Vad händer efter utbildningen?

Här har vi samlat berättelser från före detta elever som studerat Häst hos oss.

Medaljryttare som lever på hoppet!

Emma läste naturbruk med inriktning hästhållning på Realgymnasiet. Hon läste även till så att hon fick en naturvetenskaplig utbildning. Sedan gymnasiet har hon kommit långt inom hästar och hoppning. Hon har bland annat ridit två EM, tre Noridska Mästerskap och tagit ett SM-silver och ett SM-guld för Young Riders.

”Är du genuint hästintresserad samtidigt som du vill skaffa dig en bra utbildning och möjlighet till vidarestudier, så kommer du aldrig ånga att du valde Realgymnasiet.”

Emma Falk

Läs hela intervjun här

Elin startade egen ridskola efter studenten

”Jag köpte, med stöd av min mamma, en gård och startade egen verksamhet. Vi har bland annat ridskoleverksamhet och inackorderingsstall. Jag har nu 100 ridande elever i veckan vilket är en ökning med 40% det senaste året. Jag tränar och tävlar också en hel del med mina egna hästar.”

Elin Larm
Elin tar emot APL-elever från Realgymnasiet, så hon är fortfarande en del av Realgymnasiets hästutbildning – fast nu i rollen som handledare.

Sandra är en del av Team Baryard

”Nu jobbar jag som beridare hos Malin Baryard-Johnsson. Jag känner mig lyckligt lottad som fått möjligheten att vara hos Malin och tävla hennes yngre hästar. Det Malin lär mig varje dag är ovärderligt.”

Sandra Jacobsson

Linnéa gick vidare från Realgymnasiet till Hippologutbildningen

”Redan när jag började på Realgymnasiet visste jag att jag ville arbeta med hästar. I början av åk 2 väcktes mitt intresse för hippologutbildningen. Efter studenten jobbade jag ett år för att spara pengar, sedan sökte jag till hippologutbildningen och kom in!”

Linnéa Mylläri
Målsättningen är att bli ridlärare, tränare och egen företagare.

Läs hela intervjun här

Emma försörjer sig på sitt intresse

Sedan Emma tog examen har hon hunnit med att arbeta med elitryttaren Peder Fredricson och även att driva eget.

”Jag driver en egen verksamhet på en gård i Skåne, där har jag ett tiotal hästar i åldrarna 3–6 år. Min verksamhet är inriktad på inridning, utbildning och försäljning. Det är fantastiskt att kunna ha hästarna som sina arbetskompisar och att kunna försörja sig på det man brinner för.”

Emma Rydholm
Emmas målsättning är att hela tiden höja kvalitén på sin verksamhet, att bli en bättre ryttare och kunnig hästmänniska som det bara är möjligt.