Vill du satsa på travsporten?

Som en extra valmöjlighet inom vår hästutbildning kan du välja att specialisera dig mot trav på våra skolor i Eskilstuna, Gävle och Sundsvall.

 

Du läser Häst på skolan och specialiserar dig mot trav. Du utbildar dig på travanläggningarna på orten och får på så vis de bästa förutsättningarna för en framtid i branschen. De travanläggningar vi samarbetar med är Sundbyholm i Eskilstuna, Gävletravet i Gävle och Bergsåker i Sundsvall.

 

 

Hur ser utbildningen ut?

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hästar i synnerhet fungerar. Mycket av din tid spenderas naturligtvis också i sadeln eller sulkyn.

Under en specialvecka på hösten får du testa flera olika moment inom hippologi och rid-och travsport.

Under ditt andra åt fördjupar du din teknik i sulkyn och får insyn i vad det innebär att planera större evenemang. Nu börjar du även bygga ut ditt kontaktnät och träffar många profiler i branschen. Under året har du möjlighet att delta i Gymnasieligan, en nationell tävling mellan olika travskolor.

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hästkunskap och trav, och på att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare. Under vårterminen vässar du dina kunskaper inför yrkesprovet för hästskötare. Året avslutas med att du och dina kompisar arrangerar ett eget event.

Efter utbildningen är du redo att börja jobba som hästskötare till exempel på travstall, stuteri eller träningsanläggning. Du kan också jobba som amatörtränare.

Du får möjlighet till både grundläggande och särskild högskolebehörighet och kan söka till exempel Hippologprogrammet med inriktning mot trav eller hovslagare.