Hunden – mer än ett husdjur

Du vet säkert att du skulle kunna jobba som hundtränare, hundfrisör eller på hunddagis. Men vet du att du också kan jobba som hundförare inom försvaret  eller tullen? Oavsett vilket område du vill arbeta inom tillsammans med din bästa vän, är hundutbildningen en bra start på ditt framtida yrke.

behörighet

 

 

Finns på följande orter

 

Artiklar
  • IMG_5915.JPG

Realgymnasiets elever imponerade i skol-SM

Glädjen var stor när eleverna från Realgymnasiet kammade hem pallplatser i flertalet av de olika grenarna under skol-SM i Hund. För flera av eleverna var det dessutom deras första tävling.

På bild: […]

Läs mer
  • Owe Sandström med fjäril

Vår zoolog-Owe pratar djur i TV4:s morgonsoffa

Zoologen Owe Sandström fortsätter att sprida sin kunskap om djur till allmänheten – i sommar gästar han TV4:s morgonsoffa.
 

 
– Vilka djur är egentligen farliga på semestermålet dit man reser? Många […]

Läs mer
  • hastar-1280

Nytt samarbete med världstäckande reseföretag

 
På Realgymnasiet arbetar vi nära branschen. Nu har vi påbörjat ett samarbete med GoXplore, som anordnar arbetsresor utomlands med stort fokus på djur, natur och äventyr.
 

– GoXplore arrangerar fantastiska resor […]

Läs mer

Fler artiklar

 

Hur ser utbildningen ut?

Ditt första år handlar om att du ska få förståelse för hur djur i allmänhet och hundar i synnerhet fungerar.  Att studera beteenden hos olika djurslag och att du lär dig läsa av djur blir en viktig grund för dig att ha med under resten av utbildningen.

Du får grunderna i hundkunskap med fokus på att du får en bred introduktion till arbete med hund, hundskötsel, hundhållning och hundträning.

Under ditt andra år fördjupar du dig främst inom hundyrket. Praktiskt och teoretiskt arbetar du med hundskötsel och -hållning.

Entreprenörskap går som en röd tråd genom hela utbildningen och under tvåan börjar du utforska hundnäringen, till exempel under din praktik.

Under ditt sista år på utbildningen ligger fokus på praktisk hundträning och på att du ska utvecklas som entreprenör och egen företagare. Det tredje året väljer du vilken specialisering du vill ha inom hundnäringen. Dessutom planerar och genomför du och dina kompisar en hundtävling under det sista året.

Efter dina tre år hos oss på Realgymnasiet är du väl förberedd för en framtid inom hundnäringen, antingen direkt efter yrkesexamen eller efter kompletterande studier på högre nivå.

Efter gymnasiet

Du kan jobba som till exempel:

  • Hundtrimmare
  • Djurvårdare
  • Hundinstruktör
  • Hundtränare

 

Efter vidare studier

Du kan jobba som till exempel:

  • Hundförare inom polis, tull eller vård
  • Hundfysioterapeut
  • Djursjukskötare