Vad händer efter utbildningen?

Här har vi samlat berättelser från före detta elever som studerat Natur och Äventyr hos oss.

Våga testa dig fram och sätt upp mål för dig själv

”En kort tid efter studenten, samma sommar, började jag jobba för STS Alpresor i Bad Gastein, Österrike, som reseledare. Efter min första sommar gjorde jag ytterligare ett antal säsonger i alperna. Först en vinter i Cortina i Italien som platschef för STS, därefter en sommar till i Bad Gastein som vandringsguide och en kortare tid som ansvarig för vandringsdelen. Sedan en vintersäsong som platschef för två orter St. Anton & Lech-Zürs i Österrike.”

Christian Hartman
Christian har också gjort militär grundutbildning och jobbar deltid inom försvaret.

Läs hela intervjun här

Oscar vill starta eget eventföretag

Oscar Rydström pluggade äventyrsutbildningen på Realgymnasiet i Nyköping år 2009-2012. Idag jobbar han som konferensvärd på hotell och siktar mot att starta ett eget eventföretag.

Läs hela intervjun här

Evelina säsongsjobbar för att göra det som är kul!

”Jag hade APL i Lindvallen så när jag sökte jobbet där så kände dom igen mig och eftersom jag gjorde en bra APL så hjälpte de mig att få jobb. Min utbildning hjälpte mig lite inom skidläraryrket, vi åkte inte jättemycket skidor under gymnasiet men vi läste en hel del om ledarskap och kommunikation och det har hjälpt mig.”

Evelina Ohlsson
Evelina tog studenten från Natur & Äventyrsutbildningen i juni 2017.

Läs hela intervjun här

3 snabba frågor med Charles Hallström!

Vilken skola gick du på och vilken utbildning gick du?
– Jag gick på Natur och Äventyr på Realgymnasiet i Nyköping!

Vad gör du nu?
– Just nu jobbar jag på Boda Borg i Oxelösund som aktivitetsledare och guide men i framtiden vill jag plugga vidare.

Vad har du för mål med din karriär?
– Jag vill plugga utomlands och drömmen är att få jobba som dykinstruktör.

Tim jobbar idag för STF på Abisko turiststation

”Idag jobbar jag för STF på Abisko turiststation och är inne på min andra säsong här. Tack vare min utbildning så jobbar jag på den plats som jag ALLTID har drömt om att åka till! Mina framtidsplaner är att resa runt till olika platser på jorden och jobba samt lära mig mer om andra kulturer.”

Tim Schüberg
Tim tog studenten från Natur & Äventyrsutbildningen 2018.

Läs hela texten här

Jemina fick jobb som reseledare i Österrike

Jemina tog studenten i våras. Hon läste Natur och äventyr och fick, genom STS Reseledarutbildning hon läste i åk 3, jobb som just reseledare i Österrike. Kursen innebär att eleverna åker ner till Österrike och under en vecka genomgår STS egna Reseledarutbildning. Efter utbildningen kan eleverna få rekommendationer. Precis det hände Jemina som nu har varit och jobbat som guide i Österrike.

Läs hela intervjun här

Joakim är på god väg att göra verklighet av sin dröm!

”Jag gillade verkligen att vi jobbade mycket med problembaserat lärande men även att vi ibland jobbade ämnesöverskridande i olika projektarbeten. Dessutom hade vi totalt 15 veckor praktik under våra tre år, vilket möjliggjorde att få kontakter, erfarenhet och se hur verkligheten bortom skolbänken såg ut.”

Joakim Söderström
Efter examen har Joakim bland annat arbetat som skidskoleansvarig och kajakguide.