg och formlära, grunder i långhårsuppsättning samt vad ansvarsfullt uppträdande innebär. I början av första terminen har skolan en introduktionsvecka som inspirerar och ger en direkt inblick i frisörvärlden.

Under ditt andra år fördjupar du dina grundkunskaper. Du utökar dina kunskaper inom strukturförändrande behandlingar som färgning och permanent. Du fortsätter träna dina färdigheter inom frisörtekniker, service, kundhantering och planering av tid på skolans salong. Du som är driven kan få möjlighet att delta i event som skolan deltar i genom dess samarbetspartners. Du får även öva dina kunskaper i verkligheten via praktik på en salong.

Sista året ligger fokus på att fördjupa och utöka dina kunskaper inom frisörteknik och kundservice. Du jobbar med färdighetsträning inom frisörteknik både generellt och specifikt inför delprovet som följs av gesällprov efter studenten. Du får en inblick hur det är att starta eget företag riktat mot företagsbranschen. Om skolan har möjlighet kan du tillsammans med dina klasskamrater planera och genomföra en visning.

Efter gymnasiet
Du kan jobba som till exempel:

• Frisör*
  • Hårstylist
  • Frisörtekniker

Efter vidare studier
Du kan jobba som till exempel:

• Yrkeslärare

* Efter godkänt gesällprov samt 3000 timmar som frisörtrainee, som bara kan utföras efter avslutad gymnasieutbildning.