IT – Specialveckor

Specialveckorna fördjupar

Med specialveckor ger vi dig de bästa förutsättningarna för framtiden. Under specialveckorna jobbar du intensivt med ett specifikt tema och lär dig verkligen på djupet.

 

MTA-certifieringar; en kvalitetstämpel

Realgymnasiet erbjuder via Microsoft olika certifieringar inom Microsoft Technology Associate (MTA).  Certifieringarna är ett av IT-branschens mest respekterade valideringsverktyg för IT-kunskaper. Testerna är likvärdiga över hela världen och har alltid ett aktuellt och uppdaterat innehåll. MTA-certifikat du erbjuds:

  • Operating System Fundamentals. Du lär dig installation och konfiguration av olika typer av enheter. Stort fokus ligger även på operativsystem men även av molntjänster och annat.
  • Windows Server Administration Fundamentals. Du lär dig bland annat serverinstallationer, serverroller och olika typer av lagringslösningar för att säkert hantera data.
  • Security Fundamentals. Du lär dig om nätverkssäkerhet och säkerhetsinställningar i operativsystem. Du får prova på olika krypteringsprogram som höjer säkerheten.

 

Cisco-certifiering – Internationellt erkänt kunskapsbevis

Cisco är ett av världens ledande företag inom nätverksteknik. Vi erbjuder dig att läsa Ciscos kurser för certifikat CCENT – Cisco Certified Entry Network Technician – vilket är ett internationellt erkänt certifikat och kunskapsbevis inom datornätverk.  Cisco CCENT är det första av ett antal certifieringar som erbjuds inom Ciscosfären och en tydlig signal till en arbetsgivare att du vet vad det handlar om.

Du lär dig i en lärarledd interaktiv e-learningmiljö, Cisco Network Academy, kombinerat med laborationer i såväl simulator som i fysisk nätverksutrustning.