Förbered dig för ett spännande framtidsyrke

Gymnasieingenjör med profilen Informationsteknik mjukvarudesign är en ettårig påbyggnadsutbildning för dig som har läst Teknik på gymnasiet. När du har avslutat studierna är du gymnasieingenjör, en titel som efterfrågas av näringslivet.

 

Det fjärde teknikåret innefattar mjukvarudesign, gränssnittsdesign, programmering, mobila appar och webbteknik, samt att du kommer att göra ett examensarbete. Du kommer också att spendera en hel del tid ute hos våra samarbetsföretag där du tränar på att jobba i skarpa projekt.

 

Finns på följande orter

 

 

t4-killar-ipads

Samarbete med näringslivet

Realgymnasiet samarbetspartners visar bredd och stor kompetens inom mjukvarubranschen. Allt för att du ska få bra möjligheter och ett avstamp in i rollen som gymnasieingenjör.

Vi samarbetar med Teknikcollege Östergötland.

Praktik

En tredjedel av året gör du praktik på företag i samverkan med näringslivet, en period som till exempel kan fördelas som 2 dagars praktik per vecka. På din praktikplats kommer du träna på att jobba i skarpa projekt, i en verklig miljö. En suverän möjlighet att knyta viktiga kontakter för framtiden.

Examensarbete

I slutet av det fjärde året är tanken att du ska genomföra ditt examensarbete tillsammans med ditt praktikföretag.

 

Bra förutsättningar

Vi ser till att du har så bra förutsättningar som möjligt under din skolgång. Realgymnasiet vill att du lyckas, nu och i framtiden. Du får:

  • En dator
  • Trådlöst nätverk
  • Alla program som behövs i dina projekt